[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, August 2, 2011

! Ramadhan 2 !

Assalamualaikum dan Semoga Menjalani Ibadah Puasa warga blog...

Dah masuk hari kedua kite berpuasa dalam bulan yang mulia ni..harap-harap puasa dan amalan kite diterima olehNya. Macam mane perasaan menempuh hari pertama puasa semalam? insyaAllah semuanya berjalan lancar hendaknya..

Bulan puasa ni prince lebih suke berbuka beramai2 di masjid dan makan berjemaah sekali..tapi semalam tak ramai orang yang datang ke masjid untuk berbuka, mayb masih di peringkat awal Ramadan lagi kot...kebiasaannya memang ramai muslimin dan mulimat berbuka di masjid seperti tahun lepas..

Seperti sebelum ni, sahurnya pulak prince dan kawan2 serumah lebih suke memasak dari membeli juadah di luar..tapi kami masak tengah2 malam kebiasaannya sebab takut terlewat bangun pulak, selalu selesai terawih kami terus pulang ke rumah untuk bersedia memasak. Masak pun yang simple2 je..sekadar untuk alas perut..tapi semalam masing2 rajin nak masak...so, banyak la pulak juadahnya semalam..


Alhamdulillah, sahur tadi semuanya habis tak membazir...Elakkan pembaziran ye kawan-kawan..=)

Oklah, mase untuk mulakan kerja..take care korang semua..

34 comments:

halila Ibrahim said...

wahhh ... rajinnya anak2 bujang ni...semalam sebenarnya kat mana2 masjid pun tak ramai rasanya sebab ramai yg letih kot... ye la first posa kan...

Prince Halilintar said...

kak halila: ahala kan..sbb tu xramai sgt..harap2 ramai yg dtg arini..=)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah bertuah betul sapa kawin dgn budak-budak ni..pandai masak..:)

Prince Halilintar said...

cik betty: skrg ni ramai lelaki dah boley masak la akak..tgk je kat kedai2 luar ramai tukang masaknya laki kan..hehe ..tapi bagus jgk blh kasi ringan beban bini nanti..ahaks:p

Dilla Ady said...

wahhh..rajinnye..bagusnye..berdikari sungguh korang masak sendri..slalu yg bujang2 ni suke tapau jek..huhu

Prince Halilintar said...

Dilla Ady: seronok masak2 lagi kak dilla..hehe =)

aleen aiden said...

woah..nampak sedap!tererlah!hi3

slamat berpuasa yimz!

Prince Halilintar said...

aleen: tapi xdpt la masakan alin kan..slmt berpuasa jgk aleen =)

sizuka[Izzati] said...

wahhhh hebat memasak nih.kuikui.

Prince Halilintar said...

sizuka[Izzati]:tapi xsehebat sizuka potong bawang lar..hehehe:p

buDAK keCIK said...

wah2, bgsnya korang... pandai plk tu brjimat.

nnti bley la kot tlg masakkan juadah sahur utk ak skali. hoho

Qaseh dalia adelia said...

cedapnya ! prince nape tak wat coment pop up window.sng kit heee...

malu nye kat prince..prince agy pndai masak kot

Prince Halilintar said...

buDAK keCIK: boley2..ckp je nk makan ape..haha

Prince Halilintar said...

Qaseh dalia adelia: prince xpandai la plak nk wat komen mcm tu(alasan malas nk buat)hehe..ala, xssh pun masak ni qaseh..bljr pandai la..=)

aliesha kirana said...

rajin benau prince ni..hihihhi... bagus2..tak membazir.. AK pun masak ala kadar je.. lauk pauk xbyk tahun ni sbb xmo bazir. hr pertama ok! hari kedua AK diserang sakit kepala pulak ni.adesss sabar jela..dugaan.

Fadzli Amir said...

Salam...hahaha bagus2....masak sendiri...aku yg dah kawen ni pun tak masak..dua2 sibuk..hehehhe

Prince Halilintar said...

aliesha kirana: semoga sakit pale Ak tu cpt2 sembuh ye =)

Prince Halilintar said...

Fadzli Amir: amboi busy nye kan..at least dpt berbuka bersama2 pun jadi lah kan..=)

Tukang Karut said...

aah kan.. jimat sikit kalau buka kat masjid... lauk pun banyak... hohoho...

Prince Halilintar said...

Tukang Karut: senang dan boleh berjemaah sekali..=)

dwaty said...

rajinya.... saya sahur pun panaskna balik makanan masa berbuka.... bak kata prince... elakkan pembaziran kawan2...

fadh leyanie said...

wah..masak sendiri,bestnya!
selamat mnjalani ibadah puasa Prince :)

Gen2Merah said...

bagusnya tiada pembaziran.. tadi adik beli kuih.. itu pun tak larat nak abis.. huhu.. esok kena berhati2 lah membeli ni..

selamat mengerjakan puasa ketiga esok ye..

salam Ramadhan
~Gen2Merah~

Cik Rimau said...

wah.. bagusnye.. laki pon rajin masak.. hehe.. hurmm.. pe kate prince jd tukang masak kat umah cik rimau.. kih3.. gurau je.. jgn marah.. selamat berpuasa okeh.. pose penuh.. xbole ponteng... :-)

asliner said...

rajins nye prince n kawan-kawan prince..^_^
sahur tadi pun kene bangun awal untuk prepare..
sebab mak tak sihat..
tapi yang kelakarnya abang yang kejut..
tak terbangun la pulak..huhu

ghost writer said...

kitaowang tak masak sahur kat sini.biasanya kitaowang ada tukang masak yang disediakan untuk kitaowang.tapi sapa lambat leh minum kopi panas jer lar..

aida4eva said...

rajinnya prince masak..


meh sikit. hehe


http://aida4eva.blogspot.com

Ezay Hadry said...

prince mmg pandai masak laa...
hehe rajin2..ezay makan sahur ala kadar je..
betul elakkan pembaziran

bighagenjo said...

:)

sahromnasrudin said...

bertuahnya bakal suri hang nie..aku doalan hang dpt istri yg solehah ya

nabilah_2908 said...

ish..ish...anak sape ni..rajin nye ke dapur...hehe.. :)

fa-in said...

bestnya lah dpt puasa dgn kwn2. tp ok jugak lah tahun ni puasa full dgn family :P

atikNAOshi said...

alamak! cam sedap je laukkk...uhu~ setong....sedappppp x masak tu?hihi

YAYA AZURA said...

rajinnya geng bujang!!
bertuah sape jadi bini..hihi^^