[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, February 14, 2011

! Sarapan Di Hujung Minggu !

Cucur Vs Spaghetti...





Assalamualaikum..

Pagi semalam dapur gas rumah prince kembali berasap dengan masakan Cucur De Jump dan Le Twist Spagheti..ok, abaikan nama yang prince berikan itu..pokoknya, disebabkan cuti semalam masing2 terperuk di dalam rumah kerana nak berehat secukup2nya..

Pagi2 lagi Zul, housemate prince bangun ajak masak sebab lapar..asal lapar je asal nama prince yang dicarinya?konfius disitu...Walaupon hari cuti bangun tetap awal juga walaupun semalam satu rumah melayan cite Hantu kak limah lagi di laptop Azmi..dah macam tengok wayang pulak..kitaorang tidor kul 3.30 pagi..selamat subuh tak missed..

Ingatkan nak berjogging tapi malas pulak sebab mate layu je..tapi perut dah berbunyi2 macam ultraman yang lampu kat badan die dah dlm kecemasan tu..lebih kurang begitulah kelaparan perut prince dan rakan2 ketika itu..Jadi, masuk dapur tengok ape yg ade untuk dijadikan sarapan..prince tengok di almari dapur dan zul pulak tengok di dalam peti ais..prince jumpe tepung je..(dlm fikiran cekodok jer)..Zul, jumpe spagheti yang belum direbus lagi..ntah mcm mane boleh ade dlm peti pun tak taw..




Disebabkan prince yang jumpe tepung terpaksalah masak mengunakan tepung..simple je cucur yang prince nak wat..menggunakan bahan yang ade saje,bawang,cili dan ikan bilis..janji boleh makan..Si Zul pula idea nya adalah membuat spagheti goreng..sebab sos spagheti dah abes jadi pandai2lah die goreng spagheti itu..prince nak gak snap picture die gah memasak..tapi die tak bagi pula..malu la tu..haha

Jadilah sarapan kami di pagi semalam...walaupon biase saje tapi tetap mengenyangkan...

16 comments:

M a W a D D a H said...

mesti la kalau lapar gtau prince...prince kan rajin masak...sedap kot prince masak...dasat..

nabilah_2908 said...

Prince rajin masak..sbb tu kawan panggil sekali ajak masak... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BILA MOOD KE LAUT

Prince Halilintar said...

adah: eh..eh..adah ni mcm pernah rase masakan prince plak..thanks la ye..haha

nabilah: tapi sume housemates prince kat umah tu pandai masak gak la..hehe

~Catatan Hidup *** QuRrAtuL iSmAt~ said...

Teringat lagi time aku & geng2 SKP kat Ipsis thn lepas buli kau buat cucur..Sampai sekarang gelaran Tuan Cucur @ Abg Cucur lekat kat kau...

aliesha kirana said...

Errk..Alhamdulillah..heehh bgus2.. anak teruna sapa lah ni..hihhihi~

Prince Halilintar said...

ras: owh..wat khas tuk warga ipsis tu..1st time wat cucur time tu taw..smpi ati diorg gelar prince cam tu..sungguh xkenang budi..haha:p

AK: aik..kenyang AK dgn tgk je..tu xbagi rase lagi tu..haha

apple hijau said...

daasat tul nama resepi Prince tuh..

owh...tuan cucur @ abg cucur ghupanya..ha ha bocor rahsia..

p/s:teringin nak rasa masakan airtgn Prince.. :D

shida mj said...

prince yang serba boleh, itu sebab orang cari..

err..ada nampak skuter pink smj tak? ha ha ha..

♥e'in♥ said...

wah prince.. t'liur e'in dibuatnye.. huhu..

Prince Halilintar said...

cah: alamak terkantoi la..shh..jgn bgtaw nenek kebayan..haha..t ade mase boley la prince kasi itu airtgn..hehe

smj:skuter pink smj tadi lalu dpn umah prince..no plate die smj 2011..haha

e'in:sori..lapar la tu..g cari makan e'in..haha

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

wah!! cm sedap jak nee..sedap ka prince?? hihih.. pandai masak yaa.. gud2 ^^

princess laila said...

ok lah tuh. laila kt kampus pon masak lbey kurang gituh..huhu~

bgos2..citer layan gak. solat tak tinggal.huhu~ gud!

Prince Halilintar said...

AQ: ntah..mulut n rase sendiri xsame gan org len..bg prince ok la..klu org len xtaw lah..hehe

Laila: yg wajib kenelah wat pada masenya..org pompuan msk lagi lbh sedap kan..

~cik tiram~ said...

rajin la prince ni..
haha...:P

kiwi said...

org laki masuk dpur sush 2 nk cari..hehe..lme x mcm cucur

Anati Soki said...

pas sini ckit!!! hntaq pakai pos laju! wakakaka