[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, March 28, 2011

! U & I Berdrama Rupanya !

Jalan-Jalan Hari Minggu...

Assalamualaikum warga blog, kita bertemu kembali....

Macam mane weekend korang? Pagi-pagi semalam prince ke pasar karat di Seksyen 13 dekat dengan Stadium Shah Alam tu..macam biase lah berjimba saje lebih tak banyak barang pun beli..seronok bila tengok gelagat orang ramai membeli-belah. 

Tapi yang sedihnya dalam kesibukan mereka membeli belah, anak mereka diabaikan sehingga keciciran dan menangis-nangis mencari ibubapanya..kesian prince tengok budak itu, selamat ade khemah urus setia jadi budak itu pun dihantar kesana oleh kami..selepas banyak kali wat pengumuman barulah muncul ibubapa budak itu..datang dengan keadaan kelam kabut dan gelisah...selepas 10 minit budak itu diberi kepada ibuabapanya, muncul kanak-kanak lain pulak yang kehilangan ibubapanya..tapi kali ni kesedaran ibubapanya dengan pantas tak sempat la budak itu menangis teresak2...

Selepas membeli beberapa barang, singgah la ke tempat makan untuk mengisi perut...nampak pula kambing bakar..perrrghh..sedap beb..tapi yang malasnya nak beratur..ramai sangat..tapi kempunan punya pasal sanggup la..prince sempat beli sate kambing je..


Jalan-jalan, kemudian ternampak pulak orang ramai berkumpul...rupa-rupanya U & I sedang berdrama...patutlah kanak2 ramai...



Mesti korang kenal kan..ape lagi budak2 paling suke nak bergambar..kalau prince yang bergambar nanti ade pulak orang yang tak puas  ati kan..bukannya ape takut diorang tak puas ati prince lagi comel dari upin dan ipin tu je..hahahaha:p Tapi malangnya diorang pakse prince jadi photographer diorang pulak..ingatkan panggil nak tangkap gambar dengan prince..ha ha hampeh !!



p/s: selamat prince tak jumpe dengan bos kat sini..mustahil die pergi tempat macam ni kan..ha ha ha

37 comments:

Mek Norfa said...

upin ipin betul3.. masa kecik2 dulu mek pun penah terkehilangan mak ayah sbb kusyuk duk tgk barang kemas..haha last2 pergi kaunter dj serah diri cakap xjumpa mak ayah..

Fadzli Amir said...

Tu yg agak susah kalu nak shopping bawak anak2 ( anak pulak 3 org hero yg tak tau takut langsung )

nona hidayah said...

eh, kambing bakar ke tuh? sekali tgk gambar mcm ikan pari bakar..huhu

KUREKURE COMEL said...

tgu tgh hari ye nak tgk pic...
kat opis pic tidak dibenarkan..citt..

sizuka[Izzati] said...

hahaha.mintak sain upin ipin tak?:P

M a W a D D a H said...

prince comel ker??? konpius lar...hahahaha...

pernah gi skali hari tu...baru jer, xsampai sebulan...syok tgk org jual n beli..macam2 ada...

baru nk wat entry pasal nie, tp prince lagi pantas...cehh...

toyolkiut said...

hahaaha..
prince..

oh, budak botak tu mmg kiut..
klau TK jumpe pun mesti nk bgambar dngan depa..

errkk..
kambing bakar?
sedap tu..

kiwi said...

hehe..kt pesta konvo utm ni pn ad upin ipin gk..ngn semut hijau ^^

Prince Halilintar said...

mek: serah diri?dah macam penjenayah pulak mek ni..klakar la..haha..pasni klu hlg jgn lupe serah diri lagi..hehe

fadzli: alamak..mmg sukar utk di handle tu..kene pkai tali la ikat diorg jgn kasi main jauh2..haha

hidayah: camen ley nmpk ikan pari lak tu..ni mesti idam ikan pari..kehkehkeh

mina: alahai xdpt mina tgk pic kiut2 prince tu..haha..tghari nnt xkuar dgn mat ke?

sizuka: err..diorg yg minta sign kat prince..kikikiki

adah: cett..cube utk meragui 'kecomelan' prince ar tu..haha

adah lambat sgt la..dah la gi xajak..hehe:p

TK: dah taw..ingat nk kate prince comey..hehe, sedappp kambing bakar..yummy!

kiwi: owh diorg ade kat sane jgk eh..ish2 merata2 upin dan ipin ni pergi, xreti nak duk diam2..

aliesha kirana said...

ish3, nak bershopping sakan pun jgnlah sampai lupakan anak kn prince? heheeh. mcm2 prangai manusia ni bila dh rambang mata.

Upin n Ipin comel! tapi malu nk tgkp gmbo ngan mereka. haahah!

Prince Halilintar said...

