[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, January 18, 2011

! Tak Boleh Bangun !

Kene Tindih...


Nak tanye pada korang nie..pernah tak kene tindih apabila tengah tido? Ceritanya begini, tadi ade lah kawan prince cerita yang die rase seperti ditindih apabila terserdar dari tidur bila nak bangun solat Subuh..tapi badan die terasa amat lemah untuk melawan...tapi dalam tengah mamai tu, prince ade jugak tanye nampak ape-ape ke yang menindih dia tu..die pulak jawab, manelah nampak lagipun gelap sangat. Prince tanye jugak pada die, 'bende' tu tak ade wat ape2 kat ko ker? Die kate, manelah aku tahu die wat pe sebab aku tak sedar. Tapi badan aku rase lemah dan lenguh2 je bila dah boleh bangun.

Mungkin itu perbuatan syaitan yang nak melalaikannya kite untuk leka dengan tido dan tak menunaikan solat Subuh kot...Selamat la die tak ape2 kan member prince tu..manelah tahu kot2 'bende' tu bawa die tido tempat lain ke..macam atas pokok ke, atas jalan raya ke..kan bahaya tu..Tapi boleh pulak member prince ni jawab.. kalau die angkat aku tido kat rumah anak dara bagus jugak..sambil ketawa besar.. Sekali betul2 die angkat die letak kat dalam rumah anak dara baru taw..tak pasal2 kene tido dalam lokap..terkedu member prince mendengarnya..hahaha

Jadi, sebelum tido tu bace lah doa tido ye atau ayat2 Al-Quran supaya terhindar dari bende2 yang tak diingini taw..

p/s: Korang pernah merasa pengalaman macam ni jugak ker?

17 comments:

apple hijau said...

tak pernah rasanya. mintak dijauhkan. takut.

amboi! ada hati nak tido kat rumah anak dara ye kawan prince tu?... :P

aliesha kirana said...

ade jugak ckp fenomena kene tindih ni ade kaitan dgn sains..heheeh.. AK xpernah kene.. tp selalu AK kene cmni.. sllunye ble tdo mase dh penat sgt, kdg2 Ak rase mcm masuk alam lain.. mcm ditarik-tarik. nak keluar kene melawan. hahaa..takut x? laalalal~

nabilah_2908 said...

tkpernh kena lagi...

kawan2 pernh gak cite pasal ni..adakalanya dia sedar..tapi dia tak boleh bersuara..

adakalanya juga...bila bagun..dia perasan badan dia lebam..

enth la...minta la perkara tu di jauhkan dari kita... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAGGI GORENG

::..Dia daYa..:: said...

syukur
sepanjang daya tido selama ini belum kena tindih lagi laa ngan menda2x tak nampak di pandangan mata kasar

Prince Halilintar said...

cah: haha..ntah la kat die tu..ade2 jer..takut eh cah??

AK: owh camtu eh..mayb la kot kan..

nabilah: ade yg lagi teruk dari tu eh..harap2 tak kene camtu la kan..hehe

daya:alhamdullilah tak kene..minta2 dijauhkan..

aleen aiden said...

alin rase mcm pnah.tp xsure.sbb rase mcm mimpi pon ade.hu3

♕ aq[daN]pUteraku ♕ said...

aie... mintak2 lah d jauhkan..uhuk .. =((

izzatul atiqah azhar said...

pernah3x ..

dpt teman tido yg lasak ...

slalu kne hempap ...

huh ..

x sme lgsung ngan citer di atas ..

hahahahaaa

asliner said...

dulu kat matrix suke sangat study sambil bukak tingkap..
sebab duduk tingkat 1 jer..
bukak tingkap time study sampai bawak ke tido..
so, mase tido lupe la nak tutup..
(tp memang biase buat mcm tue pun..huhu)

tp akhirnye kawan yang kene tindih..
alhamdulillah sye tak kene..

ade satu hari tue..
lepas subuh, tgk lar luar tingkap..
time tgk kat gazebo berdekatan..
ade orang kat situ..
tp bile pnggl rumate tgk sekali..
hilang pulak orang tue..-_-
so..phm2 la..
waallahulam~ (^_^)

mie said...

gue xtau camna rasa tu..
mimpi penah la..
ehehehe

Prince Halilintar said...

aleen: tiap2 ari aleen bermimpi eh..haha

AQ : samelah kite

izza: la selalu ke kene hempap, sape la tu kan..patut la semakin kecik..hahaha:p

asliner: la, cian kat kawan tu..tido tutup tingkap len kali eh..

mie: sume org pernah mimpi kot..haha

sariah said...

nenek pun selalu dgar cucu2 nenek benda ni...nenek pesan seblum tido kenalah baca doa.... tapi kalau lupa nak buat mcmana kan...bacalah doa mkn pun bolehlah....hahaha

syaiza - chan said...

seingt ceja...x pnh kot..lau kne pun x tau cmne perasaann nye..hehe...tp akk ceja dlu slalu kne...smpi nanges2 dia dlm sedar x sdar sbb x leh bgun melawn bnda alah uh..ish3.menakutkn jewp....

Prince Halilintar said...

haha..apelah nenek nie..:p

Prince Halilintar said...

ceja: ish..biar betol ceja..sekarang die dah xkene lagi ker??huhu

M a W a D D a H said...

maybe penat sgt kot sampai xleh bangun...

atau bende tu yg tindih...selalu gak dengar2 cerita macam nih...

dasat ah...

p/s: minta2 lah dijauhkan ye prince...

shida mj said...

kalau lah yang tindih itu berat macam gajah, alamat tak bangun terus dari tido la jawab nya..