[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, March 14, 2011

! Geng Lame Bertemu !

Menyaksikan Festival Nasyid Universiti (FENU 2011)...




Malam Sabtu lepas prince berjumpa kembali dengan rakan2 seperjuangan ketika di universiti satu ketika dulu yang bersama2 meminati dalam bidang nasyid. Sempena pertandingan nasyid peringkat ipt dijalankan di Dewan Agong Uitm, jadi kami mengambil peluang untuk bertemu rakan2 lama yang masing2 sudah bekerjaya dan sentiasa sibuk dan sukar untuk berjumpa disebabkan berjauhan antara satu sama lain. 



Tapi last2 minute ade ramai antara kami yang tak dapat datang kerana ade urusan yang lebih penting. Jadi, hanya kami berempat saje yang hadir untuk saksikan junior2 kami membuat persembahannya. Sebelum pertandingan dimulakan, kate2 ucapan dari tetamu jemputan iaitu pengacara tv9, Farrah Deeba.

Selepas pertandingan dirasmikan, peserta2 nasyid muncul untuk mempersembahkan alunan lagunya, dimulakan oleh Univesiti Malaysia Sabah diikuti Universiti Sains Islam Malaysia, Universiti Pertahanan Malaysia, UiTM dan seterusnya..prince tunjukkan beberapa gambar yang sempat prince tangkap menggunakan enset..
persembahan UMS
persembahan USIM
persembahan junior kami dari UiTM
persembahan dari UPM

dimeriahkan lagi oleh kump In-Team
Akhirnya, keputusan pertandingan yang dijuri oleh juri2 profesional dari tanah air diumumkan..Hadiah yang bakal dibaaw pulang ialah RM3000..banyak tue..

Dimenangi oleh ipt dari USIM...
komen prince: memang layak dinobatkan juara, kawalan suara yang mantap dan persembahan yang memikat hati penonton serta percussionist yang hebat2.  lagunya menarik dgn mencampurkan loghat kelantan, memang prince target kumpulan ni bakal juara. USIM juga menang kategori vokal dan persembahan terbaik.

Tempat Kedua dari UPM...
komen prince: yup, kekuatan dari segi vokal dan persembahan yang menghiburkan. satu ketika dulu,UPM adalah saingan sengit kami, mereka pernah menjuarai nasyid peringkat kebangsaan..

Tempat Ketiga dari UPNM...
komen prince: kumpulan ni agak berdisiplin dari segi vokal dan persembahannya..mungkin mereka ni abg2 tentera sudah biasa dgn disiplin yg tinggi..keistimewaaannya adalah suara vokalis nya yang sangat unik.

Tahniah prince ucapkan kepada yang menang..dan yang kurang bernasib baik jangan berputus asa. Saingan kali ini memang hebat2 dan mempunyai vokal dan percussionist yang hebat2..

Cuma satu yang prince amat kesalkan kerana sistem teknikal atau audio di dewan tersebut sangat tidak memuaskan mungkin kerana dewan tersebut masih baru lagi dan banyak yang perlu dipertingkatkan lagi..suara vokal lead dan harmoni tidak berapa jelas serta beberapa kali mic pengacara tidak berfungsi begitu juga ketika persembahan dari tuan rumah sendiri yang mengalami masalah teknikal dan mengambil mase yang lama untuk menunggu. Mungkin sepatutnya pertandingan ini dibuat di Dewan lain yang mempunyai PA sistem yang lebih bagus. Juri juga berasa kesal dengan sistem teknikal kerana mereka juga sukar untuk menilai suara peserta.

38 comments:

KUREKURE COMEL said...

tak rakam ke?alooo...kalau tak mesti blh dgr juara tu...huhuhu...



ehh...prince taknak nyanyi dlm blog ke...buat vid ke...blh mina vote...hahahaha....

Prince Halilintar said...

hahaha..mina nk dgr ke..tapi sayangnya.......prince pemalu orangnya..hahahahaha:p

nona hidayah said...

ommooo!!!
gaya komen dah macam gaya Ramli MS dlm mentor semalam la pulak. hahaha..

Prince Halilintar said...

nona: eh..xsampai tahap tu lagi..prince komen sopan santun lagi..hehe

sizuka[Izzati] said...

bestnya dapat tengok pertandingan nasyid.duduk sini dah lama tak dengar org nyanyi nasyid live.housemates duk nyanyi nasyid ade lah.kehkeh~

M a W a D D a H said...

mina nak dengar prince nyanyi?? wakakaka...confirm confirm xsedap...wahaha...jgn marah ye prince....:p

kim salam kat kawan prince yg hensem tu yer...:)

toyolkiut said...

best jg..
tringt TK zaman blaja2 dulu, pnh jg tngok psembahn2 cmni..
seronok jg..

