[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, February 8, 2011

! Try Masak Paprik !

Sewaktu Di Kampung...


Masa prince kat kampung, prince request kat mak prince nak makan paprik..asyik makan lauk kenduri jer rase macam muak pulak..pastu disebabkan kesibukan mak prince dengan aktiviti menolong jiran tetangga yang nak wat kenduri terpaksalah hampa untuk makan paprik..Tetibe kakak prince menyelah..die kate kat mak prince "die kan pandai masak, bagi je resepi kat die taw lah di buatnya.." terkesima sekejap prince..mane tak nya sebelum tu prince cakap kat kakak prince pernah masak2 macam2 kat rumah sewa dan semuanya sedap2..padahal banyak yang tak jadi..haha

Jadi, mak prince pun terus je bagi resepi kat prince..prince pun ape lagi ingat la betul2..konfiden jer nak masak malam tu..selamat bahan2 nya semua ade kat rumah..daun limau purut dan serai gi amik kat luar rumah je..selepas blend bawang,cili, halia dan ayam pun dah potong halus2, sayur hanya ade tomato dan kubis bunga je..lobak xde tapi boleh la..siap sedia lah nak memasak...Dengan penuh konfiden prince masak la paprik tu...agak2 nya korang rase jadi tak??


ta da..inilah paprik yang prince wat..tapi..rase macam tak cukup sesuatu..sebab kuah die tak bape nak pekat kan..haha..ape lagi adik2 prince tadi yang ketawa besar gelak kan prince terdiam terus bila tengok dah siap paprik ni..orang yang pertama merasa nya adalah..prince la..hehe..not bad..sedap gak...puji diri sendiri..pastu barulah kakak n adik2 pricne rase..macam2 pulak diorg komplen..lantaklah,yang penting mak prince dan anak buah buah prince kate sedap..hahaha


Inilah menu dinner kami sekeluarga..simple je tapi berkhasiat..haha..yang sayur jantung masak lemak tu mak prince masak..Lepas ni berangan nak bukak restoran pulak la..hehe..tak habis2 nak berangan2..Ok lah, Jumpe lagi di entri seterusnya..

15 comments:

apple hijau said...

umang aiiii...sedapnyer...

pe kate sok Prince masak resepi ni lagi dan bagi kitorang kat ofis ni merasa..nak test power masakan Prince tu menjadi ke tak sebenarnya..he he he

peace with love...:)

Farhan Zulhusmi said...

sedapnya....
share2 lah sikit resepinya....bolehlah mencuba dirumah bujangku yg usang ini....

M a W a D D a H said...

wow..prince dah pandai masak paprik...tabik spring...

boleh dah tue bukak kedai makan...bukan angan2 lagi...hehe

Prince Halilintar said...

cah: alamak kalau time cuti boleh la prince masak..hehe..time keje susah sikit le..:p

farhan:tak de la susah sgt..prince nye resepi simple je..klu nk lagi sedap try cari kat google je..hehe

adah: boley eh adah..ok adah jd penasihat prince..haha

shida mj said...

ini kena rasa ni,
baru tahu best ke tak

nabilah_2908 said...

apa kata lepas ni..jadikan angan2 itu kenyataan... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
WHERE RAINBOWS END

~cik tiram~ said...

nampak sedap la prince!! nyum2...:D

princess laila said...

wahh..tliur kjap. sbb smalm laila pose..n tringin nak mkn paprik! huhu~

tp ta dapt lak~ sob2~

taniah masakn mnjdi yer prince~ ok lah 2..mak da puji..hih2~

hitam . putih ♥ izzatul said...

tengok macam sedap jer :)

nk try boleh ?

hehe ..

aliesha kirana said...

wah! mantap laaa prince..nnti isteri masuk umah cuci kaki, prince yg masak..haha.. lain skit papriknya..kuat xbrape nak gelap..heeheheh~tp asal sedap xpe..hentam sajalah!

Prince Halilintar said...

smj: betul3x..tapi tunggu prince jemput dtg umah la ye..haha

nabilah: insyaAllah kalau ade modal..jom jadi partnership nak?kahkah:p

cik tiram: boley tahan la klu dah lapar..hehe

princess laila: thanks la ye..la nape xgi kedai beli je semalm untuk berbuka..

hitamputih: boley3x..hehe

Prince Halilintar said...

AK: itulah..mak prince kate lupe letak tepung jagung/ubi dlm kuah tu.sebab tu xpekat..hehe

Cikgu Tie said...

Cikgu tie tak sangka prince pandai masak.

Prince Halilintar said...

cikgu tie: boley la sikit2..hidup bujang masak pun bujang je la..hehe

Anati Soki said...

ok set!! masak dah pandai.. meh jadik bini anat meh! teheeee