[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, August 4, 2011

! Dah Apply Cuti? !

Assalamualaikum dan Selamat Berpuasa...

Sekarang ni rasenya mesti dah ramai yang plan nak cuti raya kan??? ade yang dah apply ke awal-awal ke nak cuti bape hari..kat opis prince dah mula dah...tapi prince pun xtaw nak cuti bape lame ni..ye la kan dah ade 3 hari cuti umum sempena Hari Raya dan Merdeka, jadi mungkin tak nak la ambil cuti lama sangat sebab banyak kenduri kawin pulak lepas raya ni. Jauh-jauh plak tu..

Bape lame cuti raya korang? ade yang plan nak amik sampai sebulan ke?jom share2 kat sini..nak tengok sape paling lame bercuti...hehe, tapi ade jugak ke yang tak ambil cuti..orang raya pun die tetap nak kerja juga..hebat kalau macam tu..betul2 workaholic tu!atau mungkin juga ade yang tak dapat cuti dan terpaksa bekerja..selalunya private company la kan...

p/s: Prince pun tak sure lagi nak balik kampung mane ni...tapi sebagai gentlemen kasi balik rumah mak mertua dulu la..Opppss..lupe plak, prince tak kawin lagi rupenya..haha..saje je melawak dengan korang..ade yang pecaya ke? hehe..

45 comments:

safirah ahsanuddin said...

wah..bestnye..hehe..jemput laa dtg beraya kt Penang:)

aliesha kirana said...

hahaah pandai bergurau eh prince! tehehee.. AK nak ambik cuti 2 hr je kot. isnin n jumaat.. haha..cuti smggu la jugak kirenye kan..

Prince Halilintar said...

fira: owh..insyaAllah..dpt duit raye tak??hahhaha:p

Prince Halilintar said...

AK: same la prince rase nk wat camtu jgk kot..sbb dah 3 hari cuti umum kan..

YanaMIB said...

thn ni hubby bg raya dgn famili sy dulu..yeyy! bila dh kawen ni kena la mtk cuti sbb ada 2 family nk kena visit..mtk cuti jumaat je nnt..deret weekend trus..^__^

Fyqa said...

dh imagine suasana raya yg besttt

huurr


;)

SAYA BUKAN SAMDOL said...

haha, igtkan dh ada anak lima dah. cuti 5hari ok kot.

sempat tu nak raya dgn family dan kwn2.

sizuka[Izzati] said...

kitorang tak dapat berayaaaaa.sebab ada praktikum kena pergi sekolahhhh.waaaaaa.

