[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, April 18, 2011

! Contest TABIK Sama Kamu !


Assalamualaikum dan mari kite join contest Mina..

Mina ni saje taw psycho prince dengan orang2 yang belum menyertai contest mina ni suruh buat cepat2..Prince dah la kesibukan weekend lepas..saje je prince kate kat Adah dah siap sebab nak suruh die post dulu..haha

Prince nak Tabik..Tabik sape eh??? Jom ikuti kisah tabik menabik ni...

Korang nak taw sape prince tabik?..mase zaman belajar dulu prince pernah la tabik...ramai lak tu prince tabik..ape kejadah nye nak tabik orang ramai-ramai..tak betul ke..bukanlah!, prince tabik sebab time tu keluar arahan tabik..bunyinya "Skuad.....akan tabik hormat..kedepan..TABIK!!" cam pic kat bawah ni hah..


pinjam pic Mr Google jap..
Boley ke Mina macam ni??dah taw mina akan cakap ape.."awok suruh buat contest tabik same orangggg, bukannye tabik hormattt!!..eeeeeeee..sumenya 'miscommunication'...kite bakor je laaa blog prince ni baru taw..kite bakor!!"..tak pun mina kate " takmaw laa blanje makan choki2 kat prince nanti" alololo...mina yang comey..jangan marah ye..itu iklan prince je..hehe 

Jom Ikuti Cerita Asal...

Nak taw sangat kan mina sape yang prince nak bagi spesel tabik untuk contest mina ni...

Tabik same mereka ni...
Nampak seperti dalam gambar tu ( Dari kiri Nas, Dayu, GG, Ida, Safa)..itulah teman 'sepermainan' (sejati) prince semasa belajar selama 5 tahun di Universiti..hah, korang jangan nak ngade2 fikir main bende lain pulak taw..

Kenapa Tabik same mereka...?

-----> Melalui kenangan bersama-sama sejak 5 tahun lalu...punyai kisah suka dan duka, bukan semuanya untuk dikongsi bersama, tetapi dasarnya sudah cukup menyentuh rasa...dikejauhan membuatkan kami saling membantu dan memerlukan...cuba mencari diri, cuba mencari jalan menggembirakan hati sendiri dan orang lain...walaupun datang dari latar kehidupan yang berbeza,tapi dengan satu matlamat....Best Friends Forever Until The End!!


-----> Realiti Hidup, tanpa seseorang sebagai kawan..tiadalah warna warni di duniawi ni.. Segala yang berlaku ada khalimah tersendiri... Jangan ingat disebalik senyuman itu tiada tangisan kerana itulah yang menarik mengenai erti persahabatan.

-----> Mempunyai satu teman sejati lebih indah dan bermakna dari mempunyai seribu kawan. Kadangkala kenangan itu menjengkelkan, kadangkala memedihkan. Tetapi, itulah manisnya persahabatan bila dikenang.


-----> Sunnah dalam bersahabat, pasti ada  badai yang melanda. Walaubagaimanapun, persahabatan sejati kami semestinya mampu mengatasi segala dugaan yang menimpa.

-----> Bukan mudah untuk mencari teman yang sentiasa di sisi seperti mereka. Persahabatan yang diwarnai pengalaman suka dan duka, dihibur - disakiti, diperhatikan - dikecewakan, didengar - diabaikan, dibantu - ditolak, namun semua ini tidak pernah sengaja dilakukan dengan tujuan kebencian.

Yeah we're tight and yeah we fight, but through all of it, there's one thing that will never change, we will be FRIENDS FOREVER...


36 comments:

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

eh jarang ada kumpulan kawan yg mix lelaki perempuan..selalunya kalau lelaki tu geng dia sume lelaki..kalau pompuan geng dia sume pompuan..tabiklah kat prince..hehe

KUREKURE COMEL said...

waaahhh...waaahhhhhhh..nak jerit kat cni..hehehe....


Susah kan nak cari kwn TERBAIK mcm tu..mina akui sendiri...

sbb kawan mina selalu ambil kesempatan dekat mina..sedih...


hope prince dpt berkawan bersama mereka sampai bila bila....

mmg mina TABIK la....



prince tq masuk ek...kalau tak masuk mina takmau dtg cni dah..hahaha....gurau je...

M a W a D D a H said...

prince sengal xmo kawannnnnn!!!!!


p/s: adah suka kwn2 mix..dulu pun masa U...seronok...skrg pun ade..kehkehkeh...diorang sporting habis....

eh jap...


xmo kawan prince!!!

