[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, April 7, 2011

! Bermain Air !

Assalamualaikum warga blog prince..

Masuk hari kedua prince berada di Langkawi, kami meneruskan perjalanan dengan aktiviti basah pula bukan tangkap basah ye..kami ingin bermain air di pulau-pulau sekitar langkawi...memang kecantikan pulau-pulau di situ memang indah mate memandang..Jadi, jangan lepaskan peluang untuk bermandi manda..Jom layan gambar..

siap sedia naik bot..

Ke Pulau Dayang Bunting..

Bermain dengan monyet..

Jom bermandi manda disini..dalam ooowww..

main-main air dulu...

mat salleh mmg xsabar..sampai je terus terjun.. 
then, kami gi ke tempat helang bermain..byk betul helang..

siap cari makan lagi..besar2 helangnya..

Akhir sekali kami gi Beras Basah ISland..

Menuju ke laut..

tapi pantai di tak byk ikan..xley nk snokling.. :-(

meeting apelah diorg ni tgh2 pantai tu..

ketam ni hampir memasuki baju prince ketika bermandi..slmt xkene sepit..

bergayut mcm tarzan jap..

ok, xjadi nak main payung terjun tu rm100 klu nk main..mahal beb..

Inilah 'peragut' yang cube mencuri brg2 kami..byk sgt beruk kat pantai tu.. 

Pulang semula ke darat...
Ramai yang tanya prince menginap di mana semasa di Langkawi kan..oklah prince tunjuk sikit nama tempat kami menginap ni..
Nampak tak nama hotel ni..nilah Kondo Istana...


view dari tingkat atas..kami duk tingkat 12 dari 13..cantik kan..

Ni swimming pool die..mmg xde org..sakan kami mandi kat kolam ni..

seronok klu ade kolam ni kat rumah..tiap2 hari nk mandi kolam je..

ni bilik kami...

nak tido pun sempat amik pic lagi..nite..
Ni ruang tamu nya...
Okaylah nak pergi lawat blog korang pulak..bye2..peace =)

37 comments:

sizuka[Izzati] said...

hahahaha.memang best stay dekat kondo tuh.rasa mewah je.kihkih.banyak oh beruk dekat sana.kot2 ni tmpt yg kwn sizuka ckp byk beruk tuh.haha.

Prince Halilintar said...

owh ye la kot..beruk tu klu xjaga brg2 sume die nk rembat..tapi die takut gak gan manusia..ehehe

nabilah_2908 said...

oh..bestnya..!!

part best naik bot..ronda2 pulau...haih..lama tk pergi..huhu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HOW TO..

apple hijau said...

tahap kejelesan ke terhadap 5 hero idaman malaya a.k.a bujang sennag ni tak terluah dek kata kata.. hu hu hu

nona hidayah said...

Pergh..macam mahal jer tempat menginap tu..jeles2..hahahaha..xpe nnt ktrg pon nak pergi bercuti gak..

Prince Halilintar said...

nabilah: boleh la pasni g nek bot..pusing2 pulau..

cah: ala..nanti prince bg coklat kat big apple..dah2 jgn jeles2..hehe

hidayah: gi cuti?kat ne..nak kot..nak kot..heehee

sariah said...

Amboi2 5 bujang malaya ni seronok sakan dia, mmg jeles dibuatnya...Hela setakat pulau tu...nenek pun dah penah g bersama Dr2 di InKA dulu lagi best...dan lagi tak dpt dilupakan pulau2 tajaan polis (smbg ayat belagak pagi tadi)...hahaha

intan abidin said...

ini yang tak sabar nak pergi ni!!

jeles oh dengan 5 jejaka malaya tu :P

KUREKURE COMEL said...

jeles ni...nsib baik dah pernah pegi sana...

tp pulau tu tak pegi lagi...
huwaaa..lmbat betul mat nak bawak..cisss...

Prince Halilintar said...

kak sar: pulau tajaan polis tu lagi best..ha ha ha

intan: pegi nnt jgn lupe gi pulau taw..best..

mina: pujuk rayu la mat..mesti cairnye die..wat manje2 siket ajak gi langkawi mandi pulau..kikiki

::..daYa..:: said...

