[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, April 28, 2011

Teka-Teki RM10.

Assalamualaikum dan Morning Friends..

Ape kata Hari Khamis ni kite luaskan fikiran kita dan berfikir di luar kotak (thinking outside of the box) dengan bermain teka teki teka tekuk..hehe..Jom kite ramai-ramai join contest bawah ni..





Mudah je..korang teka la apekah geragan gambar diatas tu?
Hmm..ape tu eh?
Hah...mase ni la nak asah fikiran kite supaya lebih tajam..
Tapikan sampai bila nak tajam ni..dari tadi prince asah..tak tajam2 lagi ni..
Ape dia tu ek..hmm..
Hah! dah nampak daa..
Tu dia..sah memang betul ni..
yakin..yakin..
Inilah jawapan prince ******
korang rase betul x?
^
^
^
^
^
"Jawapan tidak akan dipublish untuk mengelakkan peniruan, wahaaa. :)"- ni kate2 penganjur ye..bukan prince kate..hehe

Kalau korang nak join ni caranya:

1- buat entri tajuk 'teka-teki rm10'
2- letak gambar teka-teki tersebut.
3- linkkan url KAMIHIDUP.COM di akhir entri tersebut. (seperti di atas)
4- hantar jawapan anda ke entri ini. (beserta url entri anda)
5- ajak ramai-ramai join.
6- tunggu, kalau betul tekaan anda, anda menang. :)

Tarikh Tutup: 08 mei 2011

Hadiah: topup rm10 untuk 5 pemenang.

Good Luck !!!

<< KAMIHIDUP.COM  prince dah join... >>
Warga Blog prince, ape lagi jom la join asah fikiran tu sampai tajam..hehe

p/s: malam semalam jumpe kawan yang sekian lame tak bertemu...selamat masing2 masih ingat lagi.. =)

52 comments:

dwaty said...

apa erk???... tak leh nak teka... huhuhu... by the way... dah follow...

aque said...

apew tu.... masak lemak?? hehhehe...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

durian kut haa..mula ingat kucing td..

sizuka[Izzati] said...

whoahhhhh teka teki pulak dahhh.nampak macam deghiyan ade jugok.huehuehue.

Dilla Ady said...

okeh prince gud luck ye!

~Nabilah~ said...

nmpak macam mata ikan jer 2....ikan msk lemak kot....hahaha

halila Ibrahim said...

good Luck ye.. benda pe tu.. aiskrim ke..

Kakzakie said...

kakak suka GA macam ini mencabar minda. Tapi tak dapat nak jawab so tak dapatlah nak join.

Fadzli Amir said...

Apo tu...maklum lah...dah tuo2 ni mato pun dah rabun....tak dapek den nak nokonyo...hehehe

M a W a D D a H said...

peliknya...prince teka ape...hehe

nukilanaffiza... said...

hmm...nampak macam menarik contest ni...jawapan pun masih samar2 lagi....tak tajam la penglihatan saya...huhuh

intan abidin said...

sayapun tak tau jugak ...prince jawab apalah agaknya ...
bestla contets ni memcabar minda
tapi tak boleh nak join sebab tak berapa nampakla maklumla rabut sikit mata ni nak menengoknya...hehehe :P

HEROICzero said...

pengat durian !

Miss PIJAOSIX said...

lemah la bab teka tekuk nih.....mcm hantu pun ade gak..hihii

KUREKURE COMEL said...

mina teka.....roti canai atas kuah kacang dal sedap dimakan...hahaha...


tragis tak?kihkihkih

Mek Norfa said...

Apa tu.. makin lama ditenung.. makin banyak lak jawapan nyer..haha

Prince Halilintar said...

dwaty: thanks ya follow =)

aque: ntah la..agaknya la kot..

cik betty; pince pon ade gak pikir yg tu..

sizuka: mungkin la kot..

dila: thanks kak dilla..

nabilah:masak lemak ikan?nampak cam ikan eh..