HEROICzero said...

yang tv9 tu cantik.

keh3x =)

Prince Halilintar said...

izzati:hosemate ke izzati yg duk nyanyi tue..haha

adah: marah ni..hahaha..takut tak adah?? mmg la prince kalah dgn sore sedap adah tu..kwn prince sume ensem2..yg mane satu?ke prince yg ensem lebih..hahahaha:p

TK: prince dulu mmg aktif bernasyid..hehe

heroiczero: yg tu semestinya beb..ramai betul peminat die =)

dya adriza said...

haha sonok2! ex universiti saya tu mmg pakar bab nasyid nih. hehe

Prince Halilintar said...

dya: diorg sejak dari dulu mmg aktif..prince pon kenal beberapa org team tu..tapi rasenya byk ahli baru..

apple hijau said...

jgn kata peminat Prince di alam maya ni jer yg teringin nak dengar Prince menyanyi.. CAH yg 1 ofis ni pun teringin benor nak dengar suara merdu Prince tu... ha ha

Prince Halilintar said...

bukan tiap2 ari ke prince duk ckp gan cah..sob..sob..cah bakal pergi...wuaaaaaa :'(

aliesha kirana said...

wahhhhh bestnyeee prince! AK skeee nasyid! rasanya yg UPM tu, kwn AK kot vokalisnye. heheeheh.. suara die mmg sedap!

Prince Halilintar said...

AK: vokalis upm tu pun mmg sedap..tapi prince rase org baru..dulu mase prince org len jd vokalisnya..hehe

nukilanaffiza... said...

wah.tak sangka prince ni hebat org nya...walaupun senyap di opis...tapi diluar banyak pengalaman...bagus prince...saya pun minat bernasyid..tapi dgn iringan kompang la...hehehehe

ghost writer said...

prince join sekali ker dalam group nasyid atau hanya terlibat di belakang tabir...?

kalau join kira mantap jugak lar...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

dalam gambar berempat tu mana satu prince?

nabilah_2908 said...

biasa lah prince...bila habis belajar...nk jumpa balik dgn kawan2 mmg susah.. :)

wah...komen...ala2 juri profesional gitu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAM BERMACAM AYAM

Prince Halilintar said...

fandy: okla main kompang..boley masuk team percussion tue..

g.writer: mase zaman bljr dulu terlibat la..skrg dah bekerjaya hanya support junior2 jer..

cik betty: yang pakai t-shirt putih dan sweater kelabu tu..

nabilah: betul tu,nk jumpe selalu mmg ssh, tu pon ade ramai yg xdpt turun plak..komen suke2 jer..xlayak jd juri profsional..hehe

♥e'in♥ said...

minat nasyid ye..

cube amek e'in jadik pengacara mjls nie.. mesti sound sistem sedap je dgr.. :p

Prince Halilintar said...

e'in: oh ye ke..asal xbgtaw prince awal2..boley prince jemput e'in jd pengacara..nxt time prince jemput jgn xdtg plak..hahaha

hitam . putih ♥ izzatul said...

da agak da mesti org nilai menang punya ... hehe ...

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

tahniah pd yg menang..;)

U aku pun tmsukk..UMS..heee..tkperla, tk menang ..yg pting ada wakill(ayt sdpkn ht) ngeee..:P

Prince Halilintar said...

htmputih: anda silap..yg menyanyi tu kebanyakannya org kelantan..

aq: group UMS mmg best..xde luck je..smgt mereka krn dtg dr jauh..thumbs up!

Dilla Ady said...

ohh...da lame tak layan nasyid2 nih...sesekali dapat tgk camni, beznye..

Prince Halilintar said...

dilla:seronok jugak..lagi bez dpt jumpe kawan2 lame kan..

n@jwamz said...

wow!! mesti best giler...
i love nasyeed:)

Prince Halilintar said...

najzwam: mmg best..suke alunan lagunya tu.. =)

shida mj said...

bestkan dpt jumpa kawan yg sealiran minat..tapi sedey junior prince tak menang..diaorg tu kena belajar dgn prince & the gang ..baru sedap..takpun prince bole tolong sumbangkan lagu pada diaorg..nak dengar prince menyumbangkan lagu nasyid kat opis ni gak..smj, nukilanaffiza & kak sar bole jadi penyanyi latar..sempena pemergian cah meninggalkan kita..ha ha amacam?

p/s: sape kata prince tak bising kat opis, nukilanaffiza tersilap tafsir tu..hehe

Prince Halilintar said...

smj: diorg pun hebat jgk cuma agak gugup sikit..mungkin kurang pengalaman je kot.

kat ofis kite sume pandai menyanyi..boley je kite nyanyi ramai2 nanti..lagu perpisahan ini..haha

p/s: prince bising bila waktu yg sesuai je..haha

Nur Liyana said...

wah wah wah...komen dr prince...hahahah

macam ketua juri nmpak..bukan setakat komen peserta nasyid.....siap komen dewan2 sekali.hahhahhaha

hebat2!!!heheehe

aisah/azman said...

tahniah pada yang menang

Prince Halilintar said...

yana: sekadar suke2 jer tu..hehe

aisah/azman: yang kalah pun jgn putus asa..hehe

bunga said...

wah..bestnya..teringat kenangan zaman2 dahulu kala..

Prince Halilintar said...

bunga: prince pun same..betapa seronoknya..seronk ke??haha

hitam . putih ♥ izzatul said...

wekkk :P

but usim from nilai , right ?

mie said...

gambar je ke...
gue nak juga dengar kemerduan nasyid ni..
eheheee