[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, March 4, 2011

! Vroom..Vroom.. !

Pulang ke Desa...


Assalamualaikum dan salam bahagia warga blog..

Alhamdullilah dapat sekali lagi kita bertemu di hari Jumaat yang mulia ni..prince hari ini rase senang hati sangat sebab malam ni prince akan bertolak pulang ke kampung tercinta bertemu family di sana. Dah sebulan tak balik kampung ni..padahal cuti raya cina ritu baru balik je..

Kali ni, ada kenduri di rumah prince..hah? kenduri prince? yup..tepat sangkaan kerana meneka tidak..mase prince belum tibe lagi..ha ha..Ok la sebenarnya ade kenduri cukur jambul untuk anak buah prince a.k.a anak kedua kakak prince iaitu Husyairi. Ini lah dia:


Sekarang mungkin dah semakin debab lagi rasenya. Semalam anak buah prince, irshad call prince tanye jadi ke balik kampong walaupon prince tak paham ape yang dia cakapkan, selamat la mamanya menjadi penterjemahnya..Ini irshad ketika umur nak masuk setahun:

Prince balik ke kampung bersama adik prince yang belajar kat politeknik Melaka. Selamat tak perlu amik adik prince kat melaka sebab die tumpang kawan dia balik ke shah alam hari ni. Jimat mase disitu. Malas pulak rase nak patah balik ke utara nanti. 

Kepada rakan2 prince yang pulang ke kampung juga berhati2 lah di jalan raya dan selamat pulang kembali. Bagi yang beragama Islam disarankan bacalah doa sebelum memulakan perjalanan supaya  lebih diredhaiNya.


سُبْحانَ الَّذِي سَخَّرَ لَنَا هَذَا وَمَا كُنَّا لَهُ مُقْرِنِينَ
                                        وَإِنَّا إِلَى رَبِّنَا لَمُنقَلِبُونَ
Maha Suci Tuhan yang telah memudahkan kenderaan ini untuk kami, sedang kami sebelum itu tidak terdaya menguasainya. Dan sesungguhnya kepada Tuhan kamilah, kami akan kembali”(Az-Zukhruf : 13-14)

p/s: Tapi sebelum balik kampung sempat lagi join senamrobik yang dianjurkan oleh ofis prince kul 5.30pm nanti supaya dapat kuatkan otot2 kembali..Sepatutnya minggu lepas tetapi terpaksa di cancel pula sebab hujan. 

27 comments:

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

kg d mna??

bestla plg kg.. wah, jgn lupa kirim mknn p cni ya princee.. mknn knduri cukur jmbull..heheh ^^

aliesha kirana said...

owh. selamat pulang bercuti prince! smoga selamat pergi dan balik. hehehe. comeynyaaaa dua budak debab tu! geram3..

M a W a D D a H said...

hati2 ya prince balik ke kg..jangan malas2...

p/s: prince masuk top 20 yang teka tajuk drama tuh...tahniah prince...jangan lupa, hadiah tu kongsi2 ea...kalu menang...hikhikhik

kiwi said...

kiutnye..hehe..
sronoknye..jlez..kiwi lme x blik kg..huhu

sizuka[Izzati] said...

comel comel comel.oh syoknya dapat makan makanan kenduri.nak balik~!

KUREKURE COMEL said...

comel nye anak buah prince..
bulat...hihihi...


hati hati blik kg ye....
kalau ngantuk...sila berhenti dulu...okeyyy...hehehehe

♥e'in♥ said...

semoga slmt sampai kg.. ;p

btw, cukur jambul ank prince bile?? ;p

Sham said...

kim salam kat orang kampung yo...

shida mj said...

balik kpg oh,oh,oh balik kpg..hati girang..lalalala
perjalanan jauh tak kurasa...hahaha
teringat kat lagu arwah sudirman plak.nostalgia tu..

prince senamrobik t, buat ala kadar je, takut nanti bukan otot jadi kuat tapi otot jadi longgar pulak..

Prince Halilintar said...

Aq: kat Perak.. jemput le dtg..hehe

Ak: thanks AK. i'Allah selamat kedua2nya. ye,mereka mmg debab..haha

adah: time kasih adah..ok.kene rajin2!haha

p/s: thanks again. adah bgtaw baru prince taw..tapi belum final lagi..hehe

kiwi: lame xblk? ape lagi jom la balik kg..huhu

izzati: sape comey?prince ke?hahaha

mina: thanks mina..doakan princ slmt sampai..klu ngantuk, kite minum dulu..hehe

e'in:thanks. esok cukur jambulnya..sbb tu mlm ni nak balik kg..hehe

Prince Halilintar said...

sham: i'Allah..ramai sgt tu satu kg nk sampaikan salamnya..heehee

smj:tu lagu cm nk balik raya je smj..haha..ok2 prince ikut smj je xikut tutor tu..haha

apple hijau said...

Pak Ngah, kirim salam kat Mak Ngah ye..ha ha :p

p/s:gigitkan budak debab tu utk sy..hihi

nabilah_2908 said...

wah,,,bestnya..kiraim salam pada anak buah prince yg comel2 tu yer.. :)

moga selamat pergi n selamat balik.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
FREE VS BUSY

Prince Halilintar said...

cah:Pak Ngah nye belum kawin lagi..Mak Long ade..nanti sy sampaikan salam ye..hehe

klu dah abis makanan nanti baru prince tlg gigitkan tuk cah ye..haha

Prince Halilintar said...

nabilah: thanks nabilah..i'Allah prince akan berhati2 di jln raya..

princess laila said...

waa.besnyer balik kg!!

jeles~

hve a nice oliday prince :)

Prince Halilintar said...

thanks laila...jeles ke? hehe

toyolkiut said...

wah..
balik kg prince..
best tu..
TK dh lama x balik..
huhu..

Nabilah Atiqah said...

waaa...besnyer ade ank buah....ble le nk dpt ank buah nie????hurmmm(abg pown still bljr g)...hehehe

asliner said...

busynya dia..
rajin sungguh balik rumah-walaupun sebenarnya memang patut balik! hehe

kite yang dekat pun masih tak berkesempatan balik rumah..huhu

p/s: kirim salam pada husyairi..hehe

ghost writer said...

seronok dapat tengok anak buah membesar kan...itulah peluang yang aku takde..

hitam . putih ♥ izzatul said...

tak sabar nk bace entri yg seterusnya ....

pak ngah :P

hati2 di jalan rye okeh :)

princess laila said...

jeles2! nak balik umah gak! haha~

waa.da btukar wajah da blog dy :)

mie said...

wah!!!
best tu..
gue rasa macam nak cubit saja pipi tu..
heheheee

Prince Halilintar said...

TK: balik la kg nanti..hehe

nabilah atiqah: kawin je cpt pastu dpt ank sendiri..insyaAllah..hehe

asliner: balik ni pon prince ade kenduri kat kg..

ghost writer: xpe mgkn pasni dpt tgk ank sendiri plak..hehe

hitamputih: nantikan kemunculan entri seterusnya...byk kejutan menanti..haha

laila: klu jeles cuti t blik le ke kg..baru je tukar wajah ni slps serangan katak..haha

mie: cubit jer..jgn xcubit klu ade peluang le..hahaha

syaiza - chan said...

WAhhh..!! prince dah tukar layout blog larr..hehe...

best nye prince dpt blik kg... :P

Prince Halilintar said...

ceja: terpaksa tukar la ceja..ade problem kat bground tu..best balik kg..hehe