[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, April 15, 2011

! Bersabarlah !

Assalamualaikum dan Selamat Hari Jumaat Warga Blog..


Hari ni lambat sikit prince update blog ni...
Kenapa lambat usahlah ditanye ..
Kerana masalah ni dihadapi oleh kebanyakkan blogger..
Cuma prince nak story siket..
Kisah sebelum Solat Jumaat tadi.

Tadi prince pulang ke rumah sekejap..
Siap-siaplah hendak hi solat Jumaat..
Keluar je rumah kunci tombol pintu dari dlm rumah..
lepas tu nak kunci lah padlock pula..
Baru perasan kunci ada dalam rumah..

Sekali semua kunci pulak tu..
Jadi, jawabnya pergilah berjalan kaki ke masjid..
Sedang berjalan memikirkan macam mana nak masuk rumah nanti..
Kawan2 semua keje tak balik rumah lagi..

Redha je dengan keadaan..
Teruslah langkah ke masjid dengan tenang..
Sambil memikirkan perkara positif..
Yakinkan diri setiap langkah ke masjid tu ade ganjarannya..

Selepas selesai solat tadi..
Pulanglah ke rumah..
Elok je prince sampai rumah..
Lega rase hati prince..
Sebab kawan prince terdetik untuk pulang ke rumah..
Dapatlah prince masuk ke rumah dan ambik kunci terus gerak ke tmpt keje..

p/s: Bersabarlah setiap musibah yang menimpa diri anda, insyaallah ada jalannya..

36 comments:

M a W a D D a H said...

prince ni ingat kat sape lar ni sampai lupa nak amek kunci rumah...ingat kat adah ker?? hahahahahaha...


p/s: hadiah tu da sampai belum?

Prince Halilintar said...

ingat kat adah la sbb jadi pesaing dlm contest mina..hahahah:p

nanti prince tgk kat peti surat..dah lame xbuka petisurat..heehee

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

Liked this

ke blogku: new entry: Apa tu Jam Populasi?

nukilanaffiza... said...

hmmm...nasib baik ada member tergerak kan? kalau tak..naya prince g opis pun jalan kaki...

YanaMIB said...

mesti khusyuk prince berdoa ms solat tadi..

kalu niat kita baik insyaAllah semuanya dipermudahkan..=)

Prince Halilintar said...

acap: like la..

fandy: aku call hang la suh amik..haha

yana: mgkn kot..hehe, betul kate yana tu..stuju..=)

sizuka[Izzati] said...

sabar itu separuh daripada iman :)

Prince Halilintar said...

betul tu cik sizuka aka izzati..hehe

apple hijau said...

keikhlasan menghadapi dugaan....

inilah ganjaran nya.

:D

Prince Halilintar said...

cah: yeke..hehe..

Dilla Ady said...

dilla pun lambat wat entri ari nih..

tu la yg paling takut terjadi...da kunci sume skali kuncinye tertinggal kat dalam..setakat nih tak penah lagi la..

sib baik kawan prince ade kan..kalu duk sorang mau ade pintu yg kopak..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

samalah sy prince..lmbt buat entry..lambat BW..alhamdulillah berkat pegi solat Jumaat Allah permudahkan urusan prince..

intan abidin said...

senasib pula kita prince hehehe :).. tapi bukan kuncila ..tadi pagi saya tertinggal kad di tempat kerja ..slalunya nak buka pintu guna remote, tapi remoto da 1 minggu kot tak boleh guna sebab beteri low kalau tk silap saya ...cuba cari kad kat ofice tak ada pula..ada 2kadla 1 ofice simpan dan 1 saya bawa ...ntah kenapa boleh pula tertinggal kad semalam , ingat da masok dalam dompet rupaya tak ada adoi...pergi ambil remote kat ofice nak tukar bateri kat 7 e ..tak ada pula ..cubala guna remote tu tadi alhamdulilah boleh ..dapat juga saya masok kat tempat kerja ...masok je terus buka laci ..betul kad tertinggal kat dalam...

sememang ALLAH itu maha pengasih ..iya slalu menolong hambanya yang dalam kesusahan janji kita tawakal...

cik sakdi said...

prince,,lagi syok mase otw gi masjid prince dok bernasyid2 mintak tolong ngan Allah coz kite selalu wat mcm tu. ngehngeh

Cheritera Chenta said...

as salam prince..lama xdtg cnii..