Prince Halilintar said...

cik betty: sebenarnya batch degree prince tu..hanya ade 3 org lelaki..prince dan 2 org laki dlm pic tu..sbb tu la jadi rebutan..hahaha

mina: prince pun hrp begitu wpon msg2 dah berkeluarga nanti..ok, choki2 satu kotak eh..jgn lupe..haha

adah: cak!! adah majuk ke?hahahaa..nanti mina bg satu kotak choki2 kat prince, prince bagi kat adah satu..satu je taw! kikiki

cik sakdi said...

muko den tak ado pon prince? kihkih

apple hijau said...

apa lah cerite kawan2 Prince tu sekarang agaknya ye...yg paling sy kenal tentulah Nas aka abang polis...he he he

p/s: Prince ni memang kuat mengusik...tak pe..usik usik membawa bahagia... :D

~Nabilah~ said...

ssh ooo nk crik real frienz....so,arp2 le prshbtn tue kkl ae....btw,gud luck....hrp2 prince mng....hehehe

Dilla Ady said...

prince nih mesti sporting siap ade group lagi wat kawan...campur2 laki pompuan lak tu..tabik lak kt prince..

gud luck ye prince, harap2 menang la ye..

Prince Halilintar said...

cik sakdi: alamak..xde eh..owhh..sbb cik sakdi yg tlg amik gambar tu..haha

cah: lupe saya nak bgtaw..abg polis kim salam kat cah..usik-mengusik kan hobi prince..hehe

nabilah: insyaallah..thanks ye nabilah wish kat prince..ade rezeki menang klu xde pun xpe..hehe

aliesha kirana said...

wah! bestlaaa entry prince! gudluck prince!

Prince Halilintar said...

dilla: prince biase2 je..berkawan dgn sume org ..yg penting kite ikhlas..
thanks 4 wish..cekodok dilla pon terbaek la..hehe

AK: time kaseh AK.. =)

HEROICzero said...

besar beza nya antar sekadar kawan, dan teman.

u seems found urs. congratz.

=)

Prince Halilintar said...

heroic: nampak gaya nye begitu lah..hehe

Qaseh dalia adelia said...

gud luck okeyh

Prince Halilintar said...

thanks qaseh...

nabilah_2908 said...

5 tahun...lama tu...

bila dpt kumpul semula...sure best kan.. ;)

good luck Prince..!! :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
LAUK MALAS

toyolkiut said...

betul tu prince..
punya kawan tbaik spt mereka, mmg wajar sangat la tabik kt depa..

btw, entry kontest terbaik, sure menang nye..

♕ Mr.IX ♂ said...

laki suar putih tu mcm kudung jer..hahha

Prince Halilintar said...

Nabilah: mesti la sonok..lame betul xjumpe diorg..

TK: thank a lot TK..insyaallah..hehe

Mr IX: kaki die angkat ke belakang tu..hehe

Cheritera Chenta said...

persahabatan sejati pasti akan kekal abadi!!

cayalah prince!!

nk 1 gak choki2.hikhik

aida4eva said...

friendship last forever!

tabikk! :)

http://aida4eva.blogspot.com

Prince Halilintar said...

chenta: betul tu..nak choki2 jugak?hehe

aida: tabik beb =) hehe

♥e'in♥ said...

wah... prince join contest g.. good luck ye.. :)

dya adriza said...

wah!! sangat sweet la prince.. moga kekal hingga ke akhirnya..

gud luck!

Prince Halilintar said...

e'in: thanks e'in...=)

dya: sweet?haha..insyaallah akan kekal sampai bile2.. =)

Fadzli Amir said...

Tabik la kat ko....sebab semenjak baca blog ko ni bermacam cerita yg aku dapat,...

Prince Halilintar said...

fadzli: yeke..saje nk share2 gan korang kan..boleh rapatkan siratulrahim..hehe..thanks bro =)

Anati Soki said...

heee.. anat tak nk tabik diorang.. anat nk tabik prince.. aiyay chief!!! hehehehe

Prince Halilintar said...

anat: owh, tabik prince eh!hahaha..mulai rini ari..anat dinaikkan pangkat sbg sarjan..hahaha=)

ghost writer said...

tapi adakala payah nak kekalkan geng bila sampai satu tahap kita dah punya urusan hidup sendiri...malah hanya mampu dikenang.

tapi tetap suka kalau mereka masih ada.

Prince Halilintar said...

ghost:kenang itu jga salah satu cara utk tidak melupakan mereka kan..hehe

intan abidin said...

tabikla prince semoga pershabat korang kekal sampai bila2...

good luck...

asliner said...

eh..
contest nie orang lain tak boleh join ke?

p/s: kite pun ade kawan baik lelaki..
adelah dalam 2 orang..
tapi mulut orang lain selalu mengosipkan kami bertige..
manusia..(-__-")

Nur Liyana said...

bestnyer kalau macam nie.............hehehhehheh

semoga terus berkawan!!!

zati embong said...

hahaha.intro yg sgt xleh blah.haha.

Prince Halilintar said...

kepada: intan, asliner, liyana dan zati..

thanks ye kerana komen..dan thanks jgk kepda yg wish..=)