[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, August 19, 2011

! Review Kad Raya: #1 !

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan ke-19



Hari ni prince nak start untuk review kad-kad raya yang prince dapat sempena raya kali ini. Seperti tertera dalam pic kat atas tu adalah antara kad raya terawal prince dapat minggu ni. Tapi baru semalam prince buka peti surat, tengok2 dah bersepah dengan kad2 raya.

Untuk Review Kad Raya Prince Halilintar yang pertama sekali ni, prince berdasarkan kad raya yang prince buka sampulnya terlebih dahulu..Jadi, kad raya yang bertuah ni datang dari seorang blogger jugak dan pengomen setia pada blog Prince Halilintar (beri tepukan gemuruh pada beliau..hehe)...Okay kite tengok kad raya nya dahulu...

Salah satu tujuan review ni jugak adalah untuk prince membalas pertanyaan jika ada atau membalas isi ucapan kad raya yang diberikan kerana mungkin prince tak berkesempatan untuk menulis atau membalasnya dalam kad raya prince.



Tu dia...panjang lebar AK menulis dalam ucapannya tu (saje prince blurkan ape yg AK tulis tu, xnak bagi org bace..haha)..tapi prince tertarik dengan lukisan kartun dia tu..pandai AK ni melukis, dalam diam ade bakat terpendam rupanya. kat bawah ni image kartun yang dah prince zoom kan..bila tengok balik kartun ni seakan samalah dengan AK yang sebenar..hehe


Oklah, Terima Kasih AK prince ucapkan kerana sudi beri kad raya pada prince.  
>InsyaAllah, bln Ramadan & Syawal kali ni akan memberi kemanisan yang bermakna buat prince sekeluarga. 
>Sama2. Terima kasih jgk kerana jadi sahabat blogger prince yang tegar mengomen.
>InsyaAllah. Sama2lah kite doakan semoga selamat bercuti di hari raya dan pulang ke kampung masing2.
>InsyaAllah, nanti prince sampaikan salam kepada anak2 buah prince yg comel dan keluarga prince di kg nanti.
>uiit..ajak prince main bunga api eh..apsal tak ajak prince main meriam buloh..prince jaguh kg tu main meriam buloh..haha
> yup, nama sebenar prince memang sangat unik kan.. =)


p/s: tunggu next entri pulak ye untuk review kad raya seterusnya...pasti lebih menarik dan penuh misteri..hahaha:p

56 comments:

CikAizA said...

ermmmm bila prince nak bg aiza kat raya ni... huuu majuk lagi nanti baru tahu... uhuhuhuh

hehehehh sajaj jer gurau.. wahhh.. dah lamanya aiza xdapat kad raya... rasanya last dapat masa form5.. N biasanya aiza antar kad rasa sbg kad jemputan ke open house keluarga.. hehehehe

sahromnasrudin said...

saya lum ada rezeki lagi nak dpt kad raya huhuhhhhh

fa-in said...

aishh mcm dpt kad raya dr peminat, jeles ni..
ha'a nak tau jugak, apa nama prince yg unik tu?

Prince Halilintar said...

@CikAizA

hehe..nak jgk ke..bg la alamat rumah kat prince..klu sempat prince pos..jgn lupe wat open house tu hntr kad kat prince..blh prince dtg melantak makan puas2..haha

Prince Halilintar said...

@sahromnasrudin

tunggu je kad raya dari prince..ritu dah bg alamat kan..insyaAllah sampai la nnt..

Prince Halilintar said...

@fa-in

haha..biarlah rahsia...nama unik xley heboh2kan sgt nnt xunik dah..kehkehkeh:p

Lizzie Yasmin said...

Prince dpt kad raya.. tuk aku tak der ke? Lama beno nak rasa zaman kegemilangan kad raya nie..

Acik said...

jeles ler ...

miss m said...

waaaaaaaaaaahhh..nk gak kad raya!!!

nabilah_2908 said...

sy pun baru dapat sekeping kad...nti nak buat review macam ni juga la...tp buat masa ni...sy tak bagi tau lagi pada si pengirim yg kad dia dah sampai..hehe.. ;)

sure AK senyum sorang2 bila baca entri ni kan AK..? :) :)

cik sakdi said...

prince. nak kad rayeee.. :( kehkeh

Miss PIJAOSIX said...

jelesnya tgk price dpt kad raya...aku tak dpt even sekeping lagi nih....

Prince Halilintar said...

@Lizzie Yasmin:

insyaallah ade..tunggu posmen tu hantar ye..hihi

Prince Halilintar said...

Acik: xmo la jeles2..nk jgk ke?

Prince Halilintar said...

@miss m: nk bg la ni...hehe

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908: senyum lebar AK..last2 kad dia yg sampai dulu..kad prince xsampai lagi lakot...ok, prince setuju..jom kite wat review kad raya..terbaek!!

