[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, March 24, 2011

! Model Pertamaku !

Butterfly...

Assalamualaikum dan salam sejahtera warga blog prince..

Apekah tibe-tibe model pertamaku adalah butterfly ni..??okay, sebenarnya saje nak bagitaw korang ni bukannya cite pasal butterfly tetapi prince nak ungkit kembali kisah satu mase dahulu ketika pertama kali prince menggunakan handphone. First time pakai handphone ketika lepas form 5 iaitu dah lepas exam SPM. Prince start keje part time semata-mata nak cari duit untuk beli handpone. 

Mane taknya kawan-kawan lain dah ade yang minta no telepone tapi ketika tu prince masih tak ade handpone sendiri..sedih beb..last2 prince bagi no telefon rumah saje..hehe, so, boleh la diorg cakap gan mak bapak prince kalau prince tak de..haha

Hasil gaji pertama sebagai jurujual akhirnya impian tercapai dengan pilihan di hati untuk memiliki handpone yang diingini iaitu handpone Nokia 8250 (Butterfly). Pernah tengok tak? macam kat bawah ni..

Time ni boley la berbangga sikit..time dulu sape yang ade handset kire hebat la..sebab mase tu handset mahal kot..rasenya time prince beli ni yang ori punye dalam RM500 lebih jugak la..time ni takdenya la lagi bluetooth paling cikai pon hanya boleh infrared..yan letak telefon dekat2 pastu transfer file..

Tapi, yang bagusnya handset cam ni ialah tahan lasak..berpuluh2 kali jatuh pun tak rosak2..i like..tapi handset sekarang ni kene hati2 sikit klu jatuh je ade la tak boleh function nanti..beli ribu2 pulak tu kan..so kene la lebih hati2..

Inilah handset paling lame prince pakai sejak membelinya..dan pilihan prince sejak dulu adalah Nokia..tak tahulah kenapa minat gan Nokia ni sangat..mungkin sebab family prince pon pakai Nokia kot...Rasenya selepas handset ni dah 5 kali prince telah bertukar-tukar handset.

p/s:  Korang first time pakai handpone ape?? jom share gan prince.. =)

32 comments:

mie said...

gue yang pertama..
3315 je..
hehheee

KUREKURE COMEL said...

kihkihkih...teringat memori pakai enset tu dulu....

nk call apak pinjam enset ketua pengawas...member kamcing tu...huahuahua...


dan mina tlh buat enset tu mcm hak milik sendiri..perhhhh....



jgn bg tahu mat tau...kahkahkahkah..


mina jatuh cinta gile2 dgn sony e...koleksi henpon senua dari sony e..

lg syok...

Nabilah Atiqah said...

nokia mmg thn pown....adk bli yg sony,bru jer sthun lbey,asyk2 rosak jer....major dlm fmly mmg pkai nokia...nokia is d best...hehehe

hitam . putih ♥ izzatul said...

pkai enset motorola yg ade kaler :)

amazing sbb mase tu paling canggih kononnya ........

poliponik , ade kaler , boleh rakam suara .. hee .. best la ...

butterfly zaman kami form 3 :P

apple hijau said...

Prince, surprised! kita serupa...CAH punyer 1st henpon. hihi...mintak kt big apple belikan. memang tahan. jatuh byk kali pun masih steady.rasanya kalau dia tak mandi kuah sayur dulu kompem CAH masih lagi guna butterfly tuh...ha ha...setia gitu.

p/s:masih simpan dlm laci almari bangkai butterfly tu..

Prince Halilintar said...

mie: dulu ade gak enset tu..pastu bg kat adik ku..hehe

mina: oowh..wat harta sendiri brg org eh..xkire nak report kat mat jgk..nk suh mat babap sket mina ni..kahkahkah

N.Aq: tu salah satu faktor yg prince pilih nokia tu..hehe

hitamputih: time tu henset dah mule famous da n byk murah2..hehe

cah: eh, same prince! dah xde lauk lain ke cah sampai nak wat 'lauk' hp tu..hahaha..prince pon msh simpan kat kg semua model2 yg prince beli..

M a W a D D a H said...

aku nyer henpon first dah lupe jenama ape..tapi nokia...tu pun aku pakai masa tahun 2 degree..org lain dah bertukar2 phone, aku merangkak2 nak guna...huhu..sedey tul...

skrg ni pun pakai yg org dah xnk pakai...so untuk ape aku bgtau??

sebab nk suh prince hadiahkan aku henpon 1...wakakaka...

♥e'in♥ said...

1st tyme e'in gune nokia 2100.. ade ke? lupe laa.. huhu..

nukilanaffiza... said...

owh..mcm saya first model motorola lama yg mcm botol air tu..huhuhuh...

