[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, February 2, 2011

! Buah Limau !

Sape2 nak tolong bagi...
kreatif betul org yang kupas limau ni..
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembace blog prince ini. Tepat kul 12 malam ni kaum Cina akan menyambut Tahun baru Cina dengan berkumpul bersama family dan makan bersama. Prince rase mesti orang2 cina dah start cuti dan banyak kedai cina dah tutup kan..sepanjang perjalanan prince gi lunch hour tadi semua deretan kedai cina dah tutup.

Selama ni kan, setiap kali Gong Xi Fa Cai..prince sentiasa mendapat limau free...time belajar dulu pensyarah2 prince pun suke beri limau pada student2 die..walaupon kami minta ang paw tetapi diganti dengan limau..Sape yang bosnye cina mesti dapat limau kan?ade yang tak dapat ke? kalau tak dapat kasi bodek itu bos maa..minta bonus ang paw..mesti die bagi..hehe..Tapi, kali ni prince tak dapat lak limau free sebab bos sini pun melayu..dulu prince pernah dapat sekotak limau free kawan bagi..makan limau je tiap2 hari..hehe

Esok dah start cuti..ape lagi time ni la nak balik kampung prince di Kuala Kangsar..jom sape2 nak ikut...tambah pula lagi meriah bile dapat call dari anak buah prince kate die kat kampung suruh prince balik..siap order kete bomba mainan lagi kat prince..mane lah prince nak cari kete bomba tu..dah semakin besar anak buah prince rasenya..

Muhammad Humaidi Irshad

Muhammad Husyairi Isyraf
Tengah prince duk menaip blog ni tetibe bos memanggil name prince..bile dah panggil tu dah dapat rase aura ade keje bakal diberi..sekali betul dah..terpaksalah jugak bawa keje tu balik kampung sekali untuk dianalisis..bagi la lepas cuti ke baru la senang nak holiday ni...tapi..semua staf kat ofis prince ni ,masing2 busy la hari ini...Ape pun esok bebas sebab tak perlu datang ofis..Selamat bercuti semua & have a nice holiday!!!

Salam ceria dari prince...

17 comments:

nabilah_2908 said...

selamat bercuti..n balik kampung..

safe journey... ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
MENTARI MUNCUL LAGI

apple hijau said...

langsung ta le lapat limau la ini tahun...aiyaaak...ta le ong woo..

comel anak2 buah Prince tu mcm mak ngah dia...ups!

selamat balik kpg berhati2 dijln raya awas simpang 3! :)

Prince Halilintar said...

thanks..selamat bercuti gak nabilah.. =)

Prince Halilintar said...

cah: nape simpang 3? prince ikut highway lar..hehe..silap tu..mcm pak ngah die lar..haha:p

aliesha kirana said...

selamat bercuti prince! heheeh..AK xdpt limau sekotak, tp dok agih2 bleh kire sekotak jugak la limau yg AK dpt..eheheheh~

Prince Halilintar said...

slmt bercuti gak AK! ni yg prince jeles..byk tu dpt limau..pos sini sket..hahaha:p

izzatul atiqah azhar said...

pak ngah ,

kim salam tangan kat anak buah ..

hahahaaaaa

Prince Halilintar said...

izza: tangan je?hidung, kaki, telinga tak mo ke??hahaha

izzatul atiqah azhar said...

main2 pulak daaa ...

hehe ...

kim cium kat pipi husyairi :)

asliner said...

eh prince!
esok kite nak gi Kuala Kangsar jugak lah..=)

Prince Halilintar said...

izza: ok..sudah semestinya tue..hehe

asliner: eh..watpe di k.kangsar? holiday ke??hehe..slmt dtg ke kuala kangsar.

Farhan Zulhusmi said...

ha'...limau...raya cina nie je xmerasa limau lagi...emm...
tapi kan baguskan....limau tu digantikan dengan ang paw....satu lecture rm100....10 lecture...isy2.....gaji sebulan...hehehe

mie said...

gue pun suka dapat limau free..
eheheee

Prince Halilintar said...

farhan: klu mcm tu banyak untung maa..jom2 raya umah lectrer cina..pastu minta angpaw..hehe

mie: bende free sume suke kan..haha

princess laila said...

slamat bcuti prince! slamat buat 'homework' gak..heh2~

cumilnyer nama dua2 ank kcik ituuu!!

Prince Halilintar said...

laila: thanks laila..slmt bercuti gak..ok..akan ingat pesanan laila tu..hehe

ANATI SOKI said...

cian... time balik kampung pun kena agkut keja2 skali.. T__T tak feel balik kampung la kalau cmtuh.. heheh