[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, February 7, 2011

! Kembali Dari Bercuti !

Cerita Itu Ini Ketika Cuti...

Ape khabar kawan2 prince semua..harap2 korang sihat dan ceria selalu..Selamat kembali bekerja dan yang masih belajar selamat juga meneruskan pelajaran. Ok pagi ni pun sebenarnye prince agak busy jugak dengan keje tapi tangguhkan dulu jap sebab nak update blog ni..Ok, jom lupekan pasal keje, prince nak cite tentang cuti prince di kampung..

Pertama, ni nak gi taw pasal hadiah yang prince nak beri kepada anak buah prince seperti entri terdahulu..prince bagi baju baby..bila prince samapai kampung je, terkejut prince tengok baby tu..besarnya die..dah debab dan bulat...prince rase sebelum ni prince balik kecik lagi baru sebulan prince tak tengok dah membesar dengan bulatnya..nak tengok gambar die tak?
Inilah die..umur die dah masuk 2 bulan..Jadi, hadiah baju yang prince nak bagi tu konfem tak muat..Manelah prince tahu baby ni cepat membesar kan..mungkin kuat minum susu badan kot..Last2 mak prince cadangkan beri hadiah tu kat sepupu prince yang baru je lahirkan anaknya minggu lepas..Prince pun kebetulan nak gi melawat die kat rumah. Dia dapat baby gurl..ni prince ade snap picture die..

Keduanya, bila time cuti ni memang banyak sangat kenduri..hari sabtu lepas prince pergi empat kenduri sekali...kenduri pula tak jauh dari satu same lain tu yang pergi jugak tu..lepas tu bedal makan tak ingat dunia..Yang anak buah prince sorang ni asyik nak ikut prince je..makan kenduri pun tak mo nak ikut mama die..kononnya nak makan dengan teruna2 la kot..sebab prince gan adik2 prince makan semeja...

Tapi bile balik umah je mula la malam tu sakit perut je memanjang..macam2 minyak taruk kat perut..haha..Kali ni prince perasan setiap kali kenduri yang prince pergi semuanya bertema kaler merah..agaknya sebab Tahun Baru Cina..diorang pun ikut sekali la kot..

Ketiganya, prince pergi ziarah nenek prince di Taiping dan sanak sedara disana..Mase kat rumah pakcik prince, die ade bela banyak kucing yang bulu kembang tu atau kucing siam, parsi, arab dan sebagainyalah..

Kucing ni pulak jinak dengan orang, tapi yang prince tak tahan nak ketawa sebab tengok gelagat anak buah prince sorang ni yang takut dengan kucing tu..yang kucing tu pulak asyik datang dekat die..ape lagi menangis la die..lari panjat atas prince..semua orang kat situ ketawa tengok die..yang adiknya pula bagi dekat dengan kucing nak di tariknya kucing tu..kucing tu pulak yang takut dengannya..

Alamak, prince tengah kejar mase ni, banyak lagi nak cerite tapi...prince sambung kat entri lain la nanti ye..ok, bye korang..nanti prince terjah entri baru korang..Assalamualaikum..

19 comments:

hitam . putih ♥ izzatul said...

nak kucing ngan baby debab tu ,

bleh ?

hehe ...

apple hijau said...

macam nak gigit jer budak debab dan bulat tu..hihi

mcm mana lah agaknya baby Prince nanti eh?? mari kita berimaginasi...heheh! :P

Prince Halilintar said...

hitamputih: kucing tu bley..si debab jgn harap..hahaha:p

cah: ape lah cah ni..prince belum kawin lagi dah nk berimaginasi baby prince plak..imaginasi anak cah yang ke-4 nanti xpe..haha

aleen aiden said...

siap pakai baju askar yg xtahan 2.hu3

shida mj said...

memang la baju tak muat dah macam ahmad albab pulak yang sikecik anak buah prince tu..ding,ding3x.. hehe

Prince Halilintar said...

aleen: jgn main2 taw..cucu tentera ni..haha..atok die yg belikan..

smj: ahmad albab pulak..jgn kawan gan anak jin sudah la..haha

nabilah_2908 said...

comelnya baby tu.. :)

erm...teringt lk baju baby yg sy beli tuk anak kawan...

smpi sekarang ni tk bagi lagi..ikutkn anak dia dh masuk sebulan..

rasa2nya baju baby tu muat lagi tak..? huhuhu..

jom ke APA KATA HATI pulak,
BIRTHDAY DD

aliesha kirana said...

AK pn pegi tepeng cuti lepas..hihihih.. ohohohho..baby mmg cpt membesar so xleh bg baju, nnti dh xmuat..hihhihi... comeyyy la baby tuuu aaa... kucing pun comey bulu panjang!

Prince Halilintar said...

nabilah: la nape xbagi lagi..klu jauh kan boley pos..prince rase mesti baby tu dah besar gak..beli backup hadiah la..hehe

AK: gi zoo tepeng kan..time2 cuti mmg ramai org gi situ..prince klu gi xmasuk zoo pun lepak kat tasik tepeng je..hehe

A.s.t.i.n.a said...

bulatnyerr baby... rasa mau digigt2.

Prince Halilintar said...

astina: ramainye nak gigit baby tu..cian die..hehe

princess laila said...

haha..macam insiden lak yer prince~
y sorang tkot kucing..y sorang g, kucing tkot k dy..huhu~

slamat kmbali bkerja! :)

Anati Soki said...

hehehehe.... baby mmg cepat besa la prince.. hehhehehehe

takot kucing? kawan anat pun ada sorng takot kucing. kucing tuh duk jauh giler.. dia dah lari awal lg.. hehehehe

asliner said...

sangat comel itu anak yang berbaju askar...=)
nak pinjam..=)

syaiza - chan said...

WAHH...!!! comel nye baby tuh...

tp...ble baca entry smpi bwh..nmpk pic lg comel pulakk iaitu...kucing uh..!!! lebatnye bulu kucing parsi uh...comel2..!! ceja suke kucing..hehe

Farhan Zulhusmi said...

debabnya budak tu...
isy...
kalau aku ada anak cmtu....
ari2 ku picit pipi dy...hahaha

mie said...

wow!!
2 bulan pun dah debab..
eheheee

Prince Halilintar said...

princess laila: budak2 mmg mcm tu kot..hehe..thanks laila

anat: lagi dasyat kawan anat tu..fobia gan kucing kot..haha

asliner: alamak..nk pinjam ke..klau anak prince xpe, tapi itu anak kakak prince lar..haha

ceja-chan: kucing bulu cam2 ramai org suke..byk taw kat umah uncle prince kucing cam2..hehe

Prince Halilintar said...

farhan: klau2 hari2 kene picit pipi die hilang la debabnye..haha

mie: baby mmg cepat membesar la..hehe