Prince Halilintar said...

adah: nk hp? prince ade hp lebih..klu nk bole sbb ank buah prince pun malas nk main lagi hp tu..(hp mainan) hahaha:p

e'in: owh..ade, tp dah lupe cmne bentuknya..

fandy: hp tu dah kire antik skrg ni..hehe

Mek Norfa said...

tag prince

http://noorfanasir.blogspot.com/2011/03/segmen-50-bloglist-blogger-bersama-aim.html

HEROICzero said...

ala model ape tah, lupa.

but yea, model dulu, kalau campak anjing pon tak rosak. kan?

keh3x

cik sakdi said...

kite first hp 3310 mase form2 then housing dia gambo awek seksi. haha

nabilah_2908 said...

fon pertama saya....Motorola C380 ..

hasil dari kerja sy yg pertama..keje kt koperasi.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KESAN KOMEN MELALUI EMAIL

sizuka[Izzati] said...

3310.ahahaha.itu pun yang dah masuk air keluar air.nak on kena tekan guna pen.kahkah.kenangan kenangan.samelah kite dpt enpon lepas form 5.itu pun org bagi.hehe~

Dilla Ady said...

butterfly nih cantik jugak la design die..dulu kawan pakai camni..

tp dilla pakai jenama siemens mase kt U dulu..ntah ade lagi tak jenama tu kt malaysia nih..

toyolkiut said...

TK punya nokia jg..
tp ntah la model apa, yg paling koman tu la..
hehe..
skrg pun fon TK masih lg koman yg amat..xde kamera pun..

Prince Halilintar said...

norfa:alamak kene tag pulak..hehe

heroic: ayat tu mmg biase dgr time pakai enset tu dulu..haha

sakdi: gadis seksi ke teruna seksi??haha

nabilah: bagus kan usaha sendiri beli ape yg kite nak..hehe

sizuka: hp jenis tu la yg mule2 kenal modelnya..hehe

dilla: design mmg smart.. i like..siemens dah jarang ade kat msia ni..

TK: xpe, yg koman tu la tahan lasak kan..huhu

intan abidin said...

saya dulu guna nokia model apa ntah da lupa, tapi oklah boleh rakam tapi tak ada memori kad. tak rosak lagi masih ok tapi bagi kat emak lepas tu guna sony. saya ada enset yang pertama tahun 2005/2006 kalau tak silap saya lambat jugakla,boleh beli tapi makcik larang beli hari tu sebab makcik cakap buat habis duit je.. nanti balik2 nak top up je. makcik suruh beli baru beli. sebab dia cakap susah nak hubungi saya jadi dia suruh la beli memang tahan enset tu.

♕ Mr.IX ♂ said...

x ingt lak model per..nokia gak ler.....tu pn masa umur 18thn....hhuhu

Gen2Merah said...

sy pun suke Nokia... senang function dia... rindu lah dengan Nokia 3310 gua dulu...

Gen2Merah said...

sy pun suke Nokia... senang function dia... rindu lah dengan Nokia 3310 gua dulu...

Farhan Zulhusmi said...

samalah ngn sy dulu muda2....pakai hanset rama-rama...hahaha....
tapi hanset mak yg xdigunakanlah...hahaha

ghost writer said...

dulu lagi lar,dah dekat 3-4 tahun keje baru ada handphone,tuh pon hp hadiah awek,motorola..haha

Prince Halilintar said...

intan: taat cakap makcik..hehe

MrIX: lbh kurang same la time prince start pakai enset tu..

gen2merah: same la suke sebab tu jgk..dah biasekan..

farhan: same plak kite kan..hehe

g.writer: baiknya awek ko siap bg hp lagi..jimat beb..haha

::..daYa..:: said...

Salam

Henset pertama masa tingkatan 5 adalah nokia 2100

Fadzli Amir said...

Yang pertama Ericsson T-10, kaler kuning yang ada flip tu....tu tuk cakap ngan awek( masa tu belum kawen ngan awek )HP office punya, motorola yg besar gedabak tuk baling anjing tu..yg kena tarik antena & bukak flip cover button tu bila nak cakap..masa tu gantung kat tali pinggang, org tengok...fuhhhh...hebat tu mamat ni ada hp...

atikNAOshi said...

enset pertama saya yg kecik wrne pink yg mcm alcatel tu..hahah..tah ape brand tah..xingt..

kire cggihh r prince pki enset butterfly tu memule...dasat bebb...

haha

Prince Halilintar said...

daya: owh pakai ensetu eh.

fadzli: enset tu dah jadi antik punye brg..tapi klakar la rupenya besar betul..

atik: xdela canggih sgt..tapi time tu kire popular gak la enset tu..habis gaji beli enset tu je..hehe

aliesha kirana said...

henset pertama AK masa zaman matrik. heeheh. henset 3310 hahaha.. skrg guna sony ericsson. baru 2x tukar. 2-2 sony. ehehehe

dya adriza said...

hp kita masa 1st time tu sama la! haha. tp saya start guna masa form 3.

~cik tiram~ said...

same laaa hempon first kite...hee..