[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, February 17, 2011

! Extension Plug !

Terburai...

sumber dari google je..

Assalamualaikum...

Semalam lepas prince pulang dari kerja dan setibenya di rumah agak kehairanan kerana 2 orang housemate prince tengah mengerjakan sesuatu di satu sudut rumah..prince sambil duk letakkan beg dan menanggalkan kasut dan stokin melihat saje reaksi mereka...prince pun dengan rase ingin tahunya bertanyalah kat diorang...

Prince: Hah! ape yang korang duk 'kerja' kan kat situ??
Housemate 1: ade operasi sikit..hehe (dengan senyuman yang tak ikhlas)
Housemate 2: (tengah khusyuk duk lakukan operasinya...)
Prince: Macam ade yang tak kene jer..
Housemate 1: "demo boley ke tak wat ni.." tanye housemate 1 kpd housemate 2..
Housemate 2: molek la ni..mu tunggu jer..(terkeluar kecek klatenya)
Prince : Nape tak buka tv? selalu baik tv asyik on jer..
Housemate 1: harini takde cite best..(dlm ati "alamak mcm mane ni" )

Dengan rase tak puas ati nya, prince menuju terus ke tempat "operasi" mereka itu..kelihatan ditempat kejadian penuh dengan peralatan2 seperti repair motorsikal..dengan spanarnya, screwdriver, hammer pun ade sebab sekali tools box diorg letak kat situ..dengan berseloroh prince tanye..

Prince: korang nak try rase renjatan elektrik ke? (kasi perli sikit kat diorg)
Housemate 1 & Housemate 2: hanya ketawa dan tersengih2 ..
Prince : Habis tu..yang korang terkorek2 dekat plug tu wat ape? (ingin taw cite yg sebenar)
Housemate 2 : tadi lepas saye jerang air pastu soket plug ni  nak cabut ganti dengan plug tv lak pastu xley nak cabut..hehe
Housemate 1: besi plug tu melekat kat dlm extension ni la..(menyampuk tetibe)
Prince: korang nak wat ape dgn bende2 (tools)  ni semua?
Housemate 1: Nak buka extension ni..nak kuarkan besi die yang tercabut tu..
Prince: Reti ke?
Housemate 2: ala, senang je ni..lpas buka srew semua extension ni ley tarik kuar besi yg lekat tu..pastu pasang la semula..(dengan penuh konfiden)
Prince: owh...pandai2 korang lah..jgn rosak sudah la..(terus beredar masuk bilik salin baju dan mandi)

Bab mandi xyah la cite la..sambung lepas prince selesai mandi..dah siap 2 nak solat maghrib 10 minit lagi..prince perasan yang diorg masih bekerja keras dlm menyempurnakan 'operasi' mereka itu...selesai prince solat maghrib dan wat ape yang patut..prince pon terus kuar dari bilik untuk melihat berita di TV (dalam hati yakin semua dah ok)

Prince: Aik? takkan xsiap2 lagi kot?? korang dah solat ke belum ni? (berasa pelik dan hairan)
Housemate 1: ade masalah teknikal le..hehe
Prince: buka screw dan pasang balik je kan ape yang susah sangatnya?
Housemate 2: aku...lupe la nak pasang balik camne sebab tadi aku dah cerai2kan semua komponen dlm extension ni..aku suh Housemate 1 ingat..last2 die pun lupe..
Prince: Ya Allah...sampai semua sekali korang tanggalkan...pastu tak reti pasang balik lak tu..(dalam hati dah ketawa)
Housemate 1: xpelah..nanti saye beli baru la ganti balik extension ni..(dgn rase serba salah)
Prince: macam2 lah korang ni..dah la gi solat dulu..mai prince tengok dulu camne..(macam reti je)

Lepas je diorang mandi dan solat..diorang tanye kat prince camne dah siap ke..dengan yakin prince kate dah..ade kat kedai, japgi kite gi beli..
sumber dari google  juga..

12 comments:

nabilah_2908 said...

bak kata pepatah..

ibarat tikus membaiki labu....hehehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HANTU TETEK

Prince Halilintar said...

haha..aha sesuai sangat la tu kan.. =)

aliesha kirana said...

hahaah! mcm2 la dorang ni.. tp kan, kalu kat umah, AK yg tolong repair2 plug tu sume.. hahahaah.. kdg2 main buat berani je.. hahaha! padahal xreti hape..

penah sekali repair wayar tv yg digigit tikus, mula2 berani.. On je tv, meletup wayar. hahaha.. tp try lagik, wat kali kedua, tp xbrani on tv, mak on kan..haha..kali ni menjadik! lalalalala~

Prince Halilintar said...

AK: selamat xmeletop tv tu..budak2 rumah prince tu dah hilangkan komponen2 dlm tu..cari2 xjumpe camne nak pasang balik..haha

M a W a D D a H said...

hahahaha...last skali beli baru...kan senang..kekeke

adah penah gak baiki extension tue...ala, wayar jer tercabut...solder, ok dah boleh function...

yg latest ni, cuba baiki iron lak...tapi xcukup peralatan, baru je tadi bwk kedai...hehe..

Prince Halilintar said...

adah pasni klu tv rosak ke kete rosak ke kipas rosak ke..prince hantar kat adah je la..haha

Sham said...

nasib baik benda tu tak bertukar jadi sport car...!

Prince Halilintar said...

klu bertukar jd sport car lagi bagus..boley drift2..hehe

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

hoho..klu tk reti bt cara tk reti ea..=)

bli je kt kdai,silap2 yg d repair ada yg shoat!! bhya woo..

jum jenjln d cini;

PARADOKS HATI"

Prince Halilintar said...

tapi diorg ade usaha utk membaikinya oklah..tpi jgn smpi bahayekn diri sendiri sudah..

apple hijau said...

hahaha...hebat betul kekawan Prince tu eh..

asliner said...

kah3..
lawaknya..
reti buka tak reti pasang balik..hehe