[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, April 20, 2011

! Tanjung Biru, PD !

Assalamualaikum warga blog prince...


Baru-baru ni iaitu minggu lepas prince dan kawan-kawan zaman belajar prince semasa di Universiti telah gathering beramai-ramai di Tanjung Biru, PD. Sebenarnya, batch prince semasa study dulu tak ramai dalam berbelas sahaja dan hanya ada 3 orang lelaki sahaja termasuklah prince.

Disebabkan ade kelapangan waktu masing2, jadi kami pun plan untuk berkumpul di Port Dickson untuk bercuti dan berjumpa kembali rakan2. 

Kami bertolak dalam pukul 11 pagi dari Shah Alam dan ketika itu dari pagi hujan tak henti-henti sehinggalah ke tgh hari...Kami singgah ke KL dulu untuk ambil rakan-rakan kami yang tiada transport untuk ke sana. Destinasi kami adalah ke Tanjung Biru. Dalam perjalanan kami sempat singgah untuk bergambar di Teluk Kemang kerana terpandang pantainya yang cantik..
Keindahan pantai ciptaanNya...
Prince menikmati udara segar tepi pantai..
Masing2 dgn gaya yang mempesonakan...
Kami sampai di Tanjung Biru dalam kul 4pm dan terus untuk check in di hotel penginapan kami di Ilham Resort. Kami dapat 2 Apartment yang ade 3 bedrooms...best oow kat sini..macam2 ade..wayang pun ade, free je nak tgk..karoke kene bayar la kalau nak...
Ilham Resort,Port Dickson..
Kaunter reception tuk check in...
excited kami bile nampak pool kat luar hotel..

santai..ketika menunggu dapat kunci bilik..
prince sedang berehat jugak...
Ruang Tamu...
Bilik prince..prince sorang je duk bilik ni..hehe
Jadi, setelah selesai dapat bilik masing2 kami pun keluar la untuk aktiviti air di pool dan pantai...Jom tengok aksi kami..
agak besar jgk kolamnya..
siap ley order makanan dan ade tmpt makan lagi dlm pool ni..
berenang sepuas2nya...
berjemur...
Aksi bermandi ketika di pantai...


amik feeling...

dah ready tuk mandi laut...

apsal prince xmandi lagi ni?takut gelap ke?haha
main2 air..
Sebelah malamnya pulak kami ke pasar malam di Teluk Kemang..besar gak pasar malam nye..saje nak berjalan2 di malam hari...kemudian kami dinner di sebuah restoran on the way balik ke hotel kami..cari ikan bakar la..
kat restoran ni ade pentas bg sape yg nk nyanyi...
fresh oren...kite minum dulu ye...
3 jejaka pujaan batch kami..hehehe:p
bila sampai je lauk laju je diorg ni makan...padahal lauk lain xsampai lagi...
amik kaw...licin..tulang2 ikan sekali depa ni makan...
Lepas tu kami pun balik hotel untuk tidur dan berehat....

p/s: korang tak berminat nak gi holiday ker?hehe

42 comments:

Mek Norfa said...

hoho best2.. asal prince xmandi laut? rugi la.. best kan dapat jumpa kawan2 lama semula.

apple hijau said...

Jalan. Tak. Ajaaaaak!!!!

ha ha..

p/s: nak berjalan gak...Prince sponsor la sorg anak CAH..heh heh! :P

KUREKURE COMEL said...

amboiiiiii...ni geng kamceng...hehehe



jeles niiii..sukeee buat jeles...
nasib baik dah biasa lepak pd..
so kurang jeles ckit la...hehehe

Prince Halilintar said...

mek: prince mandi la..tapi dah jadi kameraman diorg..so, lambat la sikit terjun lautnya..hehe

cah: nak ajak cah, tapi takut big apple tak bagi..hahaha...sponsor eh?nnt bentangkan proposal kat prince..hahaha

mina: bukan nk bg jeles mina, nk share pengalaman menarik..kite ni kdg2 terlupa, so, bile tulis di blog dpt la diingati semula kan..mina, choki2 satu!hehee

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

pantai teluk kemang tu cantek kan..tp tiap kali g pd x singgah pon situ..resort ilham tu cantek apartmennya..

batch prince cuma ada berbelas org sj..batch sy dulu ada beribu org..ramai sgt..smpi x kenal sesama batch..

gambar² ni letaklah watermark yg sizuka bagitu..mesti tmbah comey gambarnyer..hehe

~Nabilah~ said...

huyyooo!!!benyer...nie yg nk jeles nie....ade 3 jjaka pujaan plak tue....hihihihi

Prince Halilintar said...

cik betty: cantek gak resortnye..prince gah tunggu cik sizuka emelkan kat prince watermark tu..hehe

nabilah:eh, jeles kat jejaka2 tue ke kat tmpatnya ni?hahaha

M a W a D D a H said...

apsal prince rehat kena peluk bantal? warna merah lak tu....hahahahaha....

nak jenjalan jugak...i love traveling but...fulus ngak ada...sedih...sob..sob...

