[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, January 13, 2011

! Merah Itu Versatil??? !

Tali Leher Merah...

Dari Kiri Prince, Mr K dan Mr F
Topik hari ini kan prince berminat nak tanya u all semua mengenai tali leher berwarna merah.Ape yang prince tahu tali leher memang mempunyai gaya, fesyen dan penampilannya yang tersendiri apabila digayakan dengan baju kemeja. Prince dari zaman u lagi memang suke tengok orang pakai tali leher kaler merah dipadankan dengan baju kemeja. 

dah macam ahli politik jer..
Setakat ni prince dah 'memperagakan' baju kemeja kaler hitam dan tie merah, putih dan merah, biru dan merah, kelabu merah dan..xingat dah kaler ape lagi..tapi prince rase memang kebanyakkannya masuk dengan kaler baju tu..Prince paling suke kalau pergi dinner pakai baju kemeja hitam dan tie merah..sangat suke kombinasi dua warna ini. Prince rase nampak macam misteriiii.... lomentikkkk... kacakkkk.... bergayaaaaa..... berkaliber.....hahahaha..ye lah sangat tue..

So, kali nio prince nak bagi tips untuk memakai tali leher yang prince rase agak sesuai la..

Pilihan 1 : kalau baju berjalur/berkotak = pakai la tie yg kosong/bertekstur /bertona warnanye

Pilihan 2 : kalau baju kosong = pakai la tie yg bercorak, samada berkotak/jalur

Pilihan 3 : kalau baju kaler cerah, pilih la tie gelap dan sebaliknya

walaubagaimanapun, tak salahkalau nak pakai baju berjalur/corak + tie berjalur/corak  dan sebaliknya. Ini hanya pandangan prince dari pengalaman dan pengamatan kepada lelaki yang mencorakkan tali leher dengan kemejanya.

Ade prince terbace kat surat khabar yang mengatakan terdapat kajian yang mendapati warna merah ialah warna yang paling berkesan untuk menajamkan perhatian manusia terhadap perincian, manakala warna biru pula paling baik bagi meningkatkan keupayaan kita untuk berfikir dengan kreatif.

p/s: Kalau u all kan suke lelaki memakai tali leher kaler ape? saje nak tahu pandangan orang lain jugak..hehe..jom share!

16 comments:

::..Dia daYa..:: said...

salam
suka yang warna merah kot
dr jauh dah nampak
huhuhuh

asliner said...

wow..
i like merah..
siyesly..=)

p/s:ade orang cakap kat saya..
kalau orang yang kulitnya tak berape nak cerah..tak kene kalau pakai bright sangat..
contoh macam kalau saya kulit tak cerah..saya tak boleh pakai tudung warne oren..
tak pasti..
waallahualam~

aliesha kirana said...

AK ske lelaki pakai tie warna pelangi..aci x? hahaaha.. tp mmg smart la kalu pakai warna merah..heeheh~ smart la princeee!

shida mj said...

prince bole jadi model tie merah..very nice, menyerlah..pakai hari2 pun tak pe..
up sket ni..hehe

izzatul atiqah azhar said...

x taw nk nilai org yg pkai tie ...

tp smart laa kan :)

Prince Halilintar said...

Daya: salam.. wah dr jauh da nmpk eh..

asliner: smart kan merah..haha..tapi nk pakai xpun xsalah kan..hehe

AK: tq AK..pelangi eh..mesti org periang suke pakai kaler tu prince rase..hehe

smj: alamak smj ni terlebey dah ni..pagi ni sy belanja makan eh..hahaha

izza: xtaw ke? kene amik taw ni...belajar taw..hahahah:p

izzatul atiqah azhar said...

x reti :P

mie said...

pink!!ahhahaa

gue suka tie putih je..
ehheee

apple hijau said...

sungguh kacak segak bergaya Prince ni...i loike! very de vouge de vass..haha

hitam putih, prince hensem tau hari tu...ehehehehe..

sariah said...

Wowww...kalau mengikut ajaran nenek kebayan org yg suka warna merah...tak kiralah tie warna merah ke...asalkan merah...dia seorg yg berani...berani dgn kritikan dan menegakkan kebenaran (jika dia benarlah...) dan boleh menjadi seorg pemimpin...(kalau nak tau lebih hari lainlah pulak ye)....nenek kebayan nak minum jap...

sariah said...

Wowww...kalau mengikut ajaran nenek kebayan org yg suka warna merah...tak kiralah tie warna merah ke...asalkan merah...dia seorg yg berani...berani dgn kritikan dan menegakkan kebenaran (jika dia benarlah...) dan boleh menjadi seorg pemimpin...(kalau nak tau lebih hari lainlah pulak ye)....nenek kebayan nak minum jap...

aleen aiden said...

alin dari dulu takot nak pakai baju atau tudung kaler merah.sebab alin gelap.takot nnt kontra sgt.hu3

nabilah_2908 said...

kenal dgn Donald Trump..? dia suka sngt pakai tie pink..n di padankan dgn baju putih..

oh...sngt smart..!! (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HEADER BARU

Prince Halilintar said...

izza: wat2 reti jer..haha

mie: pink xpernah try lagi..haha

cah: wah tw cah..bangga satu saat..haha..esk kene blanje nie..haha

N.K: nampaknya nenek kebayan dah bersuara..ceramah darinya amat berkesan sekali..hehe

aleen: owh, gatkan takut kene kejar gan lembu..haha

nabilah: klu ade tie pink boleh la try..hahaha

safirah ahsanuddin said...

haha..fira ske laki bertie..n berkemeja..smart..haha..laki smart= taste fira:)

~cik tiram~ said...

i suke lelaki pakai tie pink corak luv2.ngeh3...:P