[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, February 18, 2011

! Berdentum-dentum !

Sambutan Cap Goh Mei Di I-City...


Semalam sedang prince menonton cite saka jentayu di tv3 dalam pukul 10.15 tetibe dikejutkan dengan bunyi yang berdentum2 oleh bunga api sempena sambutan Cap Goh Mei..Mulanya tak tahu ade sambutan ape di I-city tu dan disebabkan rumah prince pun berdekatan saje dengan i-city jadi dapat la jugak sekali melihat bunga api. Memang menjadi lumrah apabila setiap kali ade sambutan perayaan akan ade bunyi letupan bunga api di i-city..

Jadi, bila dengar saje ade bunga api diletupkan ramailah orang akan keluar rumah untuk tidak melepaskan peluang melihat letusan bunga api tersebut..Prince pun sempat la snap beberapa picture bunga api ketika itu..jom layan..





Semalam ade jiran prince tu nak tengok sangat2 bunga api, tapi bila die keluar rumah gan kawan2 die bunga api dah abis..pastu salahkan kawan die sebab lambat nak keluar..klakar lak kami tengok gelagat diorang..kawan prince pulak dengan berseloroh cakap dah habis..dah habis..tu la lambat keluar lagi..terus malu dak perempuan tu lari masuk rumah balik..haha..

p/s: ni prince upload picture semalam tu..klau teringin sangat nak tengok..hehe

21 comments:

nabilah_2908 said...

wah...meriah nya...kalau sy dok dekat situ..sy dh pergi kot kt i-city...tgk dgn lebih dekat...

bukan la bermakna kita nak meraikan...sekadar nk tgk apa yg menarik.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
FAIRY TALES

mie said...

bunga api sanan sini..
ehehee

M a W a D D a H said...

saje je prince nie upload gambor...nak bagi org jeles la tue..:p

apple hijau said...

Owwh...sambil2 tu kacau anak dara org eh? :P

p/s:berdentam dentum jantung ku kene duduk dalam..lalalala la..

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

bestnya dpt tgk bunga apii ^^

bdk2 cina d kmpus pn bzy smlm,ktanya g mkn2.. tp xpla dentum2..yg bdentum cuma periuk aq jerk..hahaha.. =))

Prince Halilintar said...

nabilah: prince dah byk kali tgk bunga api sbb tu mls nak gi tgk dekat2..hehe

mie: itulah..berdentum2..

adah: gambar tu ditujukan khas tuk adah sorg jer..hahaha

cah: bukan kaco..beramah mesra..haha

aq: mak aii..ganasnya aq masak sampai berdentum2 periuk..haha

princess laila said...

haha..ksian gurl tuh.
apelah prince nih..
cepat2 blikn dy bunga api..heh2~

cantek lah! huuu,dekat naw lah ngn i-cty yer..emh3..

Cikgu Tie said...

Wah sambut sakan yer!
Kat tempat Cikgu tie dah kurang dah bunga api.

hitam . putih ♥ izzatul said...

mcm taw je teringin tgk bunga api ..

t ajak hitam putih gi tgk eh ...

ha ha ha

Prince Halilintar said...

laila: nanti prince ajar die wat meriam buloh..haha..dekat je umah gan icity..hehe

cikgu tie: sini ade event je muncul la bunga api..

hitamputih: jom2.. kite tgk bunga api..hehe

Anati Soki said...

bestnya!!! tingin nk pegi. tapi cian anat.. i city pun tak penah jejak kaki lg.. :(

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

@Prince Halilintar hey..ganas2 pn reti masak tau.hahaha :P

syaiza - chan said...

eh....kat sna pun ada smbutan chap go mei eh...kat sni x de pun..huhu...

wahh..!!! cntik larr bunga api tuh..ish3..jeles nye dgn prince coz asyk dpt tngk bunga api free je ni..~ hehe xp

Prince Halilintar said...

anat:insyaAllah satu ari nnt merasa alah jejak kaki kat icity..

aq: owh ganas tapi lembut la ni..hehe

ceja: sbb uma prince dkt gan icity tu yg dpt tgk saje..tpi prince amik gmbr tuk bg tgk sape yg xdpt tgk..ok la kan..hehe

asliner said...

bestnye..
dapat tgk bunga api..
tapi kenape prince tgk dari dalam rumah je? =)

ghost writer said...

kat taiping pon tak habis-habis peperangan bunga api...amoi banyak berkeliaran di lake garden...huh

shida mj said...

dam dam dum bunyi mercun..lalala!!
eh macam lagu raya pulak..hehe

Prince Halilintar said...

asliner: sebab mls nak kuar..hehe

ghost writer: dah taw kat tasik mmg camtu selalu..hehe

smj: alamak..ni bukan ari raya ye..chap goh mei je..haha

KUREKURE COMEL said...
This comment has been removed by the author.
KUREKURE COMEL said...

amboi...kemain sakat ye....hehehe..

mina pun nme nye dkt dgn icity...tp xpernh pegi lg....kihkihkih....

Prince Halilintar said...

eh..dekat gan i-city gak ke??haha