[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, February 9, 2011

! Sebiji RM14 !

Harga Buah Doyan...
Terkejut prince bile taw harga sebiji durian yang size die pun taklah besar sangat tapi RM14 sebiji..Disebabkan kawan prince ni teruja sangat nak makan durian dan sanggup la die beli kat tepi jalan..Mase musim durian kat kampung prince, pernah satu ketika prince jual satu guni durian tu ade la dalam 15-20 biji durian..taw tak bape je die kire?? hanya RM8 jer..tapi time tu memang durian dah jatuh harga sebab banyak lebihan..tapi time die mahal mmg prince dapat jual sebiji rm7 kalau yang besar tu..tapi diorg jual kat sini dua kali ganda tu..Selamat la sekarang kampung prince belum musim durian lagi kalau tak boley wat biznes durian kat shah alam ni.haha..semua bisnes prince nak buka...semalam restauran harini jual durian pulak..adeh..kuat betul berangan2..

Semalam jugak prince dan 3 orang housemate pergi makan kat PJ..tapi bukan Petaling Jaya taw..Padang Jawa jer..dekat2 jugak la dengan kawasan rumah prince..kami makan sambil nak plan aktiviti hujung minggu nanti..kami ni kalau plan memang tak hengat..macam nak plan wat rumah je..tapi yang jadinya tak tentu lagi..
prince suke minum susu laici

menu dinner kami..

nampak masing2 kelaparan sehingga licin pinggan

time ni nak bayar pun sempat nak snap pic lagi...
harini prince agak kesibukan sedikit kerana ade rehearsal untuk pelancaran program esok..Jumpe lagi nanti..Assalamualaikum..

17 comments:

♥e'in♥ said...

wah! xbelanja e'in mkn durian pon!

kite same laa.. e'in pon suke minum air laici susu.. ;)

Norfa said...

mahal nye dorian..

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

wah!!! doriannnn... mauu!! kirim sini bah! =P

apple hijau said...

hahaha..kuat berangan ye?

kalau takat plan aktiviti pun dah mcm nak buat rumah....plan nak wat rumah 'tangga' ntah cam mn dia punya tak hengat tu ye?? ha ha :D

p/s: jom kita gi mkn donut big apple duren duren...

mie said...

mahal juga durian ye.,,..
malangnya, gue xmakan durian..
eheheee

~cik tiram~ said...

memang mahal giler skang...tengokla nanti bila da banyak,harga mst jatuh mendadak...huhu...
ri tu beli 3 bijik sampai 70 ringgit! mahal3...

M a W a D D a H said...

prince...gi dinner xajak kita pun...saje je buat org terliur tgk makanan tuh...huhu...

kalau durian bukan musim, memang mahal...confirm member prince tu mengidam banget..kehkehkeh

nabilah_2908 said...

ngidam sngt yer kawan prince tu smpai snggup beli durian mahal2.. ;)

program apa esok..sure best kan..nnti story2 tau.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
APA KATA SURVEY

aliesha kirana said...

wah! feveret AK..tp tu laa..takut lg nk beli mase bukan musim die..takut mahal..hhuhuhhu~

Prince Halilintar said...

e'in: suke gak eh..nanti kite wat club susu laici la..haha

norfa: skrg harga doyan mmg tinggi..

AQ: kg prince belum musim lagi..nak beli mahal sgt..huhu

cah: xpe cah gan big apple jadi penasihat prince..haha

mie: rugi la xmkn durian..haha

cik tiram: aha..skrg mahal sgt..dah byk durian t jatuh teruk harga die..

adah: mmg die teringin sgt tu..la prince ade wat anouncement kat tv3..adah xdgr kot..haha

nabilah: esok prince story kat blog ni..

AK: peminat durian AK ni..hehe

princess laila said...

waah.sampai licin yer..huhu~

laila nak tunggu angan2 prince esok ari pulak :) haha~ mcm2 prince nih..

aleen aiden said...

harga durian 2 da lebey kurang harga patin.hu3

Prince Halilintar said...

laila: angan2 mat jenin jer tu..hahaha

aleen: kalau makan patin lagi sedap kan..hehe

shida mj said...

ala teringin nak makan rambutan kuala kangsar yg tolak dgn troli tuh..hihi

Prince Halilintar said...

smj: tu kene tunggu musim rambutan la..nanti prince suh anak buah prince tolak troli tu...haha

Farhan Zulhusmi said...

mahalnya....dah mcm makan kt kfc je...ayam 2ketul+air...hahaha

Anati Soki said...

tuuudiaaa.. mahal kot.. akalu prince datang rumah anat time musim durian.. pergh.. makin smpai muntah dan free of charge lg.. hehehehe