[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, January 28, 2011

! Perlu Bodyguard? !

 Kuat Stamina Dan Digeruni...

Gorila Bernama Ambam Berdiri Seperti Manusia
KENT, England - Seekor gorila jantan seberat 220 kilogram di taman haiwan Port Lympne yang boleh berjalan seperti manusia telah menarik perhatian ramai, lapor sebuah akhbar semalam.

Gorila yang diberi nama Ambam menjadi sensasi di laman web YouTube.

Pada kebiasaannya gorila berjalan dengan menggunakan kaki dan tangannya.

Rakaman itu menunjukkan Ambam yang berumur 21 tahun berjalan seperti manusia dengan menghayunkan kedua-dua tangan untuk mengimbangi badannya.

Penjaga haiwan itu sejak 16 tahun lalu, Ingrid Naisby memberitahu: "Ia (gorila itu berjalan) adalah sesuatu yang luar biasa dalam kalangan gorila tetapi Ambam kerap melakukannya dan ia boleh mengimbangi badannya dengan baik." - Agensi

Jadi, sesiapa yang rase dirinya selalu dibuli boleh la upah bodyguard kat atas tu ye..Badan die sangat 'tough' sebab tiap2 ari pergi gym angkat besi..hehe, kalau korang bawa die keluar jalan same2 mesti takde orang berani kacau korang..malah sentiasa berada 100meter dari korang..=)

Sape2 nak wat teman hidup pun boleh gak..sebab die pon single lagi tu..hahaha:p

p/s: pagi2 lagi prince dah mengarut..korang jangan marah ye..hehe

21 comments:

apple hijau said...

klu nk buat dia part time bodyguard boleh ke Prince? time big apple gi out station boleh upah Ambam jg 3 princess tu..hehehehhehehe...

aleen aiden said...

umur 21 taun,mcm anak teruna pulak.giler ah da 20taun umur die.hu3

Prince Halilintar said...

cah: tapi prince rase anak cah tu tiga2 ade taekwando, nanti Ambam pulak yg kene karate..hahaha:p

aleen: aleen berkenan ke??meh bg no tel. nnt prince suh die call..hahaha

aliesha kirana said...

hahaahah...takuttt la tgk Ambam..sasa semacam..hahahaahah! bgus2 pandai die berjalan cm manusia. mungkin die ingt dia manusia kot..hihihihhi~

shida mj said...

sekarang memang banyak yg dah terbalik, haiwan tiru manusia, manusia tiru haiwan(cth:kes buang & bunuh anak)
apa-apapun ambam ni canggih la..hehe

Prince Halilintar said...

AK: sasa kan..hehe.agaknya die fikir die lagi ensem dari manusia..haha:p

smj: tu la zaman skrg ni kan smj..kadang2 manusia tu perangai die lagi teruk dari haiwan pun ade..ish2..smj dah jatuh ati gan Ambam ke??haha:p

sariah said...

Ambam...oh...ambam...mmg kau sungguh tampan dan tembam....prince nenek suka tenguk body ambam....bayangkan nenek berjln sebelah dia....confommm ramai org tenguk...bagilah akak no tepon ambam ni...biar akak tepon dia terus....akak pun dah ada h/phone baruuuu ni mesti ambam suka...(gile ahhh)

nabilah_2908 said...

nama dia pun comel..

Ambam...huhuhu..

Ambam...boleh jadi bodyguard sy tak...hari2 sy upah makan pisang...la..la..la.. ;P

jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAT 1000 DINAR

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

erkk..wah!! bikin takuttttttttt...... >_<

Prince Halilintar said...

sariah: amboi n.k ni, mentang2 dah pakai enset baru dan canggih lak tu..ni mesti nak call 3G dgn Ambam..haha( i loike!!)

Nabilah: ambam ni demand sket..klu boleh jgn bg mkn pisang je, bg la pizza ke , kenny rogers ke, McD baru die smgt nk jd bdyguard..haha

AQ: takut ke aq..comey ape Ambam tu..hehe

bighagenjo said...

eh, yg benar hal ni??

izzatul atiqah azhar said...

dia single ke ??

nk order 1 ...

senang hidup ..

hahahaha

~cik tiram~ said...

aaaa...tatotnye tgk....huhu....ta bole jadi bodyguard ni...seram...haha...

princess laila said...

haha..21..? wah..tua stahun lah gitu dier..huk2~ alar prince..mesti mahal dier nih..sape la y mmpu..

tp kalo mmpu p0n..tatau na k ta jdkn dier b0dygad.ta masal kita kne jg dier..hee~

Prince Halilintar said...

bighangejo: betul maaa...

izza: nk order 1? 10 pun boley..haha

cik tiram: mne de takot..cute pe..hehe

laila: takut eh..anggap je die mcm teddybear..haha

mie said...

wow!!
tough betul gorila tu..
ehheee

M a W a D D a H said...

prince tau camner die single?? kawan prince erk...kekekeke

Prince Halilintar said...

mie: ajaklah die gi gym dgn ko skali boleh die ajar ko angkat besi..haha

adah: die sms kat prince suh cari jodoh kat dia...lol

Ungu said...

sebelum ini..mati-mati aku ingatkan semua gorila boleh berjalan macam manusia.
argh.
inilah pengaruh kartun terhadap aku.

Prince Halilintar said...

ungu: ni mesti peminat setia kartun sampai terbawa2 dlm alam realiti..haha

asliner said...

comel pulak tgk beruk tue boleh berdiri macam manusia..hehe