[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, March 29, 2011

! C.A.H !

Entri Khas Buat Butterflies n Flowers...


Assalamualaikum warga blog...

Maaf entri prince kali ini disengajakan untuk update lewat supaya tuan blog Butterflies n Flowers a.k.a CAH tidak membacanya dahulu...

Petang ni kami ada jamuan perpisahan yang diraikan untuk CAH sempena pemergiannya ke tempat kerja  baru di UiTM Puncak Alam mulai bulan depan. Prince perkenalkan serba sedikit mengenai CAH ni yang merupakan antara kawan seperjabat paling rapat dengan prince. Ade juga yang mengatakan "kaunselor" prince di pejabat..

Nama sebenarnya adalah Puan Zainab Muhammad Jamil..mempunyai 3 princess yang comel-comel..salah seorang daripada mereka prince dah 'tempah' nak wat menantu..eh, menantu ke bini??hahaha:p

Penggemar warna hijau dan buah epal, suka membace novel-novel, suka window shopping, menyukai rama2 dan bunga serta mencintai kereta juga...

Jom tengok ape kejutan prince nak bagi kat die...


Hadiah ni khas buat Cah 
Bukan itu je, ada lagi yang prince ikhlas bersusah payah menyiapkan kad ucapan perpisahan untuknya..bukan kedekut nak beli kad yang jual kat kedai tapi lebih bermakna kalau prince sendiri yang buat...betul tak CAH?? tengok ni...


Mase tengah edit hampir2 terkantoi, tapi cah tak perasan kan..kan..

Sesuai dengan minat rama2 jadi prince letak tema rama2 pada kad..

Gambar kenangan dan kate2 keramat...hehe

Color of coz la green...

Ucapan dari rakan2 sekerja...


Amacam? okay tak..boley la kan..nak edit lebih-lebih tak sampai tahap tu lagi..maklum lah baru beginner...hehe..Kepada staf2 lain yang telah memberi ucapan di atas kad itu prince ucapkan terima kasih banyak2 kerana memberi kerjasama..tapi sori la eh, prince tiada hadiah pada ucapan yang terbaik di atas kad tu...haha 


                                    Zahirnya...
                                       Akan tiba saat berhijrah...
                                           Itulah ketentuanNya
                                             Namun...
                                                Andai punya waktu
                                                    Berjumpa kita kembali...


p/s: Semoga menempuh cabaran baru disana, dan rajin-rajinlah bertanya khabar dalam blog ataupun medium lain supaya ukhuwah yang terjalin kekal ke akhir hayat....peace with love :D (pinjam trademark Cah)

26 comments:

sizuka[Izzati] said...

kreatip jgak prince buat kad eh.hehe.

intan abidin said...

lawala prince buat kad tu...sangat kreatif...:)

nabilah_2908 said...

biasa lah kan...bertemu dan berpisah mmg lumrah kehidupan...

Cah dah dpt belum kad tu..? mesti dia rasa sebak....huhu.....sy lak yg terasa kt sini...hehe... :)



jom ke APA KATA HATI pulak ;
GELARAN

nona hidayah said...

sokong!!
bukan kedekut, tapi kalau buat sendiri lagi nmpk keikhlasan (:

Prince Halilintar said...

sizuka: klu kite wat ikhlas ape2 pun nmp cantik kan..hehe

intan: thanks intan.. =)

nabilah: kad dah dpt..hadiah belum lagi..haha

hidayah: betul..betukl..betul..ehehe

aliesha kirana said...

wah! kreatiff la princee! comel jek kad tu..ayat tu pun bestt!!! heheeh... mesti sedey kan...

YanaMIB said...

wahh ssh nk jmpe kwn yg appreciate nilai persahabatan mcm prince nih..hehe..smoga CAH jmpe kwn² baru yg best di tpt baru =)

toyolkiut said...

wah prince..
nak juga kad gitu..
hehe..

oooo..
br TK tau pasal kak cah tu..
ada jg btandang kt blog ia..

Dilla Ady said...

kalu dilla yg jadi cah..konpem meleleh air mata tau...terharunye..

bez ah dapat kawan cam prince nih..untung cah..

cantiknye kad tu..

Prince Halilintar said...

AK: tu la terasa gak kesunyian nya nanti..xboleh nak hua hua dah..ha ha..

yana: insyaallah, pasti die akan jumpe kawan yg lbh baik dari kami sbb die pun peramah orangnya..hehe

TK: boley la kenal lbh rapat gan die nanti..nak kad?he he he

dilla: kat tmpt dilla pun mesti ade ramai kawan baik dilla kan..prince ni pun biase je, org berbudi kite berbahasa..kite dah jadi kawan ape..hehe

shida mj said...

memang sgt cantik kad itu..teringin nak dapat kad yg cantik mcm itu, tapi takde sebab..keje sampai pencen kat sini..hehe

KUREKURE COMEL said...

hadiah ape dlm tu prince...ala...
nak tgk..hehehe....


wahhh....blh upah buat kad ni...hehehe...


hope lps ni ukhwah antara member still baik...walau berjauhan..
ceewaahh...hehehe...

apple hijau said...

sob sob... sedey giler... ha ha

kad itu sgt cantik dan sgt suka dan sangat2 menghargainya..

speechless dan rasa macam nak kuar airmata masa baca kata2 kt belakang kad tu.

owh...patutlah saya macam pernah nampak gambar tu...projek besar besaran rupanya...

kisah selanjutnya...jumpa sy di http://pu3ofmine.blogspot.com

Sham said...

nasib baik puan, kalau cik mesti lagi sedey kan...heee gurau jer...

♕ Mr.IX ♂ said...

sentimental value tu...hehe

Nabilah Atiqah said...

rjinnyer prince wt kad sniri...nk gak ar hdiah...hehehe

mie said...

rajin buat kad...
gue pandai bab ni..
ehehehee

ghost writer said...

tidak kurang hebatnya kekreatifan kamu Prince...

sure kak Cha pasti lebih hargainya.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Maaf saya lama tak ziarah kamu”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

]halamak mmg tangan ko kreatif betoiii

Bertemua dan berpisah
Adat manusia biasa
Hilang di mata tapi di hati tidak lupa
Berdoalah kita gar aman dan sentosa
Semoga dapat kita berjumpa di lain masa
Semoga dapat kita berjumpa di lain masa

bunga said...

kreatuf tu..haha..

Prince Halilintar said...

smj:tunggu pencen la dpt kad nanti..hahaa

mina: nk tgk tgu cah buka n update kat blog die nanti..hehe

cah: sgt ternanti2 entri dari cah itu..huhu

sham: eh?hahahaha

MrIX: betul..sgt bernilai..

N.Atiqah: ade mase terluang buat simple2 je..nk ke?suh kwn tlg buat..haha

mie: yup, aku taw ko mmg hbt dlm hal ni mie..

ghost.w: thanks dude =)

afzanizam: time kacih...hehe , ucapan yg best tu..

bunga: iye?thanks bunga =)

♥e'in♥ said...

sedeykan bile ade kwn nk pindah tmpt keje len..

Prince Halilintar said...

e'in: gembira dlm sedey sebenarnya..tapi asalkan die gembira disana prince pun gembira jugak..

Fadzli Amir said...

BAgus2...memang dari dulu lagi tak pernah beli kad...semua wat sendiri, kad raya pun...bukan kedekut macam prince kata, tapi lagi puas hati dan harap2 org hargai..

intan abidin said...

sama2...

atikNAOshi said...

wuahh! cantek kad tu!
so sweet~