[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, March 3, 2011

! Salah Minum Air !

Camping Di Sekolah...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera warga blog semua...
Korang pernah join tak camping mase time sekolah dulu..tak kire lah sekolah rendah atau menengah ke..dalam banyak-banyak camping yang prince pergi ade satu kisah ni prince teringat semula bila dikenang ketika satu masa dulu..

Mase ni prince form 5 dan sekolah prince ade menganjurkan satu program perkhemahan untuk memotivasikan diri..prince berminat lah nak join dan ajak2 kawan2 baik prince sekali untuk sertai. Antaranya adalah K-rol, Zan, Azwan. Kami ni memang kawan baik dan rapat setiap masa. Pada mulanya mereka macam malas nak join tetapi selepas di desak oleh prince akhirnya mereka pon turut serta.

Time tu kami adalah antara senior yang popular di sekolah...opps..popular ke??hahaha..abaikan perkataan  tu..bukan ape sebab tak ramai form 5 join perkhemahan itu sebab tak diwajibkan..So dalam banyak aktiviti, kami ni menggunakan kuasa veto kami untuk dalam satu team..haha..gile suke time ni..sebab budak yang handle program ni adalah budak form 4..So, disebabkan kami baik dengan mereka jadi dari awal2 lagi dah 'kaw team ' same diorang.

Yang menariknya, sebelah malam pula, time tu waktu untuk tido. kami semua lelaki tido di dalam dewan. Dan ketika inilah menjadi babak yang paling memalukan sekali. Tibe2 si Azwan dan Zan ni kehausan dan mencari air minuman. Lepas tu ternampak la beberapa botol minuman yang berisi air di hujung kaki tempat kami tido. Dalam keadaan gelap gelita sambil dibuai bunyi dengkuran, Azwan, Zan dan Prince pun merangkak la ke meja belakang kami dimana terletak air mimuman itu. Terus la si Azwan ni mencapai satu botol dan meminumnya dengan rakus..dan di pas pulak kepada Zan..belum sempat giliran prince mereka berdua tadi tersembur air yang diminum tu..Air yang disembur dari mulut mereka tu terkena pulak si K-rol yang sedang baring kat bawah. 


Dengan tak sengajanya kaki si K-rol hinggap ke pipi Azwan kerana terkejut dgn air yang kena mukanya itu..Azwan menjerit "manis!manis!manis!" kerana telah minum banyak air gula. Si Zan pula selamat hanya minum sedikit saje. Prince bernasib baik kerana belum sempat meminumnya lagi..Tibe2 ade dengar bunyi orang jalan ke arah kami dan dengan pantasnya kami pura2 buat tido. Tak syak lagi itu adalah pakcik guard sekolah yang mengawal aktivti perkhemahan ni. Paginya, bila ajk program nak membuat air diorang kehairanan sebab air gula yang mereka buat hanya tinggal sedikit saje..Kami dari jauh dah tersengih2 dan perli si Azwan kerana minum air gula tu.

p/s: prince nasihatkan kurangkanlah gula dalam minuman..elakkan penyakit kencing manis! =)

21 comments:

M a W a D D a H said...

sib baik air gula x air yang meloyakan lagi...tetttt...

hahahaha...

rugi tau prince xminum...hahaha

nabilah_2908 said...

hehehe..nasib baik air gula...buatnya minyak tanah...haha..tk pasal2 je.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
FOLLOWERS APA KATA HATI

KUREKURE COMEL said...

hahaha...nasib baik tak gugur gigi...

main sebat je minum...nsib baik air gula...kalau racun tikus ke...
tak ke naya tu..heeee...

Nabilah Atiqah said...

nsb baek ar air gula...klau air gram,x tau ar cmne...hehehe

nukilanaffiza... said...

huhuh...nasib baik air manis..kalu tetiba air tu rasa masin payau semacam..amacam? lagi ar..kalau kaler dia cha ar cha ar air teh o jalang gitu...huhuhuhu..naya...

shida mj said...

mesti byk semut yg dtg nak join sama malam tu..hehe

Prince Halilintar said...

adah: adah cm nk suh prince minum jer..seb baik le xsempat minum..niat dah ade..

nabilah: minyak tanah?masuk icu terus kami klu terminum..

mina: time tu gelap mane nampak..tgk air mcm air kosong je..slmt member prince minum dulu..haha

N.Atiqah: air garam? dah pernah tminum mase prince mandi kat pantai..hehe

fandi: aik..macam pernah rase je?ade pengalaman ker?hahaha

smj: haha..betul gak kan..

apple hijau said...

kalau lah yg minum air gula tu Prince...huh! kompem Prince bertambah tambah manis sekarang ni..ahak ahak ahaks!

Prince Halilintar said...

cah:alamak, yeke? apsal xbgtaw awal2..boley prince amalkan petua tu..haha:p

M a W a D D a H said...

hehehe..xder la..gurau jerk prince...

p/s: jom la join contest adah..:)

Prince Halilintar said...

adah wat contest ke? nanti prince pergi meng'usha' blog adah tgk pe yg menarik kat situ..

hitam . putih ♥ izzatul said...

budak2 nakal ..

lalalalaaaa :P

Nur Liyana said...

hahahhhaa..air gula.....konfem lepas nie semut semua dtg ..kah3..gurau jep...:)

bestnyer..raas nk g camping pulak..huhuh


cuba tgk blog yana, semalam lain..hari nie lain...hari nie cntik sket..sebab yana dh edit blog!!!!

dya adriza said...

hahahahaha.. saya gelak habis baca cita nih

Prince Halilintar said...

hitamputih: yep..kami mmg nakal..hahaha

yana: sonok klu g camping ni..dah berwajah baru ke?ok, t prince dtg ziarah..

dya: suke eh gelak..haha

aliesha kirana said...

aaaahahaha manissslaaa mulut lepas tu kn. haahahah!!! adeh, seb bek la air gula. kalu air lain, lg laaaaa..hahahaha!

Prince Halilintar said...

AK: manis semanis2nya...orgnya pun berubah terus jadi manis..haha

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

nasib la air gula;
dr air yg bcampur2 tu...buat tkak mo muntahh..

kdg rasa tdk sggup bila ikt cmping yg dera org ngn mcm2 bndaa...eauuwww... ;P

princess laila said...

haha! adush~ seb bek air gula! jgn air sabun suda~~ adeyh~

mie said...

gue penah juga..
terminum air gula yang ada dlm peti ais..
eheheeee

toyolkiut said...

nsib baik air gula je prince..
klau minyk tanah cmne?
kwn TK smpai masuk wad.. buru2 sangt nk minum, alih2 tak ingt botol air tu dh guna buh minyak tu..