[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, April 21, 2011

! Naik Banana Boat !

Assalamaualaikum warga blog semua...


Sekejap je dah masuk hari khamis kan...prince nak sambung cite trip prince ke PD semalam..weiii,akhirnya prince dapat gak merasa naik banana boat..best giler beb..

Ok, pagi-pagi lagi kami dah kuar dari bilik kami menuju ke pantai..tapi sebelum tu kami pergi breakfast dulu...tapi kami saje nak kuar makan diluar nak cari selera kampung...so, kami pergi ke kedai dalam gambar di bawah berdekatan dengan simpang masuk ke Blue Lagoon..

Tanjung Biru Cafe..

Banyak jgk juadah di waktu pagi..
Jom makan...
Selepas je makan, ape lagi masing-masing tak sabar nak naik banana boat...so, sampai ke kat pantai time tu air laut tengah surut..so nak ke banana boat tu kene lah berjalan sampai ke tempat yang dalam sikit..
Nun jauh disana banana boatnye..
Good! tande suke nak nek banana boat..
Tak sabar dah nie..
Ni slps kami selesai nek banana boat...
mmg pengalaman yang best dan menerujakan...


Ok, kalau korang nak taw harga die setiap seorang adalah RM10 saje..murah je kan..tapi memang berbaloi-baloi dapat naik..Mule2 kawan2 perempuan bile nampak je banana boat tu dah takut..tak jadi nak naik..macam2 alasan diorang bagi..tapi kami pujuk mereka kate banana boat ni tak jatuhkan kite ke dalam laut..tapi mestilah tak best kalau tak terbalikkan ke dalam laut..Jadi, itu sebagai helah untuk bagi kawan2 perempuan kami turut serta sama..haha

Prince kene duduk depan sekali sebab masing2 pilih duduk belakang..yang tak bestnya duduk di depan ni air laut percik masuk mata..pedih gak la mate time tu, tapi seronok punya pasal tak pe lah..bila sampai mase untuk landing je.. Kedebushhhh!!! semua terbalik jatuh dalam laut..memang SYOK habis time tu..rase macam jatuh dari kapal..haha

Lepas diorang dah rase kenikmatan ketika landing tu..terus nak merasainya sekali lagi..dan orang yang bawa bot tu plak kali ni bawa lagi laju, yang kami atas banana boat dah maacam tunggang kuda..Itulah pengalaman yang menyeronokkan prince...

p/s: Korang pernah naik banana boat tak???

46 comments:

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

x penah naik banana boat..takutlah kalau kena main terbalik² psl sy fobia air dalam..kalau kaki x cecah kat dasar sy jd fobia..

Fadzli Amir said...

aku tak pernah naik...rasa macam seram lak, dah tua2 cenggini...hehehhe...gayatttt

toyolkiut said...

huhuhu..
TK xmo naik wlau prince rasuah coklat..
x best.. air laut masin..

YanaMIB said...

wooo xpernh lg nek banana bot...ramai kata best..sob sob T__T

~Nabilah~ said...

wuaaaa!!!!cdeynyer....nabilah x pnah naek banana boat...mmg dh lme sgt2 tringin nk naek.....hahaha.....kna cuba gak nie stu arie nnt....

nona hidayah said...

waaaaaah! menarik!! tak pernah naik banana boat..nak ajak member2 gi PD la cenggini..hahaha

Prince Halilintar said...

cik betty: rugi taw xnek..tapi ley request kat die supaya jatuhkan kat tmpt yg xdalam..hehe

fadzli: eh, masih bertenaga lagi tu...tak cube maka xcinta..haha

TK: prince bagi kek coklat la..mesti nak nek tu..kan kan..hahaha

yana: pas kawin t yana gi la gan husban tu..honeymoon kat laut..hehe

nabilah: mesti try taw..pastu mesti teringin lagi..hehe

Mek Norfa said...

wow banana boat.. bestnya mek xpenah pun naik lagi..

Prince Halilintar said...

mek: nnt jgn lepaskan peluang klu gi ke pantai..best taw..hihi

Prince Halilintar said...

nona hidayah: ajak jgn xajak..hehe..tpi kat tmpt len pon ade gak banana boat..hehe

apple hijau said...

tak pernah naik sebab gayat seh...kalau Prince nak belanja pun sy tak nak..ha ha ha

Prince Halilintar said...

cah:prince baru gat nk blanje cah...xpelah prince blanje princess cah..hehehe

KUREKURE COMEL said...

tak pernah...sbb mina takut nak naik...hehehe.....


selalunya tgk je member naik..
sadis kan..hehehe.....

Prince Halilintar said...

mina: owh..penakot gak mina ni eh..mat ade ape nk ditakutkan..mat xtaw berenang gak eh?hehe

masieeta said...

seronoknye....saya teringgin gak nak naik banana bot..tapi belom kesempatam lagi...kat kuantan ni tak la pulak saya nampak...

Prince Halilintar said...

masieeta: klu teringin boley la dtg bercuti di PD atau tempat2 len yg ade banana boat..mesti sonok nanti..hehe

cik sakdi said...

prince. kite penah naik mase taun lepas kat pengkalan balak. sorang rm10 je. dia dok tanye nak jatuh kan kat tengah laut ke kat pantai. naik pon rm10.syok gler kan? haha

Prince Halilintar said...

cik sakdi: owh,yeke..pastu pilih tgh laut la..baru best..tapi letih nk panjat balik banana bot tu..haha

sariah said...

