[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, April 6, 2011

! 1st Day at Langkawi !

Assalamualaikum warga blog...

Okay seperti yang dijanjikan prince nak share pengalaman prince bercuti di langkawi untuk julung kalinya bersama 4 orang Hero Malaya iaitu Apad, Acap, Kamal, Reza dan Prince...korang mesti nak tengok kan Hero Malaya ni.. tengok la..tengok la...tak kira kene tengok juga..haha :p

Dari kiri Reza, Prince, Acap, Kamal dan Apad

Amacam..ni la cover album terbaru kami yang berjudul Hero Malaya..hah, tak pecaya..memang tipu pun..hee

Flight kami pukul 10.30am pada hari sabtu...Jadi memang kene datang awal la untuk check in..kami malas nak check in online..Jadi prince lepas subuh bergerak bersama Acap dengan menaiki keretanya. Setibanya di Airport..jom tgk gambar ni..

Prince dan Acap minum capuccino dulu disebabkan kami belum breakfast lagi..
Dari luar kelihatan flight kami sedang sedia untuk mengambil penumpang...

Prince pun bergegas la beratur selepas pintu gate dibuka

Sempat posing lagi Apad sebelum naik flight

okay, bye2 prince pergi dulu..
Ini dah masuk kali ketiga prince menaiki flight..prince pernah naik flight ke Sabah, Terengganu dan Langkawi..

Of coz la prince duk sebelah tingkap..hee
pemandangan dari tingkap..
Alhamdulillah selamat jejakkan kaki di langkawi 


tengok peta tempat2 menarik di Langkawi..



Ni la kete sewa kami..Acap ko salah nek kete tu..kete sewa kite sebelah sana...waja la!

Inilah Hotel yang kami tinggal selama 3 hari 2 malam...

Road Trip kami yang pertama singgah di Jetty Bot (Sail & Cruise)

manelah kapal kite ni...

shoot sini mmg cantik..


Seterusnya kami menuju ke Cable Car..
pintu masuk kete kabel

tiket die da rupe mcm i.c je

Hero2 Malaya excited nak naik dah ni..

Gerun juga mula2 naik..
singgah di pertengahan gunung utk amik gambar..

dah nampak dah..nampak dah... 
curam...
nak naik atas lagi ni..

di puncak..

tayang kasut ke?

kepenatan memanjat..

aksi lompat mesti xlupe..

sungguh bersemangat Apad tu..

terkenang sape la bujang-bujang nie...

ni yg malas ni turun tadi best je nak naik kebas kaki..

otw balik dah ni..

air terjun telaga tujuh..nampak dari kete kabel..
sebelum balik kami sempat bg makan kat itik2 disitu..

anak sape yg sesat kat taman ni???

ank mat salleh yg bermain dgn arnab..mina mesti teruja klu jumpe arnab ni..
Malam hari pertama kami pergi makan seafood di bandar kuah

sebelum makan...

selepas makan...korang carilah perbezaan kedua2 gambar ni..hehe
Oklah, dah panjang entri ni..layan gambar je la ye...jumpe untuk hari kedua prince di langkawi pada entri seterusnya...

33 comments:

aliesha kirana said...

wah! bestnye princeee! AK xpenah jejak langkawi lagi.. uhhuhu.sedey!

Mek Norfa said...

jelessss nyer prince.. ishh bila la dpt g sana..huhu

sizuka[Izzati] said...

chop!apa nama hotel tmpat prince duduk tuh?familiar sungguh~

::..daYa..:: said...

salam

jeles nya dia dapat naik cable car...

nak pi langkawi lagi sekali laa gini..

YanaMIB said...

mmg kena bwk dslr aa pi sini..huhu..rsnya sy pn xpernah nek lg cable car kt langkawi..grr~ =_=

Prince Halilintar said...

