[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, August 23, 2011

! Dah Terima Tempahan !

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan Ke-23

Kebiasaanya mingu2 akhir ni lah semua orang menjadi sibuk dengan macam-macam perkara..almaklumlah raya dah dekat..Sebenarnya prince nak beritahu yang minggu ni tempahan kuih raya, kerepek, kek lapis la semua prince dapat serentak...tauke-tauke yang menjualnya sibuk la memungut duit dari orang yang telah order. 


hah..penuh satu bilik dengan kerepek2 dan kuih raya kat opis prince ni sementara duk menunggu tuan badan amik tempahan mereka ni..prince beli jugak tapi takde la banyak sangat, beli setakat makan dengan keluarga je.

Alhamdulillah, tadi prince pergi bank sekejap je urusan tukar duit dah selesai. Selamat tak sesak dengan orang ramai. Prince tukar kat Bank Islam je..tahun ni duit raya kene kasi up sikit la sebab dapat bonus..anak buah prince bodek..ni konfem mama die yang suruh cakap ni..sebab semalam die call prince punyalah lama berborak2 dengan anak buah prince ni sebab mama die dapat panggilan percuma.

Tiba Mase utk Review Kad Raya Prince Halilintar untuk hari ini.


Kad Raya kali ni datang dari Blogger Nona Hidayah...Jom usha-usha..

untung pakcik posmen siap dapat ucapan raya jugak..


tadaaa...ni la kad raya darinya.

banyak jgk yg ditanya kat prince ni..terpaksalah prince jawab kan..
> baju raya awal2 lagi prince dah beli..
> prince xnaik bus blk kg..so xbeli tiket la..hehe
> puasa cukup?amboi..xcaye kat prince ke? mestilah cukup..wajib puasa tu..
> Prince pun ambil peluang ni menyusun jari mohon kemaafan sesama kite..dun wori la xdenya guriskan hati prince..kasi calar sikit ade..kehkehkeh(gurow je)
> Prince mmg suke mengomen kat blog orang..hehe
> Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin jgk..
> tulisan ok jer..xburuk pon..hehe

p/s: nak dekat raya ni, banyak keje prince nak settlekan so limited sikit la mase utk prince blogwalking namun akan cube utk ke blog kawan2 ye..take care =)

37 comments:

Tukang Karut said...

tang bagi ucapan kat posmen tu yang tak menahan tu...

aliesha kirana said...

wah! byknyeee kerepek! hehe..AK xtempah. beli terus dr kilang. heheeh..

cantekkk kad raya itu! hihi

nabilah_2908 said...

hmm..bab kerepek bagai ni...ayah sy punya kerja tul beli...huhu...

tak dapat nak shopping sakan la..gaji tak masuk lagi...huhu..

jeling2 je tgk org shopping... hmm..sabar jer la kan... ;)

wah..bnyk dah eh Prince dapat kad raya...sy baru ada 3 keping.. :)

Acik said...

ingatkan sumer yg dlm beg plastik tu prince punye. ngeeeee!
eh bagusler mr postman pun dp ucapan! :)

Prince Halilintar said...

@Tukang Karut

tersenyum posmen tu bace..hehe

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

prince tempah kat kawan ofis je..kerepek die mmg terbaek..

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908

kad raya dari nabilah prince da dpt jgk..tunggu utk direview je ye..hehe..

Prince Halilintar said...

@Acik

klu prince beli semua takut org len plak xdpt nk order nanti..heehee

cik sakdi said...

haha prince.pos la sepaket dua ke jb.leh rase.hahah

asliner said...

uish..
kite awal2 dah tempah kuih dan kepek2..hehe

p/s: nak duit raye..=)

Jue said...

Wah byk gak yg mnempahkan..tp btul la ckp prince, order ckup2 je, jgn mbazir hihi

Prince Halilintar said...

@cik sakdi

prince poskan gambar je la boley..hehe

Prince Halilintar said...

@asliner

persiapan awal la ni eh..nk duit raye prince kne dtg raya rmh prince lar..hihi

Prince Halilintar said...

@Jue

yup..jgn membazirkan..kite beli yg mane rase perlu je..

fadh leyanie said...

untunglah anak buah prince,,dapat duit Raya tahun ni bertambah..:)
RM 50.00 sorang.

Ezay Hadry said...

boleh tahan banyak tempah..ingatkan barang naik jd kurang orang tempah..takpe2 rezeki..

suke posmen tengok sampul surat tu..hehe

♕ Mr.IX ♂ said...

tenkiu kat prince send kad raya kat Ix..hehhe..selamat hari raya!! sorry tak dpt bals kas raya...

Prince Halilintar said...

@fadh leyanie

yanie nak duwet raya jgk ke??kene dtg raya lar..haha

Prince Halilintar said...

@Ezay Hadry

yg byk2 tu org punya..prince tempah sekadar yg perlu je..posmen tu konfim kerje dgn gembira hari tu..

Prince Halilintar said...

@♕ Mr.IX ♂

sama2..its ok.prince ikhlas memberi..slmt hari raya jgk prince ucapkan..=)

halila Ibrahim said...

hehe... ramai peminat prince

Prince Halilintar said...

sahabat setia blog la akak...hehe

bunga said...

wahh banyaknyer..ingat semua orice punya..ahhaa..bunga pun tempah jer..hehe..sejak keje ni dah maalas nak buat biskut sendiri..hakhakha..

aizamia3 said...

minggu akhir ni memang sibuk dengan penyerahan tempahan kuih dan kerepek raya.. ai beli sikit2 je.. takdelah beria mana pun.. ;)

pena rozie said...

Wah... up duit rayer ye. Nak jugak boleh tak???

fa-in said...

hari ni kitorang nak buat kuih gunting.
sila lah buat tempahan sikit. :D

liyana said...

prince nk duit raye gk...hehe
hmm..x sory x reply kad raye

selamat hari raya..
maaf zahir batin..
baju raye kite colour samekn..
nnti jmput2la beraye ke rumah..hihi

Hanie_Dew said...

wuiyo dapat kad raya. bestnye.. tauke kerepek ke ni. ke broker kerepek. hehehe..kat umah pun dah banyak dah kuih raya la kerepek la. ketupat nona segera la. tunggu masa nak ngap je time raya nanti. huii..tak sabar nak raya. banyak makanan tuuu..

Mek Norfa said...

raya2 makan kerepek pun ok gak best..hehe mek tahun ni xbuat banyak pun kuih raya.. kada raya pun xsempat ngn hantor kat kawan2

Mek dan keluarga nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk prince & keluarga

Kakzakie said...

Org bujang pun sibuk juga ke Prince? Itu belum lagi ada isteri, 2 mak-bapa, anak-anak, ipar-duai. Haa... amacam laaagiiiii busy kan....

sahromnasrudin said...

tempahan sy pun dah sy terima..biskut seroja..

Lizzie Yasmin said...

untunglar bonus dh dpt.. liz nie gaji pun nmpak cheque kosong lagi.. tak tau bila nak nmpak bayang.. Mood shopping smpai dh hilang lar.. huhuhu

Amni said...

raya ni dapat bonus jugak.. tapi banyak jugak habiskan ngan kereta sebab kebetulan raya ni hari jadi kereta.. huhu

Cikgu Tie said...

Selamat Hari raya Prince....
Semoga raya tahun nie lebih bermakna dari tahun sebelumnya.

aleen aiden said...

pergh3..banyaknye memborong..hu3

Puteri said...

ngapa awak dapat banyak kad raya ek..

kerepek kite lom sampai lagi.. >_<

Bidadari Syurga said...

ok jeles... hahahahahahaha...