[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, March 22, 2011

! SIZUKA's First GiveAway :) !

GA from New Zealand...


Assalamualaikum warga blog...

Ini kali pertama prince nak wat GA luar dari Malaysia yang datang khas dari Auckland, N.Z. Kalau berminat nak join boleh la klik kat sini. untuk lihat terma syarat penyertaan dan hadiahnya. 

Prince hanya nak wat review mengenai blog dan tuan blog ini:


1. Saspens - Tuan punya blog ini dikenali sebagai Sizuka (kawan Nobita ni) memang sangat saspens. Mane tak wat orang saspen asyik kate nak wat announcement beberapa kali dah dalam entri2 die sebelum ni tapi tak keluar2 jugak announcement tu...sampai prince tertunggu2 pengumuman ape la die nak wat sebenarnya..tak caye korang klik sini sampai nama PrinceHalilintar pun naik dalam entri die..hehe


2. Ibu - Izzati (nama utk mengaburi pihak lawan) ni juga seorg ibu. Ibu? umo pun baru 22..Hah, korang nak taw sebenarnya Sizuka ni dah mempunyai 2 baby boys dan  1 baby gurl, rasenya ade satu lagi baby tapi xdpt dikenal pasti jantinanya...nak tgk gambar die..boley3x (jap nak gi cilok gambar kat blog die ) 

Her 1st daughter - baby pink
Her 2nd son - little baby
Her 3rd son - orange polaroid baby
Next baby (Gender not sure) - Black Slim Evil
3. Zoom - Dengan adanya bayi-bayi sedunia Izzati ni sure lah akan zoom gambar2 kemane saje dia pergi..kebanyakkan gambar yang di ambil sangat menarik dan kelakar..so xheran lah sizuka ni seorang photoshoooooot...jom tgk gambar2 yg die shooot:

suke pic ni..
smart la pic ni..
5 budak hitam..heee

4. Unik - Nak taw sebab nya...prince selalu jumpa ayat2 unik dalam entri die antaranya manusia2 hijau (hulk mungkin), lutut bergemertak (apekah?), espadacelomonalesketambola (ketam gah men bola kot), mencicit-cicitmerambang, sekali sekala terkeluar jugak words ganasnya tu contoh pelempang malaya, tumbuk kang, rendam kepala dlm sinki, tampar kang...secara tak langsung prince rase kelakar untuk bace entrinya..

5. Kreatif - Seorang yg kreatif dari segi menghasilkan kartunis nya...jom prince tunjuk gambar kartun yg die lukis seperti di bawah tu..ke'kreatif'an nya menonjol bila tak ade sorang pun yg dpt memahami lukisan yang die cuba lukis dan ceritakan kat entri ini dan ini..





6. Awesome - apsal awesome??? mungkin sebab sizuka ni suke menonton perlawanan Rugby kat stadium plak tu..walaupon assignment banyak pun masih sempat lagi nk menonton Rugby sukan paling famous kat N.Z.  tapi kalau dah bersorak kalah Hasbullah Awang (pengulas bola sepak) satu lagi semua terms die taw haka, 'Ka Mate', scrum, dll... walaupon scary kate sizuka sebab tengok darah hidung, lutut, dan paling teruk boley mati klu kene hempap tapi sizuka ni still gemar jugak dengan Rugby.

oppps tak habis lagi... kene lengkapkan slogan ni pulak :

"saya suka blog sizuka-world-of-life kerana.... ianya S.I.Z.U.K.A"
(rujuk balik maksud SIZUKA seperti diatas)

p/s: alamak tengok kat draft banyak tag yang dibuat dah expired,,so sorry sgt sbb last weekend prince xdpt online klu tak banyak boleh post entri yang kene tag...

---( Dalam Ruang & Waktu )---

31 comments:

YanaMIB said...

phew gud luck..eh yana pn slalu prasan GA/contest save kt draft dh expired..haha..sabo je lerr =)

M a W a D D a H said...

ehemmmmm!!!...

prince nie..skrg ni asyik join GA jer..takper2 adah sokong!!! yeahhh...

bukan apa..kalu menang, macam biasa hadiah kongsi2...wakakakaka...

mcm xbiasa lak kan...:p

KUREKURE COMEL said...

hahaha....sama dgn adah jgk....
mcm biasa la...kite geng kan...


hadiah hari tu..syap je kan....
xmua kawan la mcm ni.....hahaha...

sizuka[Izzati] said...

huahuahuahua.nice super nice.hahaha.part words tuh xleh blah.by the way good luck prince~!