AK: Ak kene plan dari skrg tuk jejak ke langkawi ..best sgt =)

mek: insyallah stu hari nanti amik la cuti gi sana..kumpul duwet dr skrg..hehe

sizuka: Kota Istana..sizuka pernah stay kat situ jgk ke?

daya: salam, seronok nek cable car..penat tapi puas ati..

yana: betul..dslr mesti ade..slmt la ade Apad..die ade dslr..ape lagi bergambar sakan lar kiteorg..

sizuka[Izzati] said...

haaaaaaaa.betul lah tuh.penah stay sana waktu pegi dgn family besar dulu.kihkih.dapat cam bila tgok gambar yg nampak swimming pool tuh :P

Prince Halilintar said...

owh..yeke..prince duk tingkat 12..hehe..

mie said...

best tu!!
boleh tahu hotel apa ye?
heheheee

apple hijau said...

Prince...sob sob...kenapa tak ajak hari tu...nak ikut....

ha ha ha...

wahai hero2 malaya aka bujang senang...bersenang senang lah kamu ber enjoy sakan sok dh de anak isteri...hmmmm...jgn lupa bwk mereka pulak.. he he

Prince Halilintar said...

kota istana..ko pernah stay kat situ gak ke mie?

Prince Halilintar said...

cah: of coz..mesti nak bawa mereka melancong kat situ jgk..honeymoon pun ok gak..haha

KUREKURE COMEL said...

perhhhh....kemain syoknyeeee....

viewnya sgt cantik....
'anab tu je la'hahaha...


semua muka excited...hehehe

Dilla Ady said...

tak penah lagi gi langkawi..sedikit kejakunan la..huhuh

sonotnye makan angin geng2 bujang nih..

Prince Halilintar said...

mina: bodek la mat gi bercuti disana..honeymoon pon okay..hee

dilla: tie bujang ni la nk jalan senang..hehe

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

wa...besttnyaaa..jelesss...da p pulau bebas cukai tu, sila la dtg g labuan plak...heee...;)

intan abidin said...

wah bestnya ..bila saya sampai sanakan ...

shida mj said...

wow memang bestlah..klu akak bujang dah lama cari geng heroin malaya utk pergi sana..tapi tak apa skang bole ajak geng askar yg kat rumah tu pegi.. tapi tak tau bila..huhu

Prince Halilintar said...

aq: labuan xpernah gi lagi..insyaAllah satu ari nanti..teringin gak nk gi..nanti prince contact aq klu sampai sana..haha

intan: best2..hee

smj: askar2 smj kat rmh tu confirm sanggup 'berperang' ke sana klu diberitahu..haha

~Nabilah~ said...

besnyer!!!!mcm nk g plak...hehehe

Prince Halilintar said...

rugi xgi..best ..byk tmpt menarik..hehe

♕ Mr.IX ♂ said...

last aku g langkawi masa form 5 lawatan skolah...iaitu 7 thn lepas...sian...

Prince Halilintar said...

Mr IX: merasa la jgk gi langkawi..

bunga said...

ok..ko saja kan nak buat bunga jeles..huwaaaa..p langkawi xnak pun kereta kabel tu..jeles k..jeles..haha..

Prince Halilintar said...

prince nk kongsi gan bunga la ni..nk bgtaw tmpt2 menarik yg best..nanti bunga ley pergi sana bercuti..hee

♥e'in♥ said...

ish! mcm best je prince.. e'in penah naik cable car sekali je.. 2 pon tyme g genting.. gayat der...

Nur Liyana said...

wow..bangga saya anak kedah....langkawi best kan??haahhah

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

jumpa dania x ms naik flight tee hee?

naik cable car gayatlah sy..tp penah naik gak masa kat genting..

bestnya ahh bercuti..

asliner said...

huu..
teringin gile nak naik flight..(-__-)

cik sakdi said...

sebelum dan selepas makan tu memang comel habis gambar tersebut! HAHA last skali kite gi langkawi mase darjah 5 ye! darjah 5! HAHA

Prince Halilintar said...

ein: langkawinye lagi best dan gayat..hehe

cik betty: xjumpe lah..hehe..cable car langkawi lagi best..

asliner: nnt dah keje kumpul la duwet nek flight..gi oversea..hehe

cik sakdi:dah lame tu..byk dah berubah taw..nnt gi lagi sekali gan future husband ke..haha

M a W a D D a H said...

cisss..tertinggal entry ni satu xbaca...:p

Prince Halilintar said...

adah: camne ley tertinggal ni..ketuk ketampi 3x..hahahaha