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908: senyum lebar AK..last2 kad dia yg sampai dulu..kad prince xsampai lagi lakot...ok, prince setuju..jom kite wat review kad raya..terbaek!!

Prince Halilintar said...

cik sakdi: ye ye..prince xlupe..hehe

Prince Halilintar said...

Miss PIJAOSIX: mai prince tlg poskan kad raya kat miss pija..=)

lilypelangi said...

waaaaaa.. best nye dpt kad raya .


sy dah lama tak dpt kad raya taw :(

Kakzakie said...

Kakak tak hantar kad pada sesiapa pun Prince. Sebab itulah tak ada dapat kad....:)

Fyqa said...

untgla prince dpt kad raya...

lilypelangi said...

sy dah hanta alamat , hehe

dwaty said...

bestnya... dapat kad raya... saya pun dapat kad raya gak... bukan satu tapi sepuluh... dari jabatan... masalahnya kad raya tu semua kosong... maksudnya saya yang kena bagi org kad raya tu... tak tau lagi nak bagi sapa... ermmm bawa balik kampung je la... hehehe... nak bagi prince... princa dah dapat banyak kan??? ahakzzzzzz :p

pena rozie said...

BElum dapat gak...hu...hu...hu...

bighagenjo said...

kad kamoo suda dapat~ thanksssssssssssss. :)

aliesha kirana said...

waaa! nangess! terharu ade review kad raya AK kt cni. heheeh.. ^__^ wah lukisan tu nampak clear sungguh ble prince zoomkan! hehehe.. mekasih prince! heheehe...

selamat hari raya! lega kad dah sampai..hehehe

Prince Halilintar said...

@lilypelangi

ye tunggu la kad raya dari prnce sampai nanti eh..

Prince Halilintar said...

@Kakzakie

lar..company pon xbagi kad raya ke?

Prince Halilintar said...

@Fyqa

saje bangunkan semula amalan memberi kad raya pada kwn2..

Prince Halilintar said...

@dwaty

ala..kene kasi prince jugak..xkire..hahaha..

Prince Halilintar said...

@pena rozie

posmen xsampai rumah akak lagi tu..die sesat kot..haha

Prince Halilintar said...

@bighagenjo

yeah..dah sampai..simpan elok2 xpon gantung time raya nnt..haha

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

thanks gak AK..prince yg xlega lagi ni..kad raya prince xsampai2 lagi ke?hmm..hrp2 cpt la sampai kan..comey la pic tu..hehe

sizuka[Izzati] said...

wahhhh dapat dah kad raya.hehe.

fadh leyanie said...

ok..fine..
ni yg nak nangis ni..tgk kad raya tu lawa sangat..:)
boleh la gantung2 kat pokok..

aida4eva said...

waaaaa~

comelnye katon..hehe

Mohamadazhan.com said...

salam ramadhan prince

wah...beruntung ni dapat kad raya, siap ucapan panjang lagi tu..buat karangan AK ya..hehe.

lama betul tak mengutus kad ni...dulu zaman sekolah rendah rajin juga.hehe

Prince Halilintar said...

@sizuka[Izzati]

utk sizuka prince kasi by emel je la blh?hehe

Prince Halilintar said...

@fadh leyanie

biase2 je..dah terima ek..lega la dah slmt smpi..gantung tingi2 sikit nnt bdk2 koyak plak..haha

Prince Halilintar said...

@aida4eva

tu la pandai Ak wat drawing2 ni...nk suh die sketch muke prince lar..haha

Prince Halilintar said...

@Mohamadazhan.com

salam ramadhan jgk utk kamu..

AK ni klu bab menulis mmg hebat..zmn dulu2 prince malas skrg baru rajin..hehe

liyana said...

beestnyer prince..
dh dpt kad raye dh dia..hehe

Qaseh dalia adelia said...

takde pun kad raya prince ngeee

♕ Mr.IX ♂ said...

nak kad raya......huhu

♥e'in♥ said...

bestnye dpt kad raya.. dh lame e'in xdpt.. last tu pun time sekolah dulu.. sedih!

Papa Mifz said...

syok la ada awex bg kad rayo...

cik sakdi said...

prince,dapat x email kite.hahahah

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip tayar motorsikal pancit

aku dapat kad ucapan baru satu ajerrr yg lain ucapan SMS ajerr banyakkk.... tak macam zaman dulu2 lahhh taun ni tak meriah langsung

bunga said...

lum dapat kad...

Mek Norfa said...

bestnya prince dh dapat kat raya..

Jue said...

wah bestnye dpt kad raya..thn ni mcm ramai pakai e-card. X mcm thn lepas2 kan. Teknologi berkembang pesat la kata kan

lilypelangi said...

tumpang lalu~ :D

SAYA BUKAN SAMDOL said...

prince, soory kalau tk sempat balas kad raya.

Anati Soki said...

prince!!!! nk kad raya!!!!! nak! nak! nak!!!

Ezay Hadry said...

untung prince dpt kad raya