[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Sunday, January 30, 2011

! Diari Semalam !

Nak Buat Itu Jadi Ini...
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca blog ini...Dah lame tak bagi pemuka ayat yang macam ini..Ok la, entri kali ni prince nak cite sikit kat korang banyak perkara yang prince lakukan semalam yang di plan lain jadinya lain..pendek kate tunggang terbalik la..ish3x, ape nak jadi daa!!


Di Awal pagi lagi prince bangun solat dan tunggu mase nak berjogging..disebabkan hari masih gelap lagi jadi prince tunggu la kul 7 lebih baru nak keluar jogging dan dah ready dengan track suit dan stokin..Sementara duk tunggu waktu tu, on la laptop jap tengok2 ape yg diupdate di alam maya ni...Tibe2 angin sepoi2 masuk ke tingkap bilik prince dan rase dingin semacam jer..sambil duk belek2 kat laptop, ade suara menjerit di luar rumah dengan nada marah, ape lagi kuar la sekejap tengok..rupenya2 anak dara depan rumah prince tu mengamuk sebab tuduh prince ambil baju die di ampaian..BOOM!! tibe bunyi tayar pancit dan time tu baru prince tersedar dari mimpi walaupon tidur sekejap je..tak sangka termimpi plak kes dulu tu..pastu baru ingat nak gi jogging sekali tengok jam dah kul 10.20 pagi tapi cuaca kat luar gelap je sebab mendung je sepanjang hari semalam dengan hujan turun renyai2... Jadi, dapat la prince 'jogging' atas katil jer...


Lepas tu bangun pergi basuh baju pastu tengok cuaca dah semakin cerah sikit jadi jangkaan prince mungkin tak jadi ujan..lepas sidai baju di ampaian sambil tu perhati rumah anak dara dlm mimpi tu, selamat diorg semua dah balik bercuti memandang diorg tu student lagi, tengok pintu semua berkunci dan tiada kasut di luar rumah mereka..masuk rumah tengok dah nak dekat kul 12..plan nak beli makan kat luar tapi sekali ujan turun tibe2 pulak..terpaksa la angkat pakaian tadi sidai dalam rumah..
Perut pun rase lapar, nak kuar ujan pulak..masak la jawabnya..prince plan nak masak ayam masak merah dan telur goreng je..tapi lain pulak jadinya..prince masak sambal telur  dan ayam goreng..tibe2 terbalik plak..tak caye tengok gambar bawah tu..ntah macam mane termasuk telur dalam sambal tu..fikiran melayang2 la ni..
Malam semalam plan nak main badminton dengan budak2 rumah sekali raket tak cukup la..last2 main futsal je..lepas main kami gi la keluar minum hilangkan dahaga kat kedai berhampiran situ...balik jer layan cite menantu tip top..kelakar jugk citer tu..pastu ngantuk terus tido..


p/s: Ape aktiviti korang semalam ???

12 comments:

izzatul atiqah azhar said...

klu da mimpi mcm tu kan ,

x lame lg mesti kena serang ngan anak dara dpn uma ...

siap sedia je la ...

hahahhaaaa ...

smlm keje ... ari ni keje ... sok cuti ... bile cuti , dia keje ..

hehe

princess laila said...

haha..macm2 yek.
2la laila ta suka plan2 nih.
kalo plan tuh. nanti ade jla bnda y m'hlang. nak2 kalo bab jln..jgn larr plan2. nanti ta jd! sadis gler kott! huhu~ kalo na gk plan,kine redy tok 'plan B ' skali..ngaha~

eyp..pndai mask! huhu~

apple hijau said...

teringat kat sapa la tu sampai masak pun boleh BERTUKAR!!!

ish ish ish prince...

p/s: my 2nd princess,Nina kata sedapnyer abg prince masak..dan dan tu dia kata lapar...ceh!

asliner said...

ki3..
lawaklah prince nie..
ntah2 kalau prince plan masak nasi+ayam masak merah..
mesti jadi bubur+ayam masak kunyit..hehe

p/s: semalam tido awal sebab makan ubat selesema..=)

Prince Halilintar said...

izza: ok..nak bersiap sedia menghadapi sebarang kemungkinan..hehe

laila: tu la kan..tapi perancangan Tuhan lebih jitu dari kite..tapi bgus gak klu ade plan B..masak bujang je la laila..haha

cah: kat 3princess cah tu la prince duk ingat..haha..nina nanti abg prince masakan tuk nina sedap2x..haha:p

asliner: harap2 jgn la jadi lagi mcm tu..hehe..asliner xsihat ke?cepat2 la sembuh ye..

shida mj said...

musim hujan ni, masak apa pun sedap..hehe
p/s: prince kena selaraskan cuti dgn si dia, kesian kan. cuti x sama..tu yg sampai masak pun.. bertukar!

Prince Halilintar said...

smj: makan dan tido je la time ujan kan..haha..bukan sebab tu la smj..hehe

mie said...

bila hujan...
sambil makan, nikmat lain tu..
ehheee

::..Dia daYa..:: said...

salam

kita hanya merancang Tuhan Yang menentukan

Lawak laa bila plan masak lain jadi lain huhu

Prince Halilintar said...

mie: nikmatilah keseronokannya kan..haha

daya: prince tensen ade la bila tersalah masak lak kan..1st time lak tu boleh salah..adeh:(

Ungu said...

sedikit huru hara hari kau.

mungkin.. kau angau?

nabilah_2908 said...

kira ok la..prince masih smpat basuh baju..

sy langsung tak dapat...dalam hujan lebat boleh la 1 kawasan perumahan tu takde air..

pagi ni baru ada air..sebelum gerak g kerja tadi..terus campakkan bagu dalam machine.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI MENTERNAK LEMAK