Prince Halilintar said...

halila: icecream?ntah la prince pun xtaw jawapannya..

kakzakie: sekali sekala uji minda kna..hehe

fadzli: belum rabun lagi..masih blh lihat lagikan..tapi den pon xtaw apekah itu..

adah: mane ley bgtaw skrg..prince pon xtaw ape die..malu nk ckp..haha

Prince Halilintar said...

fen: kene tajamkan penglihatan tue..haha

intan: ala hentam je..ade rezeki menang ke..

heroic: mgkn jugak..hehe

mija:ntah2 hantu kot..haha

mina: wow, mina mmg thinking outside of the box la..hihi

mek: prince pon xtaw..men teka je..join la..mane taw tekaan mek betul ke..heehee

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
prosedur bawa masuk kenderaan luar

diy bumper pecah bumper calar

uihhhh macam buah durian ajerrr.. kuning menyerlah nampaknyer atau tempoyak durian ni

nabilah_2908 said...

apa benda tu eh...haha...terbayag2 kepala cicak...hehehe..

good luck Prince..!! :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
NASI AYAM GORENG GIANT

Prince Halilintar said...

afzainizam: ramai yg kate durian..ntah la..hehe

nabilah: ade rope kepala cicak eh?hehe

shida mj said...

ala pening nak pikir gambar samar cam gitu..
good luck prince..

Prince Halilintar said...

smj:hehe..ok smj..time kaseh beri smgt..=)

aliesha kirana said...

ermm aa. oowww.. hape tu eh..garu2 kepalaa.. tak tahulah AK..aaa sakit otak pk. hahaah!

Lizzie Yasmin said...

hasil kunyahan pisang kot... eeeuuuwwww.. hahaha

nunama said...

macam kura-kura je. hehe.

KAMIHIDUP said...

tq join. :) good luck!

Prince Halilintar said...

AK:jgn la pikir sampai sakit otak..chill..hehe

lizzie:haha..tapi rupe pisang pon ade gak iras2 tu..

nunama: hmm..kan..prince pon rase cam tu..haha

kamihidup: ur welcome =)..xsabar nk taw jawapannya..hehe

Qaseh dalia adelia said...

INI TEMPOYAK HAHA

ghost writer said...

taknak join tapi tetap mau meneka...

buah durian..isinya lah.kalau salah pon aku tak rugi sebab aku tak join.haha

| gad1s s0ypans | said...

hikhik prince.....
gad1s nk twu jawapan dari prince ley x.....???

gad1s x gtaw 0wg len.....
janji....
huhu....
c(:

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

maaf..lama tk pegi sini.bzy! bzy body..hahaha ;))

wah prince....erm..apa ek? mau teka jgk..mcm mknn...kuning2..aym kari kot? xpn duriann..hee :)

apple hijau said...

Prince, cuba kasi terang sikit gambar tu... rabun la...he he

tak de clue ke?

akuwanblur90 said...

wow... mantap..!! hehe

Nasriq said...

alamak... sel2 otak tak bersambung pulok ni...

Prince Halilintar said...

qaseh: tempoyak erk..hmm

ghost: klu betul tu durian rugi mu xmsuk..haha

gadis: haha..tunggu jawapan yg sebenar la baru prince bgtaw...kikiki

aq:ayam kari..hehe..mungkin..

cah: nanti prince bg close up sikit eh..haha

wan:sememangnya mantap..ape yg mantap pun xtaw..

Prince Halilintar said...

nasriq: kene minum susu tu..cam iklan susu ape kat tv tu..baru sel2 otak smbg..haha

Cik SHiNJU said...

ape la gamaknye tu ye..
Xde klu ker? heheh

Gen2Merah said...

gud lak prince.. bestya main teka2 duit ni.. hehe

Prince Halilintar said...

cik shinju: klu xde la penaja die xbagi..hehe..

gen2merah: thanks..saje suke2..

cik sakdi said...

mak oi prince. scary kot malam2 bute nak tenung gambar tu. peh takot! haha

Nur Liyana said...

apa tue..macam katak je......katak ae????ishh..apa tu!!!!!haha

Prince Halilintar said...

cik sakdi:klu takot jgn tenung lame2..nanti die dtg..haahha

liyana: ntah prince pon xtaw lagi..hehe

♥e'in♥ said...

e'in dh tade mase laa prince nk join contest2 nie sume.. btw, good luck ye.. :)

mie said...

dorian?
gue xtau.. gud luck
ahhahaaaaa

Prince Halilintar said...

mie: ramai yg teka dorian..xpe nk tunggu jwpn dr penganjur ni..

Amoi said...

malasnya kalau tang kena buat entri ni T_T

aleen aiden said...

hu3,mehla kongsi ngn alin jwpn die..klo btul nnt bgtau eyh!mcm gulai jek.yeke?hu3

Prince Halilintar said...

amoi: klu malas copy paste je..hahaha

Prince Halilintar said...

aleen: nnt prince bgtaw jwpn die klu penganjurnya dah kuarkan result..hehe..gulai ek?haha

~cik tiram~ said...

macam bancuh cekodok pisang je...heeee