Prince Halilintar said...

adah: mane prince tahu kat lounge die tu ade bantal warna merah dan oren je..prince peluk la..xkan nak peluk anak org plak kan..kene penampor nnt..

aliesha kirana said...

bestnyee princee. AK masih xberkesempatan nak reunion btol2 ngan kawan2.. just jumpa ble ade kenduri je..huhuhuh.. ntah ble leh join..heheeh

intan abidin said...

wah bestnya pergi bercutikan...
ini yang jeles ni ..tak taula bila akan di lawati tempat menarik itu...hehehe :)

nabilah_2908 said...

wah..lama tk ke Ilham ni...bertahun juga lah...

seronoknya...kalau malam2 dok tepi pantai..buat BBQ...lagi best.. ;)

♕ Mr.IX ♂ said...

holiday sakan tu....best2! lama tak g holiday... bercuti kat umah jer..

Prince Halilintar said...

AK: ak la jadi planner nye..insyaallah satu ari nnt jumpe gak klu diizinkan..hehe

intan: jgn la jeles..ade peluang nnt jgn lepaskannya pulak..bg prince jeles plak..haha

nabilah: pernah stay kat sane gak eh? best kan..terutama psl mkn2 n bbq kan..

Mr Ix: cuti kat rmh pun ok gak..dpt gak bg ank2 Mr IX kasih syg..ehehe

Gen2Merah said...

memang santai habis geng... enjoyy

Prince Halilintar said...

gen2merah: bile lagi nk bersantai kan...hehe

M a W a D D a H said...

uiksshh ade niat tu nak peluk anak org...larikkkk...

hahahaha

Prince Halilintar said...

haha..taw takot..

mksd prince bdk2 la bkn anak dara..hahahaha

Sham said...

sape tak minat berjalan weh...tp kena tengok poket gak ler...selalu je tak mengizinkan...huhuu...

Prince Halilintar said...

sham:betul tu, tapi klua ade rezeki lbh ape salahnya bawa family berjalan2 mkn angin kan..hehe

cik sakdi said...

prince oii syoknya holiday sakan.. kite pon akan ke PD lepas final ni, nak berBBQ jela plannye. nak jimat tido umah kawan. so jumpa anda di sana sana sanaaaa!!!!!!!! HAHA

Prince Halilintar said...

cik sakdi:nak ikot!!ok kite jumpe disanaaaaa....haha..mesti nk release tension after exam kan..

halila Ibrahim said...

Best nye.. ingat zaman2 muda akak.. Prince H.. susahnya akak nak bukak blog PH kenapa ekkk.. malam ni baru bleh.. maaf la na.. kalau akak jarang komen .. itulah masalahnya.. dah la line slow kemain..

Prince Halilintar said...

Kak Halila: its,ok..mayb blog sy agak berat kot..tapi klu line ok jgn lupe ziarah ye..hehe =)

sizuka[Izzati] said...

whoahhhh gila best g PD.eh bilik besarrrr tu prince duk sorg je?tak mahal ke bayor?

Amoi said...

wah pergi PD ke?

ai skg kat PD ni!

ghost writer said...

PD dan teluk kemang nih dulo tempat aku habiskan separuh tahun aku kat situ..dari dulu sampai sekarang tak berubah malah makin happening apalagi kalau hujung minggu atau time cuti umum..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
best best..gua nak kesana hujung minggu ni
thx.

HEROICzero said...

blue lagoon! heh, gua pernah pegi ilham neh. sebab gua ingat, ilham ni nama awek lama gua. keh3x

♥e'in♥ said...

bestnye jumpe kwn2 lame.. g pd lak 2.. huh!

Prince Halilintar said...

Sizuka: aha..prince duk sorang je..hehe..murah je.. =)

Amoi: ade function ke oliday kat PD sane..hee

ghost: betul ckp kamu tu..mmg sentiasa ramai org disana..

brutosolo: wah..jgn x pegi..pegi..enjoy your weekend..ehehe

heroic: yup, blue lagoon! owh dah pernah sampai ke..ade memori silam ke..haha

ein: mmg syok habis la bile berjumpe dan mandi manda kan..hehe

Fadzli Amir said...

Salam...hujung bulan ni cuti hari pekerja, aku pegi PD, wife punya office ada family day...hehhehe

Prince Halilintar said...

fadzli: ok ar tu..sambil wat family day boley ;a beriadah bersama family tercinta kan..hee

Cheritera Chenta said...

erm..lama dah x ke PD..

knp prince x ajak chenta skli..sob..sob..

hahah...beshnye dpt jmp kwan2 lama kan...enjoyy habis.

Prince Halilintar said...

chenta: alamak..nak ikut ke?nape xbgtaw awal2 kat prince boley prince bawa sekali..hehehe

Amoi said...

ala nak naik jugak banana boat tuuuu

eh durian boat ada tak?

=________________=



p/s: jom tengok cool design rak buku kat blog ai :D

Nur Liyana said...

haahhaha..berjemur2 pulak....hahhaa

best2!!!haha

asliner said...

sangat suka tgk swiming pool itu!
rase macam nak mandi situ..=)

p/s: uish..mane mungkin tak terase nak gi holiday..mestilah ada..
huhu (-__-")

Prince Halilintar said...

amoi: durian boat nnt xboley nk duduk sbb tajam ade duri...hehe

Prince Halilintar said...

liyana: jemur2 la..saje nk bgb hitam sikit kulit ni..hahaha

Prince Halilintar said...

asliner: best ooo..mandi pool..ape lagi klu ade bola..mesti terlompat2 dlm pool tu..haha

shida mj said...

baru berkesempatan nak komen..memang best la prince pegi reramai..meriahkan..abg polis dan gg pun ada..3 jejaka mantap gitu..hehe