Afzainizam said...

~~~~ السلام عليكم ورحمة الله و بركاته~~~~~
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip periksa kerosakan san servis radiator

EEEmmm cuti dah apply tunggu Boss bagi duit Bonus plak...... baru boleh balik raya .... lma lagi tu nak raya sabar

nabilah_2908 said...

belum apply lagi...

Boss org melayu..so tak kisah sngt..

rasanya tuk tahun ni berpeluang cuti seminggu straight..

dari 29/8 mula kerja mungkin la 5/9 (^_^)

Prince Halilintar said...

YanaMIB:wah sonok la yana raya kali ni bersuami dah..hehe

Prince Halilintar said...

Fyqa: hehe..xsabar dah ke tu..kite kejar ibadah dlm bulan ramadan dulu ye pastu baru raye..=)

Prince Halilintar said...

SAYA BUKAN SAMDOL: hehe..kawen pun belom..ank kucing pon xde..haha..5 hari cam lame sgt je..2 hari dah la.

Prince Halilintar said...

sizuka[Izzati]: la siannya..xpela raya gan kawan2 praktikum disana..

Lizzie Yasmin said...

aku cuti seminggu jer + cuti umum. Ada mmber aku minggu depat dh stary cuti, giler kentang awl..

Prince Halilintar said...

Afzainizam: betul tu..dpt bonus raya mmg best la kan..baru smgt nk blk raya..haha

Prince Halilintar said...

nabilah_2908: prince pun nak wat camtu jgk ...

Acik said...

hmmm ... dah ada aura raya nampaknya nih! :)

Qaseh dalia adelia said...

emm xprlu apply cuti huk2...tq for ur advise

Prince Halilintar said...

Lizzie Yasmin: mak aii..awalnye..xcited nk blk kg tu..dah lame xbalik kot..hehe

Prince Halilintar said...

Acik: xdela acik..tadi diorg dah start tanye kat opis prince ni bape ari nak cuti..hehe

Prince Halilintar said...

Qaseh dalia adelia: ye..suke la xperlu risau2 psl cuti kan..same2..nasihat sbg seorg kawan =)

Dilla Ady said...

nnti da kawen btul, baru tau pening ke tak nk ikut turn balik beraya ni tau...

dilla lum pikir lagi bape ari nk cuti..tp rase sekejap jek kot..tak sampai seminggu..

Prince Halilintar said...

Dilla Ady: penin ke nk pikir2 turn blk raye tu? balik je dua2 sekali..senang cite..hehe

Tukang Karut said...

aku ingat nak cuti 2 bulan la... terus sambut raya haji terus...

Prince Halilintar said...

Tukang Karut: haha..kalau company sendiri xpayah keje terus pun xpe..lagi best..tul tak..hihi

Jue said...

hrp2 raya falls on 31st
bole dpt cuti ganti hihihi

Prince Halilintar said...

Jue: mmg dah announce ritu yg cuti diberi tmbahan utk hari merdeka jugak..=)

aida4eva said...

maktab bagi cuti seminggu..tapi aida nak mintak cuti lagi boleh ke??HIHI

lilypelangi said...

sy cuti smpai 6hb sept nty . jgn jeles . hehe .

raya jemputlah dtg :)

fa-in said...

cuti sy tinggal sebulan 2 minggu. lama kan, jgn jeles.
cuti student la tp..
err,slamat bekerja :D

safirah ahsanuddin said...

alaaa..yim laa bg fira ocay??

Bidadari Syurga said...

kita dah apply... dapat... huhuhuhuh...

cik sakdi said...

raye la 2 minggu prince. baru syiok! hihi

nuruhuda_329 said...

dah..kita cuti dua minggu yeay!!!! huhuhuhu:P

Prince Halilintar said...

aida4eva: aida minta je cuti lagi sebulan...hehe

Prince Halilintar said...

lilypelangi : okay..raye nanti prince dtg serbu rumah...prince kuat makan taw..hahah

fa-in:jeles ni..slmt pernah jadi student jgk dulu merasa la cuti pnajang...hehe

safirah:haha..dah besar xbole..kehkehkeh

Bidadari Syurga:best la dpt cuti kan..

cik sakdi: 2wee

nuruhuda_329:wow..lamenya cuti..macam cuti nak kawin jer..haha

Fyzal said...

budak-budak Uni dah cuti 3 bulan. kalau raya pun nk cuti sebulan gak. tatau la nak kata ape.

Prince Halilintar said...

Fyzal: lame2 sgt cuti pun rindu plak nak kerja @stdy balik...hehe

Miss PIJAOSIX said...

hi prince...betol cpt macam halilintar awak ye...hihii...selamat berpuase

ghost writer said...

okay,untuk cuti raya nanti telah pun dimajukan pada pihak atasan.tunggu masa tempahan flight jer lagi.dah semak nama.hihi

Prince Halilintar said...

Miss PIJAOSIX:haha..sbb tu nama samaran halilintar..=)

Prince Halilintar said...

ghost writer: boley balik beraya di kg la nanti ghost..tempah tiket awal2 nnt habis plak..

Puteri said...

lagi dua minggu nak raya baru pk nak cuti bila n brapa ari..

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
diy buat servis kereta

kalau kita dok jauh di perantauan balik kampung beraya memang terasa meriah... tapi kalau kampung dekat bebenor tak adenyer rasa balik kampung tu... dekat sangat