[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, March 21, 2011

! Seksikah? !

Lelaki Seksi Sebab Pandai Masak...




Assalamualaikum warga blog semua...

Minggu lepas ni prince tak dapat nak online dan blogwalking disebabkan oleh masalah broadband dan laptop yang perlu di format..Jadi, jutaan maaf sekiranya tak sempat jejak ke blog korang semua..tapi, prince pastikan hari ni akan tinggalkan jejak di blog korang..so siap sedia dengan 'serangan' prince..

Berbalik pada topik di atas, surat khabar Berita Harian pada hari jumaat lepas ade artikel yang prince bace di ruangan Ratu mengatakan Lelaki seksi jika pandai memasak dan ini dibuktikan lagi dengan kajian yang dibuat membuktikan Lelaki memasak kerana rasa kacak atau mahu memikat wanita. 

Antara komen2 yang diberikan oleh orang ramai apabila diajukan soalan kajian berkenaan:

"Memang seksi.Saya sangat suka pada lelaki yg pandai masak Pandangan saya tugas memasak secara peribadi dipegang oleh wanita tapi sekarang lelaki juga lbh hebat di dapur dan tak heran jika lelaki yg bergelar chef di hotel. Daya kreativiti,  imaginasi, dan bakat semulajadi mereka membuatkan kelompok itu terlihat istimewa pada pandangan wanita." - Ida Shafinaz Nazri

"Memang seksi dan kacak sekali kerana suami saya masak tak pakai baju (dalam nada bergurau). Saya suka bila suami masuk ke dapur kerana selalunya sajian yg suami buat memang menjadi dan sedap" - Marina Mohamad

"Lelaki yg pandai masak satu bonus dalam sesebuah rumahtangga & setuju jika mereka digelar macho.Untungnya, tentulah isteri kerana at least membantu meringankan tgjawab isteri." - Norzazarina Omar

"Pada saya, lelaki pandai masak dan rajin ke dapur ini punya daya penarik dan kelebihan tersendiri berbanding lelaki lain. Ia menampilkan dia sebagai seorang yang berjiwa romantis. Sikap suami itu juga membolehkan isteri rase istimewa dan besar hati." - Nazleen Mohd Ghazali

Hmmm...mungkin benar kate kajian itu bila mengatakan lelaki yang rajin ke dapur itu seksi. Ape pula pendapat warga blog prince?? Meh share blogger lelaki dan perempuan mengenai Seksikah Lelaki Bila Pandai Memasak??


---( Tidak Seperti Dulu )---

36 comments:

aliesha kirana said...

sgt seksi! hahaha. entahlah prince. xdelah rasa seksi, tapi rasa terharu kot, kalu lelaki sudi masak utk perempuan. hehehe. lelaki memasak itu macho d mata AK. ahhaahah!

KUREKURE COMEL said...

huahuahua....mina tak suka kalau mat pegi dapur...


sbb mat suka membebel...kihkihkih..


tp kdg2 seronok gak...sbb mina blh goyang kaki...fuuuhhh...

seksi?omg....biasa je..hihihi..

Fadzli Amir said...

Kena tengok gak la...kalu lemak sana-sini berminyak...seksi ke...???hehehhe...( tak pernah rasa seksi pun bila masuk dapur memasak..)

nabilah_2908 said...

hrumm...jap nk bayang kan..? hehhee..

bagi sy...kalau lelaki yg msak tu badan berketul2 baru dikatakan seksi la kot..huhuhu.. :)

cuba tgk chef wan masak..seksi ke..? hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAIN MASAK-MASAK

apple hijau said...

seksi???

hahahhahaha...

selama big apple jd chef tak pernah pulak rasa dan tengok dia tu seksi ker...CAH yg tak perasan..:P

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

seksi????

bkn seksi la..tu la kmahiran yg llaki ada.. agpn jrg2 llaki nk msk..tp sgt2 tharu bila llaki nk msk utk kitaa..teheeee:))

YanaMIB said...

mmg best laki pandai masak..tp laki sy tu byk mende yg dia xmkn..rugi je anto dia pi dapur..haha..so utk situasi sy, laki seksi adlah laki yg pandai mengemas..cuba tgk urat² laki yg timbul time dia sapu sampah,mop lantai, alih² kan perabot..pehhh..cair yuuuu..auww~ =P

M a W a D D a H said...

seksi ker tgk laki masak?? xkot..ntah la....aku xde perasaan tgk laki masak...cuma rasa kagum jer...wahahaha...

kalau badan ketul2 xpakai baju, rasa la jugak seksinya...wakakaka



p/s: tunggu lar aku kawen nati tgk seksi ker tak...wahaha

bunga said...

hahah..xkira bunga jer nak masak..hahah..

cik sakdi said...

prince, memang saye suke lelaki yang pandai memasak coz nampak mcm ooohhhh xtergambar perasaan melihat lelaki masak.
*suke tengok abang sendiri masak. comel!

Prince Halilintar said...

