[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, October 5, 2011

Family Day-Part1

Assalamualaikum dan Selamat Hari Rabu Semua...

Banyaknya keje nak settlekan minggu ni..so, prince memang sangat busy..tak dapat nak jenguk2 blog korang dan update blog prince ni...Tapi atas daya usaha yang berkobar2, prince try update jugak entri untuk harini..

Macam yang prince beritahu sebelum ni, last weekend opis prince buat family day di Water World Afamosa Melaka...Tapi prince malas nak berceloteh panjang..korang mesti nak tengok gambar je kan..so layan la pics kat bawah ni...


ular ni nak cium tangan prince...

kenderaan kami ke Melaka..bas dan van barang...

singgah di RnR Seremban...tgk tu sbg photographer dimane2 ade je dgn kamera.

dah sampai tmpt yang dituju..A'Famosa..

Gambar lagi sebelum masuk...

Acara dimulai dgn bacaan doa dan ucapan bos prince..

Acara seterusnya adalah sukaneka..prince jgk merangkap sbg AJK sukaneka

Kategori Kanak2 - masukan air dalam botol dgn cawan berlubang dibawahnya..

Acara Kangaroo Relay...tengok ada gaya macam kangaroo tak budak2 ni???

Acara Sweet Picking..sape dapat paling banyak dielah pemenang...

ni pulak kategori dewasa...Acara Big Foot (Terompah Gergasi)

Acara ni dinamakan Coconut Bowling...macam2 gaya ade...


Gunny Sack Race - ramai yang terjatuh time acara ni..bila tengok video kelakar je rasenya..

Nampak tak betapa puasnya kami bersukan...
p/s: nanti prince sambung lagi untuk part 2..aktiviti bermain air pula ye...masa tak mengizinkan untuk prince cerita panjang lebar...so short story..ringkas dan padat..hehe

29 comments:

nazira said...

bezznyer.. tahun depan suggest kat cni la plk untuk family day opis kami.. hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Tukang Karut said...

errr... aku fobia dengan ular...

pena rozie said...

Sowi.... tak suka ular la...

YanaMIB said...

comp. kecik..xseswai nk wat famili day gini..hihi~ =)

Acik said...

alamak problem lak tenet nih.
x tau masuk ke tak komen tadi ... huhuhuuuu!

Acik said...

komen lagi skali sb yg tadi x menjadi ... :)

best dp naik unta, naik gajah! tahun depan kat manalah plak kan!

lieynanilaz said...

meriah...mesti masing2 enjoy...agak2 ada lagi berapa part?..kihkih

HEROICzero said...

wah nampak meriah ! =)

aliesha kirana said...

hamboi222 bestnyeeee dorang bermainnn! sonokk!

dwaty said...

jeles ngan prince yang penuh dengan aktiviti... bestla tenmpat keja prince... ade jer aktiviti...

HaiDa HiDa said...

bestnya..
pernah sekali join family day mcm ni.. masa praktikal kat UMK.. kebetulan semua student praktikal kne jadi ajk.. masa tu wat kat pantai.. 3 hari 2 malam.. mcm2 aktiviti ada..

ghost writer said...

kalau gajah ngan kuda tuh dah biasa sangat tunggang,tapi kalau unta,memang teringin sangat.

fadh leyanie said...

whooah..syok nya..prince macam takut je dengan ular tu..hehe

nabilah_2908 said...

Prince sentiasa smart huhu...orang lain dah comot2 dah.... ;)

Maya Mayana said...

wow bestnya tu..dh lama tk bersukaneka...ular spesis haiwan gahtal :P

Umie Artoqiemie said...

perghhh, kenapa ohsem sangat nih?

Bidadari Syurga said...

awak... 1st pic dah ada pic 'cik U' kita memang tak berani... mengeletar badan... terus tak dpt tgk pic yang lain...

p/s: hilang mood... arghhhh... memang kalau dah fobia... semuanya tak boleh tatap dah.... family day...

Zul Fattah said...

bestnye.. teringin nk join skaki

sizuka[Izzati] said...

wah seronoknya.berani eh prince pegang ular.uuuuu takot.

Cikgu Tie said...

Meriahnya! Berani betul prince manjakan diri dengan ular albino tu yer???

Cik SHiNJU said...

gelinye tgk pic prince ngn ulau tu..
aduyaiii..beraninye dia..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tiap kali akak gi a famosa ni misti bergambar dgn ular sawa kuning tu..panjang tul nyawa dia..dr zaman akak anak dara lagi dia dh ada..

Hanie_Dew said...

hai prince.cam best je kat AFamosa waterworld tu. tak penah sampai lagi.

sukatgk sukaneka tp tak suka join sbb certain game aku malu nak buat.

aku sihat jue tak. masih sakit. sian dia. aku plak bizi gileeee minggu ni. dia kol pun aku xpat angkat. n3 pun xde hari ni.. wuwuwuwuwu...

darkenrahl said...

aku cm knal yang sbla prince 2 pegang ular..

Gen2Merah said...

wow.. family day yang meriah.. saya suka aktiviti2 kekeluargaan macam ni

nFx said...

besnyaaaa....

Jue said...

aku tgk pix ular tu je dah lomah hahaha

knapa prince senyum kontrol neh!!hahaha

gurau je!! smua pix cam sama je cara senyum hihi

M a W a D D a H said...

pergghhh..family day kat melaka...adah pernah pegang ular tu..

Afzainizam said...

oooohhhhh mmg sentap kalau nak pegang ular tuuuu...


best macam-macam ade sukaneka tu...

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
skuter sanyang motor sym