[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Saturday, January 22, 2011

! Serang Habis-Habisan !

Macam nak berperang bunyinye...

Sumber: Berita Harian
Ok, pertama sekali prince nak ucapkan syabas kepada Pasukan Khas Laut ATM yang memberkas lanun Somalia yang menawan sebuah kapal tangki Malaysia-MT Bunga Laurel bersama 23 anak kapal di Teluk Aden. MT Bunga Laurel berjaya ditawan semula dengan semua anak kapalnya diselamatkan dalam tempoh tidak sampai dua jam selepas dirampas lanun dan jelas membuktikan keupayaan tentera kite dalam melaksanakan pelbagai misi sukar.

Panjang pulak iklan, berbalik pada tajuk entri tadi sebenarnya prince nak bagitaw esok ade gotong royong yang dianjurkan oleh jawatankuasa blok sekitar kediaman prince untuk bersama2 mengambil bahagian untuk mencegah denggi. Disebabkan baru-baru ini ade beberapa kes denggi yang dilaporkan disini dan kelmarin prince dengar khabar terdapat 6 orang yang kene denggi rumah depan blok prince tu..dengar kate satu rumah pulak diorang tu..bela nyamuk denggi ke ape diorang ni...mesti ade takungan air kat rumah diorg yang menyebabkan nyamuk  senang bertelur kat situ..patut la minggu lepas tiap2 ari kawasan rumah prince kene fogging.



Sekarang tak boleh pandang ringan dah dengan demam..dulu tak risau sangat kalau demam tapi sekarang kalau demam kene gi jumpe doktor dengan cepat2 takut kene demam denggi..Sebab tu penduduk sini nak perang denggi habis-habisan..

p/s: minta2 esok jangan la malas nak bangun awal2 untuk bergotong-royong bersama penduduk sini..budak2 rumah prince pun kate nak join jugak..tapi selalunya kalau 6 org yang cakap nak join mesti 2 atau 3 orang je yang betul2 pergi nanti..kite tunggu dan lihat esok je..

9 comments:

nabilah_2908 said...

hehehe..selamat berperang...esok...snap la picture banyk2... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
OH LELAKI IDAMAN !!

shida mj said...

fuhh..demam denggi memang amat menyakitkan,
kata 'tak nak pada denggi'. selamat berjuang habis-habisan

♕ aq[daN]pUteraku ♕ said...

haha.. serangg..jgn x serang yaa... td bru jgk kena sembur hostel nee..bkabus2..mcm d genting lak suasana td..hoho ^^

Prince Halilintar said...

nabilah:insyaAllah klu prince gat nk snap pic..hehe

smj: tu la smj..minta2 dijauhkan dari kite..

aQ: baik..gune formasi menyerang la ni,..berasap tu ok tapi baula xthn..hehe

Imran nyambek said...

pakai deodorant je..hehehe

mie said...

uihh!!!
mmg pantas..
kalo xsilap gerkan khas tu Paskal kot

apple hijau said...

huh? panggil otroman. dia boleh lawan dgn gergasi2 nyamuk pembawa denggi tu..hehehehehehe..Prince Halilintar apa kurang nyer..sekali dia serang terbakar semua nyamum..haha..

Prince Halilintar said...

Imran:boley lak cam tu..haha

mie: sgt pantas..hambur puji byk2..haha

cah: owh..hbt gak prince halilintar ni eh..cah nak try x ke, prince bole kasi try??haha:p

::..Dia daYa..:: said...

salam

demam denggi belum ada ubat jadi baik ambil langkah berhati-hati