[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, October 6, 2011

Family Day-Part 2

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hai ape khabar korang? Harini prince nak sambung cite family day prince pada entri semalam..prince cite ringkas2 je dan tunjuk gambar2 event kami disana bagi korang excited untuk ke sana satu hari nanti kan..manalah taw..

Selepas selesai acara sukaneka bagi acara kanak-kanak dan dewasa, mestilah ade pula penyampaian hadiahnya..dan semua yang bermain dapat hadiah tak kira la dapat tempat ke berapa dalam acara sukan itu..yang pasti semua orang bergembira dan senang hati...



Selepas selesai penyampaian hadiah, tiba masa untuk lunch...dan cabutan bertuah...





Macam-macam ada untuk cabutan bertuah antara yang paling best adalah handphone,microwave,vacuum, kipas dan pelbagai lagi barang elektrik menanti kepada yang bertuah pada hari tersebut...prince dapat iron je...tapi prince juga dapat hamper besar sbg ajk...hehe



Selepas tu sesi fotografi dengan semua keluarga yang hadir untuk kenang-kenangan...




Dan lepas je bergambar ramai-ramai masing2 menuju ke tempat permianan air..untuk mandi manda









mula-mula teringin nak main High Speed Slide banyak kali..tapi memandangkan nak memanjatnya sangat lah tinggi dan memenatkan..lupakan je la...selain dari high speed slide ni aden juga family raft slide, inner tube slide, body slide dan wave pool & stage...memang puas lah asyik bermain dengan air klorin kami...

Tepat kul 6 lebih kami pun bersiap sedia untuk pulang ke Shah Alam...




Alhamdulillah...selesailah hari keluarga opis prince di Afarmosa ni...insyaAllah next year di tempat lain pulak..


p/s: korang pernah buat family day dimane?

37 comments:

Maya Mayana said...

A famosa melaka ke dik? seronoknya kalau yg suka main air tu especially bebudak...kalau mcm akak ni sukanya nyopping aje :P

YanaMIB said...

pernah ikut ayh gi famili day comp dia jek..ms kecik2 dlu..skrg musim gawat mcm ssh je comp nk berfamili day segala..huhu~

Qaseh dalia adelia said...

family day time hari raya jerk huhu .. hee sory ye lama tak jenguk ...

kella said...

bestnya! teringin gak nak gi sana bawak keluarga! coti coti... tapi keadaaan dah besar semua ni cam susah je.. nak kena cari cuti yang semua orang boleh baru leh.. =)

aizamia3 said...

ai dengan family ke Terengganu.. memang happening kat sana..

Acik said...

yg dekat pool tu best. acik nak mandi kat pool - debush debushhhh! :)

Tukang Karut said...

owh... syoknya dapat main air...

sizuka[Izzati] said...

wahhhh lumayannya adiah cabutan btuah.hehehe.penah bt fmily day dkt cherating, dkt A famosa resort pun penah tapi duduk dekat area banglo situ je.xmasuk pun dlm water world huuuu~

ciK LyndaWawa said...

cermin mata tu...kasik souvernir kat saya ajelah..=]

Papa Mifz said...

syok nye mandi manda ramai2 yer...

aliesha kirana said...

ofis kecik, xpenah ade family day. hehe. tp jelesnyee tgk prince bergumbira..baring ats pelampong yg xtahan tu. hahaha.

best ek men air klorin. keh3.

Hanie_Dew said...

hohohoho...aktiviti last tu best gila. tak nampak dah aku hadiah hadiah tu sume.

aku penat ke tak jadi pengsan pun. rasa nak pengsan je. hahaha..

aku memang suka gelak sbb tu awet muda.kekekekeke.ye aku tau tgh gelak baca ni. huh.tak mo kwn.

ghost writer said...

lepas nih harap-harap takde baju kau yang tak diiron.hihi

part bermain air nih yang syok.

bobiedanbad said...

syoknya dapat joint family day..

Prince Halilintar said...

@Maya Mayana

yer kak..kat melaka..klu dr hgway plus exit kat tol simpang ampat..

bawala family gi bercuti disana..best

Prince Halilintar said...

@YanaMIB

tu la..ala dah kumpul duit nnt ley la gi gi bercuti disitu..

Prince Halilintar said...

@Qaseh dalia adelia

hari raya sbb semua dpt berkumpul kan..

Prince Halilintar said...

@kella

xpe plan slow2..xkan nk keje je seumur hidup,..mesti nk bercut jgk kan..

Prince Halilintar said...

@aizamia3

terengganu pon best gak..[prince dah pernah sampai dan oliday disana

Prince Halilintar said...

@Acik

best..best..ade omabak lagi..dalam jgk kat situ..hehe

Prince Halilintar said...

@Tukang Karut

mmg syok la

Prince Halilintar said...

@sizuka[Izzati]

banglo situ siap ade kolam lagi...sewa dalam 700..nnt klu dah berkeluarga blh la prince bercuti sewa banglo tu..

Prince Halilintar said...

@ciK LyndaWawa

xbole..kesayangan prince tu...hihi

Prince Halilintar said...

@Papa Mifz

syok habis sampai lupe nak balik..hihi

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

wow..ramai yg jeles sbb prince baring atas tu atau sbb prince namoak seksi..hahahaha:p

badan dah bau klorin..

Prince Halilintar said...

@Hanie_Dew

hadiah tu kami simpan di loker pas tu terus gi main air...

Prince Halilintar said...

@ghost writer

haha..lepas ni xkedut2 dah la baju prince..hahahah

Prince Halilintar said...

@bobiedanbad

sonok ade xtvt macam ni..

Hanie_Dew said...

best woo...challet mahal tak. nak gi cuti kat situ. pas segala ke-bizian ini berkahir. aku ingin membawa diri.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

yg penting dpt gak cabutan bertuah w/pun iron drpd xdpt lgsung kan..

srnok2 afamosa ni sbb prnah gak kesana time family day opis en suami.

nabilah_2908 said...

kalau utk office..mmg tkde la family day...

tp selalu gak ikut ayah punya family day... seronok..!! :)

Jue said...

kitaorg family sendiri2 je yg company2 punya x pnah p lagi sbb susah nak kumpul semua org beb

gilos meriah dlm pix!! mesti best giler neh!!

M a W a D D a H said...

wpun duk kat melaka ni, xpenah lagi jejak kaki kat a farmosa tu...bertuahnya prince...

ececece..pakai spek kaler2 tu...phewiitt...haha

asliner said...

pernah2..
dekat pantai..
dekat resort..
like sangat2..

p/s: ea eh, silaulah bile baca ayat bawah..keh3

Afzainizam said...

oohhhh meriahhh beb.... main air tuuuu.... klu masuk freee aku nak gak joint

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
skuter sanyang motor sym

ainz said...

kat water world,yeee...wahhh...sy ni name je org melaka..tak pernah jejak lagi kat sini..huhuhu... ;p

YAYA AZURA said...

syoknye berfamily day...
banyak aktiviti...meriah jer...