[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, March 1, 2011

! Kesian Pakcik !

Salah Machine pulak...


Assalamualaikum warga blog semua..

Semalam selepas waktu kerja prince singgah sekejap di stesen petronas berhampiran rumah prince..tapi bukan nak isi minyak pun sebenarnya. Tujuannya nak deposit duit. Mula2 niat di hati macam nak cancel bila tengok orang beratur panjang..tapi hati nak juga mendeposit duit mase itu juga. Prince pun pergila beratur di situ...

Kat situ ade 4 mesin, 2 deposit dan 2 Atm. Tapi satu mesin deposit tuk cek. Kalau ikutkan barisan memang panjang lagi orang yg beratur nak keluarkan duit dari yang beratur untuk memasukkan duit. Maklumlah akhir2 bulan ni... =)

Mase prince beratur tu, depan prince ade seorang pakcik dalam lingkungan 60-an jugak la kot..kesian jugak tengok pakcik ni. Selamat die di depan prince, so takde la prince rase bersalah sangat..Mase tu dah tak ramai orang yang beratur..kira prince ni orang terakhir la dalam barisan takde pula orang lain datang sambung beratur..

Bile tibe turn pakcik tu, die pun bawalah kuar kad atm dia nak cucuk..pastu prince tengok die cari tempat nak masukkan kad..dalam fikiran prince dah terlintas mungkin pakcik ni nak keluakan duit..sambil tu pakcik ni dah kebingungan, terus prince sapa pakcik tu dan bertanya kat die...betul jangkaan prince die nak keluarkan duit bukan nak masukkan duit..pakcik tu kate die mate tak berapa nampak sangat tulisan..kebetulan tulisan deposit tu pun dah xde kat mesin tu, so kalau org yang tak biase memang tak perasan.Kesian pulak tengok pakcik tu. prince tunjuk kat pakcik tu mesin atm kat sebelah. kemudian ade seorang kakak ni baik hati bagi turn pakcik tu tuk keluarkan duit dulu..harap2 pakcik ini jangan lupa password die sudah lah..Akhirnya, selamat juga pakcik ni bawa keluarkan duit die..erm..sambil jeling tu prince tengok banyak juga duit dia bawa keluar tu..Hati2 la bawa duit tu ye pakcik..

p/s: Hormat-menghormatilah antara yang tua dan muda..sekian.wassalam.

18 comments:

KUREKURE COMEL said...

prince...napa templete semua pic katak ek...xnmpk tulisan la...huhuhu

nukilanaffiza... said...

memang kalau nak diikutkan kelakar...tapi kita insan yang lemah kengkadang Allah sentiasa menguji insan yang lemah ini...Kita yang masih mampu membaca dan melihat dengan jelas kena bantu org2 yang ada kekurangan mcm pakcik tu...kesian pakcik tu...

apple hijau said...

macam tu la menantu...

e eh tetiba plaks..

menantu en azhar...
(baca sampai abis) miahahahaha..

aliesha kirana said...

byknye katak kt blog prince ni.. hihihih.. ciannye pakcik tu kn.. naseb bek dpt gak die kuarkan duit..huhu~

Prince Halilintar said...

mina: alamak dtg balik katak tue..penin2 pale prince cam gini!

fendi: betul2..stuju sgt tu..

cah: ok mlm ni jgk prince dtg pinang 3princess cah tu eh..hahaha

AK: katak ni kaco betul la..kat komputer prince xnmpk lak katak tu..adeh..

shida mj said...

mesti pakcik tu berkenan dengan prince, seorang pemuda yang baik hati dan suka tolong orang (tolong promote nih)..hehe.

setakat ini belum nampak katak agi..klu nampak t smj bagitau.

Prince Halilintar said...

tu la prince gah penin tu smj..ade yg nampak ade yg xnmpk..menyusahkan betul imageshack problem ni..

nabilah_2908 said...

bagus la prince ni...bawa contoh yg baik...kekalkan yupp.. :)

Prince...sy rasa....Prince kena tukar layout blog ni...


jom ke APA KATA HATI pulak,
AIR OH AIR

sizuka[Izzati] said...

alhamdulillah masih ada orang yang bertimbangrasa macam prince dgn kakak tuh dalam dunia nih.

p/s: mane katak?tak nampak katak pun.nak tengok katak jugak :P

dya adriza said...

baiknya prince.. boleh buat suami nih.. ops! eheheh just kidding. teruskan buat baik mcm tu k

toyolkiut said...

tu la kn..
kdang2 TK pun konfius jg..
tp slalunya TK wat deposit, kuar jarang2 la..
klau nk kuar jg, TK lbh suka gi bank..

Prince Halilintar said...

nabilah: aha, option terakhir sekali yg tinggal mmg kene tkr layout..

izzati: katak tu myusahkan jer..baik jgn tgk nnt mimpi katak lak..haha

dya: insyaallah..same2 lah kite lakukan..

TK:prince malas g bank sbb kdg2 ramai sgt org..hehe

M a W a D D a H said...

cri gak katak kat sini...xjumpa pun...hehe...

alhamdulillah, ada lagi org berhati mulia...bukan apa, ade je org wat derk jer kalau ade situasi camtu...

KUREKURE COMEL said...

alolo...sgt kesian..nsib baik la jumpa prince...

kalau jumpe perompak...abis la pakcik tu...huhuhu

Farhan Zulhusmi said...

alhamdulillah...nasib baek ada kamu....heheheh......
saya nak ajak kamu masuk contest ini....silakan ye......
saya dah tag kamu..............

Farhan Zulhusmi said...

lupa.....contest ini nak support blogger ye....thanz........

Prince Halilintar said...

adah: kdg2 ade kdg tak de katak tu...

mina: tpi kne la sentiasa hati2 selalu..slmt time tu ramai org kan..

farhan: insyaAllah farhan..akan prince terjah blog farham nanti

mie said...

bagus2..
misteri pula tengok pic tu..
eheheee