Prince Halilintar said...

yana: tu la kdg2 lupe nk sambung yg kite dah draft tu..tgk2 expired dah..

adah: eceh..ye la tu..pastu menolak kan..

mina: geng? gengster ke kite mina?haha..salahkan adah ritu..die yg bersalah klu tak mina ley paww die...haha (adah dtg..larikkk)

sizuka: thanks izzati..owords tu yg funny tu..haha

aliesha kirana said...

wah!! bestnyaaa entry prince ni. leh buat blog review la. haahah. good luck eh prince! rase cm ada harapan nk menang jek! heheeheheh~

nabilah_2908 said...

wah...Cik Sizuka ni minat ambil gambar ye..bnyk betul kamera dia.. :)

btw....good luck Prince..!! :)

psst..sama lah kita...contst..GA bnyk dah expired terperuk kt kotak draft.. heheh.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PENDRIVE

apple hijau said...

pheeeewwit!!! dasat betul Prince sekarang ni..

go go chaiyok!

kalau menang bagi kt CAH tanda kenangan..ahaks!

Prince Halilintar said...

AK:mmg syaratnya kene review blog tu ak..hehe..thanks ye =)

nabilah: suke sgt amik gambar..prince yg dah expired tu terpaksalah delete je.. :(

cah: boley2 wat kenangan terakhir..sob..sob..

cik sakdi said...

abang prince, hadiah share ye...
*kenyit2 mate. HAHHAHA

toyolkiut said...

wah..
sahih menang ni..
great!!

zati embong said...

haha!jat suka no 5.boleh eh lukis tapi xde sape faham?haha

Prince Halilintar said...

cik sakdi: haha..baiknye bodek..i like.. =)

TK: insyaAllah..prince wat sekadar suke2 je tapi klu ade rezeki menang alhamdulillah =)

zati: prince siyes try memahami lukisan tu tapi xpaham jgk..sedih sizuka tu..hahaa =)

Gen2Merah said...

wah, semoga berjaya bro. Jarang2 dah ikut Giveaway ni. ada yang tag pun mesti tak sempat nak siapkan.. hehe

syaiza - chan said...

WAHH...!! rajin nye prince nk buat GA dr oversea,..huhu...btw good luck yeahh prince..smnga prince mng GA tuh.wink3

Prince Halilintar said...

GEN2MERAH: busy sgt la tu bro..hehe

ceja: hai ceja..lame xjejak sini..thanks ya..gud luck tuk ceja gak..smoga dpt result spm cemerlang..

aleen aiden said...

omaigod..die gile camera ye...jeles.hu3

♥e'in♥ said...

good luck prince..

Mek Norfa said...

gud luck prince

Farhan Zulhusmi said...

good luck...
yg pasti luck...(nama pon gud luck)..hahahaa

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

gud luck ya prince..nak g jengan blog sizuka lah..mcm menarik jer dr gaya penceritaan prince tu..

Prince Halilintar said...

thanks pada semua yg wish.. =)

M a W a D D a H said...

bukan menolak, tapi malu...shy shy cat...

Anonymous said...

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your
point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your
blog when you could be giving us something informative to read?


Stop by my page tłUmaczenia angielski

Anonymous said...

Fantastic goods from you, man. I have understand уouг stuff previоus to anԁ you are just too
fantastic. I actuаlly like ωhat you've acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is really a terrific web site.

my web-site - Www.Vteme.in

Anonymous said...

I lοve it ωhen peοрle get togetheг аnd shаre viеws.
Greаt site, continue the good ωork!

My blοg post :: baterie do laptopów

Anonymous said...

fantаstiс ρut up, ѵery infoгmаtіve.
I wonder why the oppositе specialіstѕ of this sесtoг ԁon't notice this. You must proceed your writing. I am confident, you have a huge readers' base already!



My ρage - tasmy led wrocław

Anonymous said...

Spοt οn ωith this write-up, I honеstly feel this web
ѕite neeԁs a grеat deal moгe attention.
І'll probably be returning to see more, thanks for the info!

Check out my blog - http://www.pressace.com/How-To-Find-Usable-Led-Lighting-For-Your-Own-Home.htm

Anonymous said...

It's a shame you don't have a donate button! I'd most certainly donate to this excellent blog! I suppose for now i'll settle
for bοokmarκing and adding yοur RЅS
fеed to my Googlе account. I look forward to brand new updatеs and will shaгe thіs website with mу Facebook gгoup.

Chat ѕоon!

my weblog imprezy Firmowe wrocław

Anonymous said...

I’m nοt that much of а online гeaԁer tο be honest but yоur sites гeally
nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back in the future. Many thanks

Also visit my page :: http://www.www.radabg.com/url/djgalix.pl/

Anonymous said...

hello there аnԁ thank you fοr yоur іnformatіon – I have certainlу picked uρ аnything neω from
гight here. I diԁ hοwever еxpertise some techniсаl points uѕing this
site, as I experienced to relоаd thе ωеbsіte a
lot of times previous to I сοuld get it to load cоrrеctly.
I had been ωondering іf your web hosting is OK?
Not that I'm complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon.

My web blog: Dell Latitude D430 Laptop Features And Things