[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, March 30, 2011

! Pasal Makan No.1 !

Memang Kenyang!!!




Assalamualaikum Warga Blog...


Alhamdulillah...kekenyangan menyelubungi prince bila rezeki datang melimpah-limpah semalam..makanannya pula menerujakan mata yang memandangnya apetah lagi kalau dapat menikmatinya dikala perut kekosongan...


Korang dah sarapan belum ni...pastikan dah sarapan la ye...nanti teruja pula tengok makanan..hehe..Nak tengok apekah rezeki yang prince maksudkan tu...dibawah ni antara makanan yang dapat prince rasainya..




Satay ni di sponsor oleh CAH...jenuh die bakar satay di pag hari semalam sebab tu amik half day je CAH kan..hehe, memang terbaek la sate dan kuahnya..sepatutnya CAH yang dirai tapi die pulak yang sponsor..Thanks sangat CAH ye..


Soto yang enak..
dah lame tak makan roti jala..semlam dapat juga lepaskan hajat tuk makan

kuih lopes ini ditaja oleh Nurkilanaffiza

kuih lompang ye jgn salah sebut longkang lak (sebenarnya prince yg tersalah sebut)
semalam ade sambut besday sape yg lahir bulan Mac juga..
Semalam semua birthday boy je...Dr Ahmad Khairul Fadzli tu bukan satu nama taw tapi tiga orang yang berbeza...Dr Ahmad tu la bos prince...hehe..


sempat lagi cah ni menjual pantun..boley plak bos prince membeli pantun tu..ehehe
ramai yang dah tak sabar nak menjamu selera...
p/s: Oklah..itu je prince nak share untuk entri kali ini...tapi agak malu la semalam prince banyak bende yang tersalah sebut je..habis diorang bahan prince tak habis-habis...tapi prince macam biasalah sentiasa cool...hahahaha:p

36 comments:

KUREKURE COMEL said...

hehehe...kirenya smlm hari makan sedunia ye...sbb mina pun kyg gile smlm...


smpai ke pg ni...sebu perut..hahaha...


bru lps makan satay..so tak heran sgt...kalau tak mau meroyan mintak prince blanje..kihkihkih...

nona hidayah said...

mak oooooiii!!!banyaknya makanan..lapo kami tgk..mane mknn untuk pembaca2 belog prince??hahahaha

Prince Halilintar said...

mina: owh smlm pun mina melantak macam2 makanan la jgk eh..slmt duwet prince..gat baru nk blanje kenny rogers..hahaha:p

hidayah: untuk readers blog prince, prince sajikan dengan gambar2 dulu..kasi pembuka selera utk makan..hehehe =)

cik sakdi said...

prince,, dah nak awal bulan ni.. mau sate! haha

Prince Halilintar said...

haha..alamak prince puasa lah awal2 bulan ni..hehehe

sizuka[Izzati] said...

OMjayyyyyyyyyy semua makanan tradisional yang pasti tak boleh dapat dekat sini!*kempunan*nomnomnomnomnom.

Prince Halilintar said...

kat N.Z xde eh kat sane..tunggu balik msia nanti la makan..hehe

bunga said...

ni mmg hari makan sedunia ni..ahaha..

Dilla Ady said...

beznye tgk gambar makanan nih...lapo trus perut jadinye..

meeriah ye sambutan kt ofis prince..ade wat besday bagai..

dilla nih takde pun, da sorang2 jek kt ofis..huhu

Prince Halilintar said...

Bunga: rezeki jangan ditolak..hehe

dilla: nape sorg je kat opis..xde member2 lain ke?

nur said...

