[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, February 23, 2011

! Kelayakan Olimpik !

Malaysia VS Pakistan...


Assalamualaikum..
Hari ini prince nak berbicara mengenai bolasepak pula..setelah pasukan Malaysia gah mencatat nama di Asia Tenggara baru2 ini di Piala Suzuki AFF mengalahkan Indonesia, hari ni bakal berlangsung perlawanan kelayakan Olimpik menentang Pakistan.  Tengok je gambar kat atas tu korang rase ape? poster tu mungkin menunjukkan sorakan penyokong Malaysia dan Pakistan yang bakal beraksi malam ini. Kalau poster di bawah ni pun menarik juga designnya..semua poster ni prince cari dalam google je..


Di Malaysia ramai yang meminati bolasepak dan tak ketinggalan jika ade match mereka sanggup datang ke stadium beramai2 malah dapat menyatukan perpaduan daripada pelbagai kaum. Bagi yang meminatinya prince nak bagi info sedikit mengenai perlawanan malam ini..Mengikut ranking yang dikeluarkan Fifa yang terkini Malaysia berada di ranking ke-140 manakala Pakistan ke-173. Di atas kertas memang memihak kepada Malaysia namun bukanlah menjamin kemenangan lagi. Skuad Malaysia yang diturunkan pada kelayakan Olimpik mestilah berada dibawah umur 21 tahun..namun nama seperti Khairul Fahmi Che Mat, Muslim Ahmad, Fadhli Shas dan K.gurusamy semestinya dah biasa di dengar di media sebelum ini..


Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menonton perlawanan antara Malaysia dan Pakistan bagi peminat sukan tanah air. Bagi yang ingin mnonton di stadium pula bolehlah membeli tiket.
Harga Tiket : Dewasa RM20, Kanak - kanak bawah 12 tahun RM5.
Mengenai bermulanya jualan tiket perlawanan:
Pada 22 Februari 2011:Bermula pukul 9 am - 5 pm di Wisma FAM.
Pada 23 Februari 2011: Bermula pukul 9 am - 5 pm di Wisma FAM.
Pada 23 Februari 2011: Juga dijual di Stadium Shah Alam bermula pada pukul 4 pm

p/s: Agak2nya berapa jangkaan gol pelawanan malam ini??

24 comments:

sizuka[Izzati] said...

lame tak tengok bola sepak.aritu pun tgok online je.hihi~

Prince Halilintar said...

ye ke..selalu kat sana tgk ragbi je kan..haha

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

@Prince Halilintar cmna nk kome?? ada katak d cini.prince plihara katak ea???

Prince Halilintar said...

hah, katak?? setakat ni prince plihara kucing je sbg penjaga blog prince..hehe

Anati Soki said...

malaysia menng dgn dua kosong!! yeaaaaah!

Prince Halilintar said...

penuh dgn konfiden snst ni..okay2..same gan ramalan prince..hehe

Norfa said...

malaysia boleh... sejak malaysia menang suzuki cup aritu, bertambah2 suka tgk perlawan bola sepak skrg ni

Prince Halilintar said...

yeke..ade semangat kesukanan tu..tapi klu rajin bersukan lagi bagus dpt sihatkan badan & cergaskan minda..hehe

Heidi Shafiq said...

malaysia mesti menang.. :)

Prince Halilintar said...

yup..malaysia boley!

aleen aiden said...

alaa...tb1 ade x siaran langsung eyh?hu3

nabilah_2908 said...

penuh page prince dengan katak..

imageshack promblem kot...

pape pun..good luck Malaysia..!!! :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : CITRA HATI ALIESHA KIRANA

Prince Halilintar said...

aleen: rasenya xde kot..hehe

nabilah: la ye ke..patut ramai yg mengadu nampak katak..hehe..t akan diperbetulkan..tq

shida mj said...

saya meramalkan m'sia menang 2-0
katak mana pulak yg terlepas ni..
saya tak nampak katak pun.

Prince Halilintar said...

dun wori kucing penjaga blog prince ni dah gi tangkap katak yg suke2 main kat sini..hehe

ok smj kite tgk result die nanti..

KUREKURE COMEL said...

i love spain...opppsss...


caiyok malaysia!!!minat pemain dulu2 je...hehehehe...

Prince Halilintar said...

prince peminat spain gak..haha

pemain malaysia sekarang pun dah bagus2 gak..

aliesha kirana said...

wah!!! tak sabar lak rasenye prince.. AK hrp Malaysia menang. amin!!!!

Prince Halilintar said...

prince pun harap mcm tu gak..

Pistachio said...

huhuhu.. xdpt nk baca entry...

mata dh juling dgn background..

gua akan usaha baca lg..!

(@__@)

asliner said...

ala..
kat kampus..
macam mane nak tgk..
nanti prince btau lah resultnya..=)

p/s: nk tgk match MU..huk3
prince2..kenape background jadik macam tue? ke TER corrupt? (-_-)

Sham said...

go malaysia go...!

shida mj said...

ramalan ku benar belaka m'sia menang 2-0..
cayalah m'sia..
Malaysia Boleh!

Prince Halilintar said...

pistachio: sori le ye ade masalah teknikal sikit..

asliner: malaysia menang 2-0 hehe..

sham: yakin boley..

smj: boley jadi nujum ni smj..haha