[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Sunday, January 2, 2011

! Bermulanya 2011 !

Ambang Tahun Baru Di I-City...




Sori lambat lak prince nak post entri nie..sepatutnya semalam prince nak post pastu ada masalah internet terpaksalah post hari ini..:-(


Sebelum menjelang ambang tahun baru 2011, prince memang plan nak ke i-city dengan housmates prince sebab ada diantara mereka yang tak pernah pergi lagi pun i-city walaupun rumah kami berhadapan saja dengan i-city tu..Tujuan kami hanyalah untuk melihat bunga api disana dengan jarak dekat.Kalau sebelum ni, prince tengok bunga api dari rumah saje pun dah boleh kalau ade event yang dibuat di I-City.


Tapi, sebelum kami pergi ke sana, kami plan untuk makan besar kerana masing2 malas nak memasak untuk malam tahun baru ni. Jadi pilihan kami pergi makan di luar iaitu Anggerik Corner. Menunya ialah ayam masak masam-masam manis, ikan kembung masak 3 rase (sebenarnya nak makan ikan siakap tapi dah habis pulak ikan tu), sotong goreng tepung, kangkung goreng, tomyam campur dan nasi putih. Tak pecaya jom tengok gambar yang sempat prince ambik walaupon dah nak abis makan..




Lepas mengenyangkan perut, barulah kami berjalan kaki ke i-city sebab jalan ketika itu memang sangat sesak sehingga motor pun susah nak parking. Jadi untuk memudahkan perjalanan kami, hanya berjalan kaki sahaja ke situ. Akhirnya kami sampai ke i-city jua dengan hanya mengambil mase 20minit saje berjalan kaki..boleh membakar lemak di perut ni..hehe


Baru Sampai dah bergambar wpon penat berjalan..


orang ramai memenuhi pentas ini kerana ada artis 


warna warni di icity..

Jalan sesak ketika pulang...


Setiap kali prince datang ke i-city mesti ade tempat baru yang dibina..tapi prince tak sempat masuk ke tempat baru tu kerana telah ditutup. Prince pergi i-city hanya semata2 untuk tengok bunga api sahaje..Detik pukul 12am akhirnya bermula Tahun 2011 dan pastinya semua menanamkan azam masing2 pada tahun ini. 


p/s: Hujung minnggu ni korang sume wat ape??

10 comments:

asliner said...

uish..
lawanye tempat nie..
erm..
hujung minggu sye lepak..
sbb baru blk dari camp..
pnt..-__-

p/s:ambik award ye

~Catatan Hidup *** QuRrAtuL iSmAt~ said...

wei..bukan nak hello2 aku..
aku pun ada kt sana gak..smpi skrg kaki aku sakit huhuhu

apple hijau said...

bestnyer....makanan2 tu..hahaha..

p/s:tak pernah gi i-city lagi..sob sob..kesian tak?

izzatul atiqah azhar said...

kak ras : akak , jgn sedey2 .. len kali kite jumpe .. hahahahaa ...

yim : ujung minggu ni keje la .. hee

cah : suh prince bwk cah n anak2 cah ... ok x ?

Prince Halilintar said...

asliner: slmt kembali dari camp..hee

ras: klu helo pun xtentu boley jumpe disana..haha

cah: makanan tu mmg best..best lg org yg memakannya..haha

izza: amboi..ambik tempat pemilik blog ini nmpk, tlg jwbklan soalan eh..hahaha

syaiza - chan said...

Icity tuh kat mne je ek prince..xtau lorh pulakk..hehe..

btw sdap nye mknn uh..trase lpor plakk ble tngk pic mknn uh..hehe..

p/s : ujung mnggu ni ceja keje je larrr..no more rest dah pasni..hehe

aleen aiden said...

kebetulan smalam alin makan siakap 3rasa.hu3.da lame ouh xmakan besau ngan family.haish!

♥e'in♥ said...

slmt taon bwu prince.. =)

Prince Halilintar said...

ceja: i-city tu kat shah alam..weekend pon keje eh,blh kumpul duwet banyak2 tu..hehe

aleen: prince rindu maseakan siakap 3 rase masakan mak prince..haha

e'in: tq..hepi new year 2..=)

nabilah_2908 said...

sy tgk kt tv jer...hehe.. ;)

selamat tahun baru prince.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ENTRI MAKAN-MAKAN