Wowww...mmg best gile naik banana boat nie...Nenek pernah naik dgn cucu2 nenek th berapa ye tak berapa inggat??sampai dua kali kitaorg naik....betul prince...best gile bila landing tu kan...tapi sayang tiggal memori silam...kalau nak tau lebih lanjut tanya cik apple hijau...kuang...kuang...kuang

Prince Halilintar said...

kak sari: laa..pernah nek jgk ke..ape yg nnk kebayan xpernah nek kan..sume bende pernah merasanya..haha

Qaseh dalia adelia said...

fuyoh macam bes je naik banana hehek ..tapi gerun gak

aliesha kirana said...

aaa AK xbrani..hahahaah.. sbb dl penah hampir lemas dlm laut..huhuhuh..so mmg fobia dengan laut..sobb

Prince Halilintar said...

qaseh: best taw..tapi ade life jacket..klu takut suh die jatuhkan kat tmpt yg cetwek..hehe

AK: owh, AK fobia gan laut ropenya..hehe..jadi, xsuke la mandi kat pantai eh?

intan abidin said...

tak naik lagi tengokpun tak pernah ...hehehe :)

♕ Mr.IX ♂ said...

banana boat pn aku blom pernah tgk...huhu~~

mie said...

terus terang nak cakap...
gue xpenah pergi pd...
heheheheee

M a W a D D a H said...

prince!!! adah dah naik!! adah dah naik!!!hahahaha

dah lama dah..kirenya adah lagi maju la dari prince..yahhoooo...

p/s: naik ritu, member adah sorang tu pegang kuat2 banana boat tu xnak kasi jatuh..kelakar lak rase...hahaha...

teringin nak pegi lagi...huhuhuhuh

Cheritera Chenta said...

wuuuuaaaaaaaaaaa~xpenah naik lg..tgk cam besh jew...

nak naik gak nti.tp xtahu bl.sob..sob..

Cik SHiNJU said...

Bestnye...lama x ke PD..

salam kenal :)

Prince Halilintar said...

intan:sb tu prince tlg tunjukkan gambar tu..hehe

Mr IX: la yeke..ramai yg xpernah tgk ni..xpe la tgk dlm gmbr tu je la eh..hehe

mie: hang ni lagi la..bia btul..xpernah sampai PD lagi?elok sgt la mie bercuti kat sini nanti..

adah: alamak..kire dah menlebihi prince la ni eh..hahaha..adah bukan takut air ke?hehehhee

chenta: insyaallah, klu da sampai sana jgn lpskan peluang tuk naik ni..

cik shinju: hai shinju, salam kenal gak

dah lame xgi..prince pun same sbb tu pilih PD tuk oliday..huhu

Gen2Merah said...

percutian yang sungguh menarik

Prince Halilintar said...

aha..sgt menarik dan tertarik..hahaha

Anati Soki said...

anat tak pernah naik banana boat.. tp seyes tingin.. ramai org ckp best.. tingin sgt2.. tp takot nak naik.. heee

Prince Halilintar said...

anat: best taw..nnt bawa anak2 murid sekali gi nek banana boat...hehehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Honda ex5 dan Honda wave

uihhhh pernah gak try masa kat Langkawi ... cuak habis but seronok rasa nak naik lagi lahhh.... sronokkk

asybedazzle said...

banana boat! itu mmg masuk list to do. haahha. teringin dari kecik lagi :D

Prince Halilintar said...

asyraf: klu dah mmg impikan untuk naik, jgn lepaskan peluang klu gi oliday nnt..mmg best!

♥e'in♥ said...

nak nek gak banana boat 2!!!!!

Prince Halilintar said...

ein: jom gi nek banana boat...hehe

Nur Liyana said...

wah..jelesnyer...
asyik berjalan je dia nie!!!!

nk ikut jugak!!!!

banana boat......tak pernah naik..

banana cakes....pernah makan...

haha

nukilanaffiza... said...

waaa..bestnya dapat naik bot pisang nih....memang menjadi idaman bila berkelah di tepi pantai....

nabilah_2908 said...

uish....macam best jer naik banana boat nih...

sy pun tk pernh naik lagi...bila tgk dari jauh diaorg dok terbalikkn boat...seram... ;)


jom ke APA KATA HATI pulak ;
TEMPAT CARI MAKAN YANG SUPERB!!

Prince Halilintar said...

liyana: jom ar..hehe..banana cake?prince suke tu..hehe

fandy: bot pisang cam klakr lak bunyi bile dialih bahase kan..jom ar kite naik...haha

nabilah: yang terbalikkan tu yg menyeronokkan sekali tu..terasa nimatnya...hahaha

asliner said...

uish..
teringin giler nak naik ini banana boat! (-__-")

p/s: sekali naik kene bayar berapa? dan bape orang boleh naik?

Prince Halilintar said...

asliner: seorg rm10 je..ade 7seat kat banana boat tu..

shida mj said...

haha..nak ajak naik bot itupun guna teknik mengaburi mata pihak lawan..nasib baik teknik menjadi..keh keh

tak pernah naik lagi boat banana tu..bebudak bole naik ke prince?