Wa.. Banyaknye food. Laparnye...

intan abidin said...

wah sedapnya laparla pula belum makan lagi ni..nak p makanla dulu :)

M a W a D D a H said...

aku silap la bukak blog ko tengah hari ni...time lunch lak tuh...adoiii...sateyyy...lame xmakan...

prince...belanja!!!!

nabilah_2908 said...

nasib dah lunch...hehe.. :)

oh..nukilanaffiza tu officemate prince rupanya... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW : LIFE IS A WORD

nukilanaffiza... said...

cik nabilah..kalau nak tahu dlm office kami je ramai blogger...apple hijau ada, shida mj ada, prince ada, nukilanaffiza ada dan rami lagi lah..heheheh...

prince...kuih tajaan saya adalah kuih cucur badak ngn kuih lompang (longkang yg prince sebut tu)....lopez rasanya caterer kot...heheheh

YanaMIB said...

soto tu nmpk menarik..tp naseb la dh kenyang melantak big bekpes..lunch lak mkn nasi aym..haha..klu x mmg terliur gak tgk makanan =P

apple hijau said...

sebenarnya semalam nak makan banyak lagi tapi disebabkan majlis tu majlis perpisahan saya juga...tak selera nak makan...ha ha ha...khonon!

p/s:kali pertama dan terakhir belanja satey utk PPS..sob sob

Prince Halilintar said...

nur: gi la makan..hehe

intan: okay..sblm makan baca bismillah..hihihi

adah: mmg best dpt kenekan adah ni..haha..lapar ke..jom g makan..

nabilah:aha..member ofis..

fandy: yup, betul tu penuh gan blogger je..owh, silap lagi prince..hahaha..sowey =)

yana:naseb abek dah makan..huhu

cah:pasni xdpt la mkn sate cah lagi..smlm byk gak ape cah makan..hehe

Qaseh dalia adelia said...

kueh lopes tu sedap !

Prince Halilintar said...

qaseh: sedap tue..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

semua makanan kesukaan i..takpa tengok gambar pun boleh kenyang..

~cik tiram~ said...

lapo ni.lapo ni.grrr...

Prince Halilintar said...

cik betty: unutnglah husband cik betty..xyah kuar duit..bg gambar je la klu lapar..hahaha

cik tiram: gi mamam cepat...heee =)

aliesha kirana said...

mak aih!! memang bisa menggugat iman!! mujur AK baru lepas makan cheesecake ni. xdelah rasa nak makan lagi. hahaah! cedappnyaaaa!!

asliner said...

wah2..
tak cukup dengan soto..
tambah dengan roti jala..
lepas tue kuih lopes..
sedapnya..
dah lama tak makan kuih lopes..(-_-)

Nabilah Atiqah said...

waaa.....sdpnyer....nsb baek bru je lps mkn satey...hehehe

Prince Halilintar said...

AK:wahh..cheesecake..sedapnya =)

asliner: prince pun same lame xmkan kuih lopes tu..

N.atiqah: makn sate jgk ke..hehe

shida mj said...

haha prince byk kali salah cakap, tapi tetap cool..hehe

cah: smj pun tak selera gak..sampai tak berapa larat nak bgn lepas makan.

nukilanffiza : nanti nak order kuih ngan awak...terutama kuih longkang tu..errr silaplah kuih lompang.

♕ Mr.IX ♂ said...

aku suka makan sambil tgk movie depan laptop...hehhe

syaiza - chan said...

WAAHHH..!!!bnyk nye mknan..!! nmpk sedap2 pulakk uh...lau ada kat situu gakk kn bestt..huhu =(

HEROICzero said...

oo mak aihhh, tetiba aku plak yg jadi lapo. heheh.

Prince Halilintar said...

smj: perli prince ni smj eh...

Mr IX: owh..mesti dah jd tabiat tu..hehe

ceja: klu ceja ade boley tlg pehabiskan..haha

heroic: mmg bile tgk makanan sedap2 kita lak jd lapar..hehe

Fadzli Amir said...

kueh lopez d squera tu macam best...baru first time tengok yg 3 segi...hehehe...eh time kasih la buat susah2 je bagi kek kat aku...hehehe...nama je sama...

mie said...

fuh!!
banyak betul makanan..
gue pun teringin..
eheheehe

intan abidin said...

iyela prince, bukan setakat baca bismillah je siap baca doa sekali tau ...hehehe :)

toyolkiut said...

ala..
ruginya x keje kt tempat prince..
cm best je..

lama dh x mkn soto..
jeles nye..