[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, January 19, 2011

! Nyam..Nyam.. !

Asyik Makan jer...


Semalam prince terlupa nak masak awal2 khusyuk tengok berita kul8 pastu lepas solat isyak dah tak sabar pulak nak tengok cite ummu hanisah kat tv3 tu..sedih je dalam cite tu..lepas tu baru perasan macam lapar je perut ni kerana tak bagi makan lagi..ye la dah la skip lunch semalam pastu sarapan pun roti canai je..mane tak berbunyi perut ni kan..
Jadi, disebabkan tak nak miss tuk tonton cite tu, prince pun goreng jer la baki2 makanan yang ade dalam freezer tu..disebabkan lapar yang amat sangat habis sume bende nak digorengnya..gambarnya seperti  di atas tu..sosej, french fries, isi ketam dan nuggets pun ade...nak keluar makan lagi la malas kalau sorang2..tapi prince bukan nak pelahap sorang2..jemput jugak satu rumah makan walaupon tak banyak..tetibe baik kan..esok korang masak aku makan pulak taw..hehe:p

Pagi tadi prince gan kawan gi makan kat Wisma MAIS..situ memang popular gan roti canai, nasi lemak, dan char koi nye..

Prince order nasi lemak dengan air suam jer..sambal nasi lemak situ  pon sedap..sambil gah borak-borak gan member prince tu entah macam mane pulak air nescafe panas die terjatuh..mungkin sebab die duk main2 dengan gelas tu sebab nak minum panas sangat...langsung tak jadi minum..pastu ajak la balik..malu kot..ape lagi beredar la cepat2..hahaha...tapi orang lain nampak cam tak peduli pon..walaupon ramai orang..hehe..member prince tu siap balik tukar seluar lagi sebab air kene seluar dan tangannya..kesian pulak prince tengok, selamat tak ade ape2 yang melecur..jangan die serik lagi gi situ dah lar..huhu

Balik jer ofis, settlekan ape yang patut dibuat dahulu sebelum pergi mengacau dak2 ofis lain..selalunya prince akan melawat dari depan ofis hingga ke pantri untuk hilang kan boring jika tak de keje..haha..satu lagi memang tak suke kalau keje datang dah time nak balik..elok dah kemas2 tetiba pulak bos panggil bagi keje walaupon dah off komputer terpaksalah on balik PC tu..Satu lagi halnya dah la PC di ofis ni bila nak on memang ambil mase yang lame nak run nye..nak bawa laptop sendiri malas la pulak..Hari ni nak balik keje cepat2..esok cuti, tak maw ade keje..kalau nak bagi keje kene bagi lepas cuti okay!..haha..

Kalau nak bagi keje kat prince juga boleh tapi pembantu prince yang akan tolong wat kan..prince dah suruh die standby time cuti esok..nak berkenalan ke dengan pembantu prince..still single lagi taw..


Inilah die Mr. Tortoise..sepanjang cuti esok kalau ade keje dia akan bertanggungjawab untuk lakukannya ye..kalau bos nak bagi keje tolong emel je kat die taw..

p/s: Esok ade sape2 yang pergi batu caves ker??hehe

11 comments:

apple hijau said...

sape yg tak reti duduk diam sampai tumpah air tu? ish ish ish..

hensem lagi kacak pembantu Prince tu yer? ha ha

p/s: dating tak ajaaaaak..huhu!elok2 bwk anak dara org tu :P

M a W a D D a H said...

ambooiihh tunjuk makanan..bagi org terliur jer prince nih...

ingtkan sape la pembantu prince tu..baru nk suh kim salam syg...xjadi lar...

hahaha...

p/s: xgi batu caves, jauh.hahahaha...:p

♥e'in♥ said...

kuat mkn ea prince nie..

nabilah_2908 said...

bad day tul la tuk kawan Prince tu..hehe.. ;)

besh nya esok cuti....kt sini tk cuti..huhu..

erm...hati dah terpaut la pada pembantu Prince...kim salam pada dia eh.. ;P

jom ke APA KATA HATI pulak,
POPULAR ??

aliesha kirana said...

wah! comeynyeee kura2 tlg jage tempat prince..tehee.. kiut la prince ni..bawak kure2 pegi keje..heeheheh.. ciannye kawan prince.. alolooo..
prince xmkn nasi la smlm eh..cian2.. diet ke hape ni?hehehe~

shida mj said...

sian pembantu tu tak pernah cuti.. prince bawaklah pegi bercuti

aleen aiden said...

mak aih.da la tengah lapar kan..arghhh!meruntun jiwaku.hu3

izzatul atiqah azhar said...

ingat nak gi batu caves tapi kaki nak jejak ke tempat lain , cah perlis jgn jeles .. kita jumpe di panggung :P

kiwi said...

lpr la plak..kiwi tgk mknn..huhu..
mr tortoise 2 kiut ^^

mie said...

lapo plak awal2 pagi ni..
eheheheee

Prince Halilintar said...

cah: acap le, sape lagi..hahaha..

adah: sori la adah..nk bg adah da habis.hehe

e'in: kuat gak lar..ahaha

nabilah: t prince sampaikan salam kat die..

AK: nak diet tapi asyik lupe jer..haha

smj: ok..t prince bawa die gi london bercuti..huhu

aleen:pasal mkn no1 aleen ni..haha

izza:penat tak tgk wayang kat batu caves semalam..hahahah:p

kiwi: susah nk dpt pembantu mcm tu taw..

mie: gi la bkfast dulu..