[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, April 8, 2011

! Underwater World !

Assalamualaikum dan Selamat Hari Jumaat...




Korang pernah pergi tak kat sini? Bagi siapa yang minat kepada hidupan air ni pasti tak kan melepaskan peluang untuk melawat ke sini. Pasti anda akan tertarik dengan keunikan hidupan laut yang dipamerkan disini..Haiwan yang jarang atau tak pernah lihat langsung pun ade di tempat ini..

Harga Tiketnya kalau beli di kaunter kalau tak silap prince dalam RM28 tapi kami dapat diskaun jadi perlu bayar RM26 sahaje..Bagi sape yang tak pernah masuk ke sini lagi prince nak tunjuk ape yang menarik di dalam Underwater World Langkawi ni...jom kite tengok gambar...
























Okay ini je kenangan prince semasa dalam Underwater World...Kalau pergi ke Langkawi jangan lupe untuk lawat ke tempat ni nanti ye..Jumpe lagi..bye2 =)

36 comments:

KUREKURE COMEL said...

mina dah pegi...hehehe....
bestkan pegi situ.....


nak ole2....hihihi

Prince Halilintar said...

mina: mmg best kan..mina nak ole2 ape?ikan jerung tu ke?haha

::..daYa..:: said...

salam

syok nya

dah masuk dalam senarai tempat yg akan dilawati nanti..

Prince Halilintar said...

daya: okay..pasni daya lak la yg tunjuk gambar kat prince..hehe

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

best..sy penah pegi underwater world kat sentosa island saja

Gen2Merah said...

saya pernah pegi tempat macam ni di Labuan hari tu.. tapi gmbr kamu di langkawi ni nampak macam lebi cantik je..

sizuka[Izzati] said...

dah pegi!best!kalau tak silap ada mcm teater 3d or something kan dkt sini?kalo xsilap lah.best best tgok ikan.

p/s: pegi skali dgn bebudak tadika waktu lawatan.haruslah pg akuarium kan.kihkih.

cik sakdi said...

prince, kite pernah gi sana tapi bertahun2 dulu mase darjah 3. dulu kamera pon xade tapi kat sane memang best. excited sampai selipar tercabut. HAHA

YanaMIB said...

xpernah msk sini..T_T

nnt nk dtg dgn famili mertua lah..eh! =P

Prince Halilintar said...

cik betty: owh kat sane pon ade gak eh?xtaw lak..

gen2merah: kat labuan jgk ade..byk rupenya tmpt camni..ehhe

sixuka: eh..xperasan lak ade teater 3d..eheh..excited tangkap gambar..

cik sakdi:pasni klu gi kene pakai kasut la baru xtercabut..hehe

yana: eloklah tu dtg gan family mertua..baru meriah..kiki

M a W a D D a H said...

x pernah pergi...siyes...

wekkkkkkkkkkkk....

Prince Halilintar said...

adah: ajak la family gi..ajak prince pun ok gak..haha

nabilah_2908 said...

semakin cantik underwater world.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak ;
CUCI MATA ABPBH 2010

asliner said...

nak tengok kuda laut..huhu

takpe..
i'll be going there soon..
insyaAllah..=)

apple hijau said...

suatu waktu dahulu..sy pernah jejak kaki kt sini errr...bukan RM38ker tiket dia..tak ingat dah tapi mahal lah tiket dia.

kalau nak masuk sini kene pikir 10kali anak dara i berderet. mintak sponsore abg Prince..hik hik hik...

Prince Halilintar said...

nabilah: aha..dah semakin cantik..

asliner: nnt tgk kude laut puas2 taw..haha

cah:skrg dah murah dah...sponsor eh..larikkkkkk..haha;p

nukilanaffiza... said...

HMM...saya pun pernah sampai disana...tapi dgn ex girlfriend la...time tu ada trip reramai MBSA masa praktikal...

Best tempatnya...menarik dan happening...

Prince Halilintar said...

fandy: owh kekasih gelap la ni eh..haha..pasni bawa la bini lak pegi..hehe

Dilla Ady said...

tak penah pun gi sini..kejakunan sket..

tgk cam bez jek, cam nk pegang2 jek ikan tu..tapi takut pulak mane la tau kot2 bocor,abih la lemas org yg tgk tu..hihihi

Prince Halilintar said...

dilla: insyaallah xbocor..klu nk pegang ikan..pegang ikan jerung tu..haha

~Nabilah~ said...

yea!!!!dh pnah g....best kn???hehehe

dya adriza said...

dulu p lgkawi x sempat nak p sini T_T... alahai nyesal tau..

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

wah..tnya soalan bonuss lak..pena p ka x...:P memg tk penaa P!!!!!!! warghhh....mau p sanaaaaaa...~~~~


ishkkkkkkkkkkkkkkkk...

Prince Halilintar said...

nabilah:ooo..da nah gi eh..best kn..

dya: nape xsempat?rushing sgt eh..xpe nxt tym gi agi..=)

aq: bile aq nk gi?ajak prince sekali taw..hehe

Nur Liyana said...

underwater world best!!!!!!huhuhuh

Anati Soki said...

hehehe.. seaya anati soki sebagai org perlis.. ingin mnytakan bahawa saya telah bejraya pergi kesana sebanyak lebih drp 10kali.. muahaha.. walaupun 10kli tpi cek tak pernah jemu tau.. heheh

♕ Mr.IX ♂ said...

x pernah g lagi langkawi punyer...gi kat aquaria klcc kat perikanan penang jer.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
kereta gear auto dan gear manual

warrgghhhh mmg menarik bila terjah masuk mmg teruja sekali bila masuk macam kita berada dalam dasar laut... mmg best

Prince Halilintar said...

yana: tebaikk...hehe

anat: wahhh..kerapnya anat gi sane..

mr ix: xpe ade mase ley gi nnt..

afzainizam: yup betul tue..

mie said...

gue baru pergi sana sekali..
cantik gambar2 ni..
ehehheee

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

satu lagi...awak telah ditagged oleh dlm satu GA..thanks a lot.wish me menang topup.
jom join this GA...heee

here the GA linkke blogku

p/s: nak tido pun snap pic..mcm cari market je...heeeeeeeeee

bunga said...

bunga pegi..tapi tiket bunga lebih murah..hahaha..(saja nak awk jeles)..ahhaa

Prince Halilintar said...

mie: sgt cantik..

acap: alamak kene tagged ke???

bunga:yeke..hehelagi jimat la kan..

Fadzli Amir said...

Aku penah pegi sini..memang best..!!!

ghost writer said...

best..beST!...BEST!!!pemandangan yang tidak akan dapat terlupakan.

~cik tiram~ said...

huwa....dah lame tak pegi...
bestnye....
tak ajk pun..sob sob sob...