[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, January 10, 2011

! Mengidam Ke Aku?? !

Craving for DSLR...


Itulah aksi prince ketika memegang Nikon D90 yang masih bau kedai lagi..tapi malangnya kamera itu bukan lah prince punya tapi kepunyaan Mr Apad. Terasa seronok dan teruja bila dapat test kamera baru die tu.. 

Sebenarnya dah lame jugak mengidam kamera ni..walaupun dah survey beberapa tempat dan dah taw macam2 mengenai kamera ni membuatkan prince terasa ingin memilikinya juga. Tapi, kene pikir dua tiga kali jugak tu nak beli sebab harga dia pun bukannya murah beribu beb..contohnya kamera Nikon D90 ni harga die RM3+++ tue..Tapi bila dah try memang betul2 puas hati. Nikon dan Canon antara yang popular sekarang tapi kebanyakkan orang lebih memilih Nikon. Dan bagi yang dah pro memang sesuai la beli D90 tu..

Alahai, bila la prince nak dapat kamera ni satu..kene saving dari sekarang baru ley beli ni..  banyak betul kemahuan dan kehendak prince ni..Sape2 tahu kedai mane yang best ar nak beli dan harga yang best boleh dapat?? Nak gi usha2 dulu kalau ade kedai best2 kan..Tapi budget takde lagi untuk kamera ni..tunggu prince bentang budget untuk bulan ni..rase2 cukup tak eh??haha

16 comments:

apple hijau said...

sokong kalau prince nak beli tapi kene fikir betul2 ye..takut nanti ada benda yg melepas dan terlepas..huhu!
p/s: suka camera tu jugak tapi apakan daya...

aliesha kirana said...

teringin jugak nak beli. tapi tak mampu lagi..huuu..boleh berangan jelahhh!

izzatul atiqah azhar said...

mengidam ke nak pakai dslr ?

hehe ...

aleen aiden said...

sudilah kiranye kawan prince 2 menjadikan alin model sulung utk kamera barunya itu.keh3 :P

M a W a D D a H said...

prince kan dah keje..mesti cukup punya...bulan depan dah boleh beli...hehe

shida mj said...

ala..cepatlah prince beli, bole tumpang bergambar, hehehe..

p/s:usaha tangga kejayaan, boleh hilangkan penyakit mengidam itu dgn segera

sariah said...

Buat pa mengidam benda yg tak boleh dimkn prince....apa2pun kalau prince beli jgn lupa ambil gambar akak ye....
p/s: akak mengidam sotong goreng tempoyak....

nabilah_2908 said...

simpan sikit2 sure boleh beli punya...xpe la kot lambt sikit...asalkan dapat.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
MAKAN-MAKAN SEPENA AJL25

::..Dia daYa..:: said...

Pakai Camera HP jew
huhu...
Nak beli mahal2x dalam mimpi jew

Prince Halilintar said...

Cah: betul gak cakap cah tu sambil angguk2 kepale..hehe

AK: xpe berangan dulukan..mane taw tibe2 menang cabutan bertuah ke..hehe

izza: mengidam lar..nak bagi ker??hahaha

aleen: alamak..model sulung dah ditempah oleh akak2 ofis prince la..aleen jd model prince nanti lar..haha

adah: mmg la boley tapi mcm2 lagi yang nak selain kamera tu..rungsing dibuatnya..hehe

smj:mmg tumpang gembira sebab nanti boley la jadi model prince kan..haha

k.sar: sotong goreng tempoyak xpernah try lagi..ikan masak tempoyak dah try..sedappp..haha

nabilah: sikit2 lame2 jd bukit kan..time tu gat hire personal cameraman..haha

daya: aha kan..nafsu je nak mcm2..kamera enset pun lawa gak kan..kan..hehe

~cik tiram~ said...

huwaaa...nak jugak beli...mst best kan....nnt dah beli nak pinjam! kekeke..

syaiza - chan said...

skunk mmg trand org beli kemra yg bsr2 kn prince..plekk larr cje..lau ceja suke kecik2..hehehe

izzatul atiqah azhar said...

huh ... diri sendiri tak ade lagi nak bagi kat orang lain ... hehe

Prince Halilintar said...

cik tiram: beli jgn xbeli...hehe..opps, pinjam..jap nak pkir..hahaha:p

ceja: peredaran masa kini..nk jd photographer la konon..hahaha

izza:bile nak beli ni..hahaha

asliner said...

sekarang nie semua nak mengidam nak beli nie..
termasuk lah kite..=)

p/s:prince beli je yan harga tak sampai 3000..ade kan? kawan beli DSLR harge RM1700 je..^_^

Prince Halilintar said...

tgh tgk2 je dulu asliner...mmg taw ade harga yg rm1ribu lbh..bile dah tibe wktu baru plan nk yg beli mane..huhu