[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, March 23, 2011

! Good Luck & Congrats !

Bila Keputusan SPM Cemerlang...


Assalamualaikum warga blog...

Lambat betul prince update blog rini..tak sempat gak nak terjah blog korang tadi kerana ade tanggungjawab pada kerja yang perlu diberi keutamaan...tapi dun worry la prince sergah gak korangnya blog nanti..tunggguuu!!

Selepas keputusan SPM diumumkan pasti pelbagai perasaan terpancar di wajah masing2 selepas melihat keputusan. Teringat seperti satu mase dahulu ketika prince mengambil keputusan SPM tahun 2003..berdeba-debar hati dan celaru perasaan ketika itu...tapi selepas tengok keadaan sekeliling ade yang gembira dan ade yang menangis mungkin kerana gembira atau sebaliknya lagi la membuat kite lagi nervous untuk mengetahui result kite sendiri..kan..kan..

Tapi ni bukan nak cite pasal SPM prince..ni nak cite pasal kegambiraan ibubapa bila dapat mengetahui keputusan cemerlang anaknya...Tadi lepas lunch hour, prince dengar la kecoh-kecoh kat tempat seorang staf paling senior (merangkap dah  nak pencen ni)  yang kelihatan ceria dan tersenyum lebar bila anak lelakinya dapat result cemerlang dalam SPM ..satu ofis tumpang gembira sambil duk bok bek bok bek pasal keputusan tu..sesekali membodek-bodek staf itu suruh belanja la wat kenduri la dan macam2 lagi sambil staf itu tersipu-sipu malu dek tak tahan dengan gelagat rakan sejawatnya yang spoting jer semua...

Sebenarnya, itulah yang prince nak highlightkan iaitu menunjukkan semangat kengkawan dan sokongan kepada dia. Sesekali kite melawak, bergurau senda, sindir menyindir tetapi bila rakan gembira kite turut tumpang gembira bukannya cemburu atau sebaliknya..Tapi time sedih atau susah janganlah dilupakan pulak..kalau gembira je kite tumpang tapi bila susah kite tak amik kisah bukanlah kawan baik namanya..

bila seseorang dah mula kepoh...(adekah prince?)
ape lagi, ramai la yang ucap tahniah...

Apepun tahniah la kepada mereka yang mendapat keputusan cemerlang dan yang kurang bernasib baik janganlah khuatir kerana peluang mereka juga untuk sambung belajar insyaAllah ada jika mereka tak pernah putus semangat dan berazam untuk melakukan perubahan pada diri mereka. 

p/s: Jom balik keje......

18 comments:

HEROICzero said...

congratz pada yang ambil result hari ini.

=) =)

oh spm 2003? tua dua tahun, kamu. =)

Sham said...

ni spm 1994..10 tahun tua dari korang dah...(tuanya aku...!)

Prince Halilintar said...

heroic:owh ye ke..okay ar tu..jiwa mude beb!!haha

Sham: rileks la bro..kami pun akan tua juga satu hari nanti jika panjang umo..hehe

Prince Halilintar said...
This comment has been removed by the author.
hitam . putih ♥ izzatul said...

sesiapa yg dapat result hari ni ,

keep it up ..

klu gagal ,

jgn sedey2 .. mungkin rezeki anda di tempat lain :)

Nabilah Atiqah said...

besnyer yg dpt strght a...cdey3x....hehehe

ghost writer said...

memang satu perasaan hebat bila mendapat result spm yang sangat cemerlang.rasa macam berbaloi dengan usaha selama nih..tak abih2 nak ucap kesyukuran..

Afzainizam said...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“tali timba ditarik perlahan
terasa sejuk air perigi
Ziarah blog tanda persahabatan
insyaAllah hamba datang lagi”

tahniah pada adik adi kita semua jerit perih membuahkan hasinya....

bersusah dulu bersenang kemudian

♕ Mr.IX ♂ said...

aku spm 2004.....hehhe...bermusafir aku amik result spm dulu...huhu

nona hidayah said...

ommoo..prince halilintar sunbae!!

*sunbae= senior

ade anak kakak kat tmpt kerja sy pon dapat result gempak..tahniah kepada mereka2 yg telah berjaya (:

Prince Halilintar said...

hitamputih: yup.betul tu..

N.Atiqah: eleh..awak pun ape kurang hbt nye..byk gak A kan..cogratz!

g.writer: susah penat usaha mereka akhirnya berbaloi jgk kan..

afzainizam: slmt dtg ke blog prince =)

IX: siap musafir lagi eh..hehe

nona: sunbae? prince gat kutuk prince tadi..haha..ommoooo (gomo eh) haha =)

aliesha kirana said...

congrats utk dia!

adik AK dpt 5A 4B tp xpe, bg AK dh cukup hebat dh tu. ehehhe sbb bukannya senang SPM tu. heeheh..

eh prince, kita sama umur rupanya. heheeheheh~

Prince Halilintar said...

AK: tahniah kat adik AK..la baru taw ke?haha..macam la prince taw kan..huhu =)

M a W a D D a H said...

mesti prince pun pot pet pot pet skali kan...wahahaha...tau sgt prince nie...:p

Prince Halilintar said...

adah: haha..prince wish congratz je la..pandai2 je adah ni..adah mmg pandai pun..hehe

bunga said...

Alhamdulillah..taniah..

Prince Halilintar said...

bukan kat prince tahniah tu bunga..kat anak rakan kerja prince..jgn sangka prince lak yg amik spm..hehe

apple hijau said...

SPM?? huh...kalau disuruh ambik semula....tak nak dah...ha ha