Allah sentiasa bsama hambanya y bersabar.ngee~

~Nabilah~ said...

klau kte brsbr,insyaAllah Allah akn prmdhkn urusan kte sume....hehehe

♕ Mr.IX ♂ said...

kenapa lambat update? hahaa~ saje jer...
lega setel masalah...

Fadzli Amir said...

tu la...kalau kita yakin ngan tuhan, insyaAllah...takkan terjadi apa2 padakita...best!!!

mie said...

kalau tidk..
kn tunggu lama la..
ehehee

aleen aiden said...

alin pnah terkunci pintu bilik kat rumah sewa nih.taim 2 kemaen cuak xpayah nak katela.gelabah xhengat.nasib baik housem8 ade bley la tolong kopakkan.heh~

Qaseh dalia adelia said...

xpe setiap langkah kaki ke masjid tu dapat ganjarannya

Sham said...

takpe bro pahala lebih...;P

nabilah_2908 said...

alhamdulillah...Allah permudahkan urusan Prince.. :)

asliner said...

alhamdulillah..
terdetik jugak kawan prince nak balik..
kalau tak ponteng keje lah nampaknye..

p/s: bagusnya kalau selalu berfikiran positif..=)

Anonymous said...

keh3x nasib baik ade orang. kalau x, buat khemah la depan rumah tu. =D

-HEROICzero-

bunga said...

Alhamdulillah..

Mek Norfa said...

ala sianya.. mesti Tuhan telah memakbulakn doa prince semasa solat jumaat tu.. kawan mek penah gak kena cmtu.. tapi dia lagi dasyat.. tersepit tgh2 antara pintu dan gril umah..haha gara2 lupa kunci dlm bilik

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
rxz 5 speed 6 speed catalyzer

Yang ini pun kita dah selalu dengar. Daripada zaman sekolah lagi mungkin ramai yang telah diberitahu akan perkara ini. Baca doa ketika imam sedang duduk antara dua khutbah selalunya makbul doanya tu. Ya, kan?

Banyak ulamak yang berpendapat bahawa makbulnya doa yang dibaca di antara dua khutbah, iaitu ketika imam sedang duduk antara khutbah pertama dan khutbah kedua.

Ini berdasarkan hadis daripada Abu Hurairah yang bermaksud, “Pada hari Jumaat ada satu saat yang bertepatan dengan orang Islam ketika dia sedang sembahyang, di mana tatkala ia berdoa maka doanya itu akan dimakbulkan.” Dan rasulullah menunjukkan isyarat tangannya yang membawa maksud sedikit sahaja waktu itu.

Abi burdah bin Abi al-Amusa al-Asy’ari r.a berkata bahawa beliau pernah mendengar bahawa Abdullah bin Umar r.a pernah mendengar bahawa Rasulullah pernah menjelaskan bahawa waktu yang paling mustajab itu adalah waktu antara imam duduk di atas mimbar sehingga solat selesai didirikan.

marilah kita jadikan Jumaat kita kali ini lebih bererti. Bukannya apa, untuk kebaikan kita juga. Semua kelebihan yang ada pada Jumaat ini sebenarnya merupakan ruang dan peluang untuk kita rebut.

Nur Liyana said...

hehhe..biasala lupa lupa tue..hehee

see setiap yg berlaku ada hikmah dan kita kena yakin je dgn Allah..hehehe

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

yim!!
aku pun kene gak pagi semalam..hahahasib baik budak2 ni balek umah
tak kira masa, kene sabar sentiasa..haha

Anati Soki said...

heee.. eh. prince!! bajlan kaki g masjid dpt pahala lebih! hehehe

KUREKURE COMEL said...

iyee..betul...kena byk bersabar...
dan yakin dgnNYA...



tu lah...kepala tu mesti byk berpikir kan...hehehe...

YanaMIB said...

ada tag utk prince http://ctliyana86.blogspot.com/2011/04/giveaway-ujang9897.html

aliesha kirana said...

sesungguhnya itulah hikmah bg org2 yg bersabar.. heeheheh.. bagus prince!

atikNAOshi said...

wahh! manfaat ke slt jmt...gud2! setiap perkara baik pasti ada ganjarannya :)

dya adriza said...

alhamdulillah.. Allah nk tolong tu atas kesabaran prince.. lgpun, stp langkah kaki ke masjid mmg dapat pahala yg banyak..