AK: prince mule2 malu gak..tgk tepi je..pastu prince menjadi suruhan org utk amik gambar yg dah beratur menunggu giliran mereka..supaya xmenghampakan 'peminat2' prince..tolong je la amikkan pic diorg..ehehe

YanaMIB said...

psl mlm kt stadium ni besar kn..pernah pi skali je tu pn ms bln pose..rambang mata tgk makanan yg dorg jual..hehe~ =P

Prince Halilintar said...

tempat die mmg besar dan luas..berpeluh jgk klu nk jalan ke semua gerai..hehe

Qaseh dalia adelia said...

ingatkan u dan i ape tadi .. hehe upin dan ipin

Prince Halilintar said...

qaseh: hehe..saje je kasi gempak sikit..sori le klu ingat lain.. =)

nabilah_2908 said...

oh...U&I tu..Upin & Ipin rupanya.. ;)

sbb tu org skrg suka ikat anak dia...pad akita mmg nmpk zalim...tp tuk elekkan anak tu hilang...biasa la budak2...bukan reti dok diam... :)

KUREKURE COMEL said...

mina pulang ke rumah la....
tak sbr nak tgk...

comel ek...hehehe...



p/s:kemain lg ye...nnti mina close table..kahkahkah

nukilanaffiza... said...

hmmm...prince..nanti leh lepak kat kedai U&I kat belakang Tesco Extra..makanan dia best tau...terutama air dia...pergh...nak g makan la...heheheh

♥e'in♥ said...

wah.. upin ipin.. comel je..

cik sakdi said...

prince,, mane tau rupenye boss tu yang pakai maskot upin ipin tu.. HAHA

bunga said...

susah..tapi lau kita berjaga2 seronok bawak budak2 ni..hehehe..

xdapat tengok gamabr cz line mmg slow..

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

eh..upinnnnnnnn.....rindu dgn les copaq..huhuhu..

bestla prince, dpt jln2..aq ne just hadap lapy 24jm bt repot fyp..adoh! =_="

madammondoq said...

salam..

nice blog..
nak tahu tak Melaka vs Neraka??
Salam singgah ke blog saya..

TQ

HEROICzero said...

haa ape lagi. cepuk la kepala besar dia. hehehe.

apple hijau said...

Prince bukan takat lebih comel dari Upin Ipin tu tapi lebih hensem, lebih perkasa lebih manis lah dari diorg tuh...hi hi hi

Prince Halilintar said...

nabilah: aha..betul tu..klu bdk tu xlari sini sana senang nk jaga kan..

mina: dah bis waktu keje ke? close table? xde2, kenny rogers okay!hahaha

fandy: xyah g jauh2 kat blkg jakel tu pon ade kedai die..hehe

e'in: prince pun comey gak..hahahaa:p

cik sakdi:amboi..sampai ke situ cik sakdi ni siasat..tapi betul jgk..hhahaa

bunga: jgn lepas tgn anak tu klu boley...betul tak?

aq:fyp tu lagi penting..time prince dulu pun xcukup tido nk settlekan fyp..hehe

madammondoq: insyaAllah, prince singgah nanti..

heroic: betul gak tu..tapi die tinggi sgt la..hehe

cah: macam ade ulat disebalik apple je kate2 cah tu..nak kenny rogers la tu..:p

♕ Mr.IX ♂ said...

at least dpt pegang kamera...haha!

Prince Halilintar said...

Mr IX: klu dpt kamera dan enset tu lagi bagus..ahaha

Dilla Ady said...

ooo..upin ipin rupenye..

slalu kalu ramai2 kt pasar camni, slalu sgt tersalah pegang tangan abah..ingatkan abah, rupenye ntah sape ntah..huhuhu..tp dulu la mase kecik2...skang besau nih duk pegang tangan anak pulak la..hihihi

Prince Halilintar said...

dilla: jgn tersalah pegang tangan laki orang sudah la..nanti kene kejar pulak..hahaha

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

takut pulak tgk kambing tu terpanggang cenggitu..

nasiblah i dpt bergambar dgn upin ipin haritu kan..takdalah i jeles..hehe

Nabilah Atiqah said...

hahaha...crtain prents klau dh jmpa tmpt shppng,ank2 sume dh trtnggl kt blkng.....:)

Prince Halilintar said...

cik betty: tu la prince pun perasan kat entri cik betty ritu..hehe

N.Atiqah: tu la..nanti dah ade ank jgn wat camtu lak..hehe

Gen2Merah said...

lucu plak tengok gelagat kanak2 yang terpisah dengan ibu bapanya di tempat orang ramai.. hehe. perhatikan anak2 dan adik2 kita betul2 ya.. kanak2 ni terlalu aktif. tiba2 ja berlari tempat lain..

Prince Halilintar said...

betul tu gen2merah... =)

::..daYa..:: said...

Salam

Memang mengelabah kalau anak hilang
sepupu Daya hilang pun kecoh 1 rumah..

comel U&I nie
minat gak dorang :))

Nur Liyana said...

hahaha...comel kan?betul betul betul..
haahha

teringin nk jumpa budak yg real versi upin ipin..mesti kiut kan? hahah...