AK: buka seksi tapi mahco eh..laki jepun suke masak kan..hehe

mina: mat bising sbb masakan mina sedap sangat kot...die jeles la tu..hehe

fadzli:hahaa..itu la..masuk dpur tuk isi perut yg sedang bebunyi je..pandai2 je kajian tu.

nabilah: hehee..nanti bukan meleleh air liur sbb masakan tapi sbb tgk org yg badan berketul2 tu..haha

cah: sgt seksi big apple tu..cah je xpasan..suruh die tunjuk sikit body die sure cah meleleh punye..huhu

aq: terharu eh..kene cari suami yg pandai masaklah camtu..

yana: owh..tang mengemas la keseksian laki2 terpancar eh..kene sampaikan kat future husband yana ni..haha

adah: nampakya kenelah suami tu kuat bersenam atau gi gym tiap2 ari klu kawin gan adah..haha

bunga: aik, xsuke ke klu laki nanti membantu tang masak2 ni??

cik sakdi: suke eh..nanti nk cari calon suruh hantar resume..nyatakan mesti pandai masak2..hahaha:p

Mek Norfa said...

yer lah kot..haha tapi yg pasti kalu laki masak memang sedap..yummy..

Prince Halilintar said...

norfa: sedap..mmg sedap..terutama klu prince yg masak..perasan sudah..hahaha:p

mie said...

gue nak pergi kelas masakan la..
nak belajar buat megi goreng..
heheeeee

Prince Halilintar said...

mie: jom2..jgn lupe call nanti..hahaha

::..daYa..:: said...

sangat seksi
suka laki pandai masak
hahahah

Prince Halilintar said...

daya: hehe =)

ghost writer said...

lihat semua komentator tuh rupanya datang dari kaum perempuan..hihi.

tentu lar mereka suka kalau lelaki pandai memasak sebab akan memudahkan kerja mereka apalagi kalau time datang malas nak masak,boleh saja harapkan suami..haha

Prince Halilintar said...

ghost: hmm..betul gak tu ghost writer..hehe

nukilanaffiza... said...

hmmm...seksi ek? saya ni memang pandai memasak prince...masakan negeri sembilan plak tu..masak lomak cili api...huh..podaih....

Prince Halilintar said...

tu den suka sgt tu...haha..sejuk je ati bini tu bila tgk engko masak lomak cili api..ehehe

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sukala lelaki pandai masak..tp my hubby tak reti masak..janji dulu ms baru kawen nk buatkan nasik goreng tp sampai sekarang x buat..tp adala sekali dia buatkan sambal halia masa sy mabuk pregnant..terharuuu..

Prince Halilintar said...

cik betty: die busy la tu agaknya..hehe

Anati Soki said...

anati soki pun suka lelaki yang reti memasak!!! hehehe.. 1. sure dah lelaki yg bertaraf chef and suka memasak nih jenis yg pemebrsih
2. hehehe.. kalau kawin suruh hubby je masakkan
3. boelh tlg anat kat dapur

Nabilah Atiqah said...

x tau le sksi ker x....hahaha...sbb jrng sgt tgk org laki msk...

Gen2Merah said...

ye ke lelaki seksi kalau memasak? terpaksa la belajar memasak di dapur ni untuk dapatkan title seksi tu.. hehehe

toyolkiut said...

seksi tang mana tu?
ayah TK pandai masak, tp mak TK xpnh nak mkn apa ayah masak..
TK je yg tolong makan..
hehe..
jd pendapat seksi tu mngkin krn x pakai baju kot..
hehehe..

Sham said...

i suka masak...so i ni kategori seksi gak la ye...hua hua...

HEROICzero said...

cis. x seksi rupa nya aku neh. keh3x

Prince Halilintar said...

anat: patut la suke...haha

nabilah: pasni kene tgk la org laki masak..pastu tgk seksi ke tak..hahahah:p

gen2merah: xtaw la..try la tgk klu tergoda je perempuan seksi la kot..hehe

TK: ramai gak org laki masak xpakai baju eh..best sgt ke..nak try la nanti..haha

sham: u mmg dah seksi..guru seksi kat sekolah..haha

heroiczero: seksi tang lain tu...huhu

asliner said...

seksi2..=)
wah..
kembang kempis hidung...
sebab prince kan pandai masak! ki3

♥e'in♥ said...

yeke seksi??? e'in nk try laa tgk.. ;p

Prince Halilintar said...

asliner: prince masak simple2 jer..xseksi pon cuma seksa sikit..haha


e'in: nanti e;in tgk bakal suami e'in masak taw..haha

hitam . putih ♥ izzatul said...

ayah hitam putih selalu x pkai bj kt umah .. x rse pape pun ... ha ha ha ..

pndai masak kriteria bonus kalau nak cari suami ...... heeee ...

Prince Halilintar said...

xseksi la tu badan die...haahaa

tapi isteri juga haruslah pandai memasak.. =)

♕ Mr.IX ♂ said...

takde la..anyway, lelaki masak pun untuk survivor gak....klu mengharap wanita masak memang kebulur la..katakan takde wanita, takkan nak g kedai kan...its for survival....

Salam Blogwalking dari terengganu blogger!! ^__^V
Latest Entry :
1.Tutorial tambah jumlah komen tipu-tipu..
2. Tutorial tambah background n border bawahh Footer Post
3. Tutorial tambah Blockquote dalam Blogger....