[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, February 1, 2011

! Le Tour De Langkawi @ UiTM !

Final Race...

Para-para  pelumba dari 70 negara...
Hari ni merupakan julung kalinya UiTM menjadi tuan rumah untuk perlepasan pelumba2 basikal LTDL di Padang Kawad UiTM serta merupakan hari terakhir perlumbaan yang sudah bermula sejak beberapa hari yang lalu..Prince dan kawan2 pun mengambil kesempatan untuk tengok dari jarak dekat pelumba2 basikal profesional dari 70 buah negara yang bertanding pada kejohanan kali ini..

Banyak gambar2 menarik nak prince share kat blog prince ni ketika prince gi shooting picture di kawasan tersebut..Jom layan..

Ini adalah sebahagian daripada pertandingan yang dianjurkan oleh penaja. Basikal BMX ni memang popular zaman prince kecik2 dulu..prince pun ade cuma nak wat aksi macam kat atas tu bukan tak berani..tapi takut basikal rosak..mahu prince kene bebel gan parent prince nanti..hehe..Mantap betul aksi2 diorg kat atas tu..Walaubagaimanapun, tak semestinya yang diorg wat tu menjadi..kadang2 walaupon dah selalu practice tapi ade kesilapan juga yang boleh mendatangkan bahaya..contohnya macam picture di bawah ni yang sempat prince rakam kan..


Anda semua jangan tiru lak aksi macam ni kalau tak tahu nak wat...kalau patah tulang nanti kene pakai besi pulak..hehe..Selain itu, ade juga acara futsal, bola jaring, bola keranjang dan nyayian yang semuanya disertai oleh pelajar UiTM..
Prince suke maskot2 yang dibawa atas kete comey2 je ...mcm nak bawa balik letak kat uma satu...nak wat teman..ok ke?haha..kalau korang yang kaler ape korang pilih??


Ini pula para anggota keselamatan yang mengawal lalu lintas supaya perjalanan LTDL ini berjalan dengan lancar..


Tapi yang paling best sekali prince diberi kebenaran untuk ambil gambar bersama motor berkuasa tinggi PDRM..dah polis tu bagi ape lagi kan, prince pon buat macam motor sendiri lar..selamat tak de kunci je..kalau tak nak je bawa balik rumah..hehe
kalau la ade moto ni..ley merempit..haha

ade gaye Polis tak?
Ini pula aksi2 pelumba basikal LTDL kali ini...
Anuar Manan & Apad
Pasukan Brass Band UiTM

Bos Besar, Dato Sahol pun hadir memeriahkan LTDL..

Pelumba bersedia untuk berlumba...
Dari kul 11 pagi hingga kul 1 petang prince dan kawan2 melepak di Padang Kawad untuk ambil gambar dan membuat liputan mengenai LTDL ini..dah macam reporter betul2 pulak..boleh tukar kerjaya ni..hehe
Ye..kami media dari PPS..hehe

Korang semua senyum..prince nak tangkap gambar korang nie...=)

p/s: Credit to photographer bersama prince iaitu Mr Fikri dan Mr Apad...

17 comments:

apple hijau said...

Caya lah UiTM! bangga jadi warga UiTM. tetiba... ha ha..

encem nyer.....motor besar tu..kihkihkih...

oh nak ambik gambar eh? say peace....nak tengok nak tengok gambar..haha :P

Farhan Zulhusmi said...

uitm???
banggakan sape yg jadi student uitm...emmm....
untung jadi tuan rumah...
bila lah kuis nak jadi tuan rumah..hehee

aliesha kirana said...

wah! detail sungguh penerangan. mmg dh mcm reporter dh prince.ada gaya la..heeheh.. ok AK senyum ni..hihihhi~

Prince Halilintar said...

cah: ok..cantik nye gambar cah ni..nah tgk 1 saat je taw..haha:p

Farhan: Kuis kan kerap jadi tuan rumah nasyid..prince pun pernah masuk ptdgn kat sane dulu..

AK: ade gaya reporter eh..ok nk tulis srt resign la ..nk jd reporter lak..haha..dah ready nk amik gmbr eh..1..2..3..ok..boley jadi model ni..hehe

izzatul atiqah azhar said...

wah3x ...

klu prince jd polis sekali pun ,

hitam putih x takut ...

lalalaaaaa

Prince Halilintar said...

mmg la xtakot..sbb prince akan jadi polis yg baik..hehe

izzatul atiqah azhar said...

pasan :P

ensem :)

hahahaaaaa ...

shida mj said...

uitm di hati ku..

liputan yg menarik..ada chance jadi wartawan sambilan.

Prince Halilintar said...

smj: wartawan sambilan? haha..best gak jadi wartawan ni kan..klu prince suke bahagian liputan sukan atau jenayah..baru mencabar..hehe

apple hijau said...

amboi amboi...

nak jadi polis, nak jadi reporter, nak jadi fotografer, nak jadi penyanyi nasyid..

wah wah wah...berbakat rupanya.. :P

Prince Halilintar said...

cah..nak tambah satu lagi boley?nk jadi suami mithali...hahaha

princess laila said...

peaceee!! hee..ttiba...

urm.meraih benaw yek..
huhu..prince,btol ke tkot basikl rosakkk...?? ^_^

tp memng bhaya p0n. jgn lah cuba2 aksi ngeri nih..huhu~

Prince Halilintar said...

princess laila: peace too!!! err..sebenarnye...prince takot jatuh basikal..shhh..jgn bgtaw org ok!hahaaha:p

nabilah_2908 said...

best lah... :)

masa try naik motor tu abang polis tak marah ke..? hehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENTARI MUNCUL LAGI

Prince Halilintar said...

nabilah: abg polis tu yg izinkan..siap suh ambik gambar naik atas moto lagi..ape lagi prince pun menurut perintah la..haha

asliner said...

prince pegang NICON! (-__-)

ANATI SOKI said...

ahaha.. akalu naik moto pdrm tuh g merempit.. mmg style habis lah!! wakakaka