[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, January 31, 2011

! Turun Naik Tangga !

Meeting Punye Hal...

 
Hari ni dah 31 Januari kan sekejap je dah nak masuk bulan Februari...Pagi tadi nak gi kerje pun still hujan lagi dan rase macam kat oversea lak sejuknya sebab hujan tak henti2 sejak sabtu lalu..tapi tengahari tadi hujan dah semakin reda..

Petang tadi selepas waktu lunch hour kelam kabut tetibe prince ni..mane taknye tibe2 memerlukan khidmat prince dari segi teknikal untuk ketua2 prince meeting...sepatutnya kawan prince yang ditugaskan hal2 teknikal tersebut tapi disebabkan die pun tahu last minute die pun tak sempat balik ofis..dan terpaksa meminta bantuan prince..prince pun pergi la tolong ape yang patut..sampai jer kat bilik meeting prince tengok semua orang pandang prince sehingga prince rase malu la pulak..sebenarnya diorg tak boleh start meeting kerana memerlukan LCD dan connection internet untuk bermesyuarat..Tapi disebabkan hal yang tak dapat nak dielakkan oleh kawan prince tadi, terpaksalah menanggung malu sedikit..


Lepas tu, elok nak pasang jer benda tu semua boleh pulak extension plug kat bilik tu hilang..terpaksalah prince naik ofis balik untuk dapatkan yang baru..nak naik lif memang lambat la duk menunggu, jadi panjatlah tangga dan turun juga guna tangga..kemudian elok dah ade extension semua dah ok..ingatkan dah lega, rupanya Wireless pulak ade problem..tak ade connection..prince gunalah pulak plan B iaitu guna wire lan..pergi la panjat turun tangga balik ambil wire lan...sekali ingat dah ok, last2 same juga server tengah down mase tu..satu bangunan tak de internet...jadi kalau pasang awal pon diorg still xboleh start meeting jugak sebab internet takde sebab mereka menggunakan 'life data'...Jadi, plan C yang prince ade, walaupon agak berat nak bagi, tapi terpaksalah juga untuk tidak memeningkan kepala lagi..prince pon bagi la pinjam broadband prince kat bos..

Sebab utama prince berat nak bagi sebenarnya konfem la prince terpaksa menunggu diorg meeting sampai habis baru balik..kalau tak tak dapat la prince nak layan tenet kat umah..dah diorg punye meeting habis kul 7pm..tak dapat prince nak tengok cite kegemaran prince Tiramisu..waaa...sedihnya!!

p/s: lambat betul update blog rini sebab dah habis ofis hour baru tenet kembali bernyawa..

11 comments:

izzatul atiqah azhar said...

plan demi plan yg wat hitam putih koinpuss lg mengenai it ...

buta it !!!!

hahahaaaaaa ...

alalalaaa .. cian dia ..

x pat tgk tiramisu eh ?

tgk kt tonton.com

hehe

shida mj said...

turun naik tangga satu xtvt yg sihat.
prince ni sgt baik orgnya.

Prince Halilintar said...

izza: ala boleh blaja psl it tu..dpt gak slmt meeting tu hbs kul 6.30pm dpt balik awal..yahooo

smj: betul gak kan smj..xyah nak jogging2 dah tuk kuatkan stamina..abg z dah ajak rematch futsal balik tu..hehe

izzatul atiqah azhar said...

t br blaja ...

skrg x de mentor gi ..

ha ha ha ...

Farhan Zulhusmi said...

xde rezeki kan nak tengok tiramisu...cerita kegemaran tu....emmm.....
tapi xpe...laen kali ada kan...
turun naik tangga erk??ala sianya..berat tan lemak habis??hehee

Prince Halilintar said...

iza: nk cari mentor eh?haha

farhan: ok gak tu dot buang lemak..xyah excersice byk2..hehehe

mie said...

bagus tu..
gue pun nak gi cari tangga la
eehee

izzatul atiqah azhar said...

haah ..

t boleh wat uji bakat ..

mentor mencari protege ...

hehe

nabilah_2908 said...

kira ok la tu..bijak menyelesaikan masalah.. :)

dah tu prince tunggu jer la sampai meeting habis yer..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI MENTERNAK LEMAK - PART 2

aliesha kirana said...

alahaiii..kesiannye princee...xpe2 sabar eh... dh tugas nk wat cmne kn..hihih..patutla tggu entry prince xmuncul2..hihihihi~

apple hijau said...

demi PPS yg terchenta..ku curah bakti penuh setia...

nak hantar 3princess jadi protege Prince, boley?