SALAM

wah syok nya main air laut

~Nabilah~ said...

besnyer dpt naek bot...ske sgt naek bot....hehehe

aleen aiden said...

ok sgt jeles.alin las g langkawi mase form6.wu3

ghost writer said...

best..best..paling best bab mandi kat tempat yang macam kolam tuh..snorkeling lagi best..semua best..

yeah,langkawi,i will come.wait for me mahsuri..haha

YanaMIB said...

nice..beruk beruk yg comel tp nakal..haha cute je =P

Prince Halilintar said...

daya: salam, klu mandi manda mmg best..

nabilah: prince dah biase nek bot..suke bila terlompat2 dlm bot tu kene ombak..hehe

aleen: pasni ajak la geng2 aleen gi lak..

ghost:bile nk gi tu..semoga slmt smpi ke langkawi ye..

yana: klu taw yana suke ley prince bawa balik satu bagi yana..kikiki

Dilla Ady said...

alamak jelesnye tgk korang bercuti camni...beznye sesekali kan...eh, sib baik tak kena sepit ngan ketam tu kan?

beruk nih mmg bahaya la, suke rembat jek ape depan mata die..pantang lepa sket..

Prince Halilintar said...

dilla: hampir2 la time gah berenang tu ketam tu ke arah prince sempat sepit baju je pastu kwn2 prince tangkap la bawa naik darat..amik gambar pastu lpskan balik kat laut..hehe

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

beshnya g langkawi..lama doh tak g sana.. g ms remja dulu..lupa doh camana rupa langkawi..

Prince Halilintar said...

boley la g bercuti lagi disana nnt..hehe

M a W a D D a H said...

amboiiii..seronok sakan nampak...ekceli jeles gak rasa diri ni sbb lum sampai lg..dr dolu2 lagi teringin nk g..tp hampeh...tak pergi2 sampai skrg...huhuhuhu...

teringin nak snorkeling...huhu...dikelilingi oleh ikan2...huhu...TERINGIN jer laaaaa....

Prince Halilintar said...

adah dah keje pasni kumpul la duwet byk2..pastu ajak kwn2 g oliday..jgn lupe ajak prince sekali, adah belanje..hahaha:p

toyolkiut said...

wah prince..
mandi laut tu..

pasni mai la ganu lak..
kita dating kat pulau perhentian..

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

eh, prince..napa d kata tmpt tu beras basah??memg basah ea??

tkt ngn berukk...x mcakar ka tu?? bhyaa ouh... @_@

asliner said...

whoa..
ade kolam renang kot..huhu
sangat suke berenang..-_-
eceh..macam pandai berenang..ahaha

p/s: 9/5 kami satu family plan nak gi langkawi..hee

cik sakdi said...

prince, ooo ingtkan gi langkawi ade kerja tapi rupanya leh mandi mande n bermanje2 ngan monyet plak ye! HAHA

Prince Halilintar said...

TK: pulau perhentian prince xpernah gi lagi..boley la nxt time plan ke sana..kite 'dating' kat sana TK sponsor..hahahah:p

aq: entah bkn beras basah je ade beras terbakar pun ade jgk..mngkn ade kisah disebalikmya kot..

asliner: iye..best la..jgn lupe g shopping coklat kat hj Ismail..situ coklat murah2 kat bandar kuah..hehe

cik sakdi: bukan keje..holiday..hehe..ingatkan prince nk bawa blik monyet tu tuk cik sakdi...haha

♥e'in♥ said...

ei.............. seronoknye!!!!!!!!!!!! nie yg jeles nie..

Prince Halilintar said...

e'in: jgn;ah jeles..nnt e'in bercutilah disana plak..

shida mj said...

memang jeles..rasa nak pergi kian membara..
prince ni memang membako semangatlah..kita bako, kita bako..
apa-apapun suka tengok prince seronok.

Prince Halilintar said...

smj:lagi sonok klu smj ade sekali kan enjoy bersama2..apekan daya smj dah berumahtangga..hehe

M a W a D D a H said...

prince la belanja..keje dah lamaaaaa....

Prince Halilintar said...

prince xsampai setahun lagi taw bekerja..baru gak la..hehe

dya adriza said...

oo prince.. teruja nak komen entry ni. dulu masa p lgkawi, mmg duduk kt kondo istana la. tgkt 12 gk.

tasik dayang bunting pun x sempat nk p T_T.. org kata, tasik tu kalau sapa2 suami isteri mndi, nt dapat anak. ntah la. kisah legend mitos. ala.. nk p lgkawi lg la..

Prince Halilintar said...

dya: entah2 kite duk bilik yg same kot..hehe..prince bilik yg sebelah lif tu..

mmg prince pun ade bace gak kisah tu kat situ..tapi xtaw la betul ke tak..kan..huhu

Mek Norfa said...

lawa kehidupan laut tu.. macam aquaria kt klcc kan?

~cik tiram~ said...

kenapa la ketam tu tak sempat sepit prince...kehkehkeh...:P